• lync benzeri terminal programi.
  • slackware ile linux 1.2.x zamanlarinda default gelen terminal programi idi kendisi. hala oyle degildir herhalde.
  • birleşmiş milletler'in dünyayı sarsan 100 dolara laptop projesinin ardından e-kolay, bir bilgisayarın yapabildiği (internet, e-posta, belge yazımı, tablo ve çizim, oyun, müzik, film izleme ve msn) fonksyonlarını içinde barındıran minicom adındanki minik laptopu tanıtmış. ülkemizde 81 ilde satışa sunulan bu cihazın 2006'da 250 bin adet satması bekleniyormuş.
  • yıllarca dosta telix kullandıktan sonra linuxle ilk tanışmamda beni kullanım ve arabirim benzerliği ile sevindirmiş olan vazgeçilmezim hala tek geçtiğim terminal yazılımı.
  • mit nin 100 dolarlik notebook projesi nin ardından e-kolay ın satışa sunduğu bilgisayarcık.
    anne babalar kendilerine milyarlık cep telefonu alacaklarına gidip böyle yararlı eğitim araçları alsalar çocuklarına ne güzel olurdu.

    http://www.cominicom.com/
  • ali isingor tarafindan getirilmis bir elestiri
    http://burkinafasafiso.blogspot.com/…-yenir-mi.html
  • "internete bağlan, oyun oyna, film izle, msn messenger kullan" diye lanse edilen, ama amd geode işlemcisi ve windows ce işletim sistemiyle bunu nasıl yapacağı gösterilmeyen bilgisayar müsvettesi..

    netekim dial up'cılar hep sevmiştir böyle işleri..

    (bkz: veezy/1)
  • reklamı beni korkutan şey. o minik çocuk bedenlerine monte edilmiş korkunç kafa korku filmlerini aratmayacak derecede ürkütücü. bu reklamı gören çocukların internetten korkup uzak duracaklarını düşünmekteyim. kurguladığım komplo teorisine göre bu reklamın amacı çocuklara interneti öcü gibi gösterip onu kullanmamalarını sağlamak.
  • reklamında mr garrison kafalı domuzdan*esinlenmiş gibi duran "einstein benzeri adam" kafalı çocuklar olan bilgisayar.
  • şimdi bu aletin reklamlarında her ne kadar, "e-kolay'dan çocuklara karne hediyesi, her eve bir bilgisayar, bilgisayarsız çocuk kalmayacak,çocuklar artık internet'e girecek,oyun oynayabilecek" ve benzeri şekilde heyecanlandırıcı, talep artırıcı lansmanlar yapılsa da aletin asıl üretilme amacı doğan online ve e-kolay'dan çocuklara karne hediyesi olmak değildir.

    zaten minicom günümüz koşullarında türkiye'de , internet, evinde olmasa bile bir cafe uzaklığında olan ve son model donanımlara sahip makinelerin başında saatlerce kantır oynayan veletlerin beklentisini karşılayacak bir hediye değil. çoğunun önüne karne hediyesi niyetine bir adet minicom ve bir adet x-net cafe-12 saat beleş internet kuponu sunsan, tereddüt etmeden kuponu cebine attığı gibi kantır oynamaya gider.

    aletin asıl üretiliş amacına dönelim. kasayı elinize aldığınızda bir yerlerinde 50x15 yazısını göreceksiniz. 50x15, amd'nin öncülük ettiği; hindistan,latin amerika ülkeleri gibi teknolojik cihazları alım gücü yüksek olmayan insanların nüfusça kabarık olduğu ülkelerde, başta internet olmak üzere, bilişim dünyasının nimetlerinden faydalanmayı, bu sayede sosyal ve eğitim düzeyinde kalkınmayı hedefleyen bir projedir. "başta internet olmak üzere" dedim çünkü proje kapsamında üretilen minicom internete bağlanmak için donanım ve yazılım açısından minimum konfigürasyona sahip bir bilgisayarımsıdır. bu yüzden öncelikli hedefin dünya nüfusunun büyük çoğunluğunun internete girebilmesini sağlamak olduğu düşünülebilir. (detaylı bilgi için : http://50x15.amd.com/en-us/ )

    türkiye, vatandaşlarına internet kullanımında çok kısıtlı imkanlar sunan bir ülke değil. internet bağlantısı, projenin yayılmayı hedeflediği ülkelerdeki kadar kısıtlı olmadığına göre ülkece böyle bir alete de kampanyaya da ihtiyaç duyulacağını sanmıyorum. kaldı ki minicom'un türki'ye de beklenen satış düzeyine erişebileceğini de sanmıyorum.

    dünya nüfusunun büyük çoğunluğunu internete bağlamak teoride güzel fikir fakat insanlara hem yazılım*** hem de donanım açısından** güncelleme olayına imkan tanımayan kompakt bir sistem sunup "buyrun bilişim çağının nimetlerinden(!) yararlanın" demek, insanlara özgürlükten bahsedip yapabileceklerini sınırlamak; mit'in 100 dolarlık hakiki bilgisayar projesi yanında şaka gibi duruyor.
hesabın var mı? giriş yap