• kız nicki ile girip yan odadaki arkadaşını kandırmış nesildir.

    (bkz: hepimiz yaptık)
  • internetten hatun düşürebilmiş efsanevi nesildir. ozamanlar internet bukadar yozlaşmadığı için hatunlar teklif ediyordu. haaaa şimdide düşüren vardır önünde saygı ile eğilirim.
  • *dahil oldugum nesildir. yonetici*olan bir akrabam sayesinde çük kadar halimle yonetici yapilmistim, tabi hic bir sey anlamamistim. sanirim mirc idi.
  • /server irc.zurna.net
    der, başlar idik olaya..
  • chat evrimini birebir yaşamış nesildir; mirc'lardan, wahtsapp'lara.. zamanda yolculuk bile sayılabilir kanımca.
  • chat yaparken bi yandan trivia ile yarışmıştır. kim milyoner ister ne ki, kelime oyunu ne ki.
  • sa asl diyerek chat'e baslayan efsane nesildir.
  • (bkz: #zurna)
  • yıllar öncesinde bilgisayara sahip olduğum ilk yıllarda bilgisayardan anlayan tanıdık bir abinin fifa 2003 felan yüklerken yanında mirc'de yüklemesiyle bu efsane nesile dahil olmuştun. şöyle ki yanımdaki abi ilk denemeyide yanımda yapmak istedi ve üzerimde o çocuk yaşta nasıl bir etki bıraktıysa maria adındaki birinin "çıplak fotoğraflarımı göstermek ister misin ?" gibi bir sorusuna denk gelmiştim. yani yanımdaki herifin çevirisi bu şekildeydi. tabi büyük ihtimalle fake olarak nitelendirdiğimiz insanlardandı bu maria. sonrasında da o çocuk aklıyla o kadar etkilenmiş olucam ki maria ismi aklımda yer edinmiş beni tahrik edici bir anlam kazanmıştır. eee tabi bende ilk oltada balık yakaladım keyfiyle yıllarca övünmüştüm kendi kendime. daha'da girdiğimi hatırlamıyorum bu programa. genellikle fifa'da devam ediyordum yoluma. bi sebepten chat işinden ürkmüş olsam gerek.
  • irc ilk olarak 88'li yıllarda doğsa da bu nesil; genellikle internet kafelerin yeni yeni türemeye başladığı 97-98'li yıllarda internetten sohbet olayını ilk kez tecrübe edinmiştir. mirc türk internetinin ilk çakıl taşlarındandır. ve bu taşları yere serpiştiren işte bu nesildir. üyesi olan bireylerin bir çoğu mouse kullanmayı sağ tarafta alt alt dizilmiş olan nick nameler üzerine götürmeye çalıştığı fare imleci ile cebelleşerek, klavye kullanmayı da slm, nbr, asl gibi kısaltmaları tuşların arasından arayıp bulmak suretiyle öğrenmiştir. sonradan keşfedilen mirc scriptler sayesinde sohbetlerde çiçekler, böcekler, rengarenk ve süslü yazıları karşıdaki kişilere gönderilmeye başlanmıştır. başlarda sadece 1 kişi ile yapılan sohbetleri, zaman ilerledikçe nick name panelinin yetersiz gelmeye başladığı sayıda çok kişi ile devam eden sohbetler izlerken, c:\con\con gibi komutları karşıdaki kişiye yazdırmaya çalışarak hacker oldum ben diyen ilk lamerciklerde türemeye başlamıştır. kim bilir bir kısmı da belki sonradan bu işlerin kitabını yazmaya başlamıştır.
hesabın var mı? giriş yap