• annemizle babamızla, eşimizle dostumuzla, bir büyüğün, bir dostun, bir akrabanın evine misafirliğe gideriz.
    gideriz de, neden evden çıkmadan mideye kuru fasulyenin ustune kapuska yiyip üstüne de şeftali kompostosu zerk ederiz? yaa, işte..

    şimdi,
    misafirliğe gidileceğini bile bile abur cubur beslenip, evde de parkeye mermere çıplak ayakla basanlar.. dübüründeki basınç konuk olacagı evin paspasında aklına gelenler.. sözüm size. vakit fırsatçılık ve strateji vaktidir.

    ilk olarak tuvalette bu ihtiyacı gidermeyi dusunenler olabilir, aman. evdekiler için tuvaletten en son kimin çıktığını bilmek çok da zor olmayacaktır. bu acıdan tuvalette guvende değiliz.

    sakın ola tutmayı falan aklınızdan gecirmeyin. zira o cok guvendiginiz götünüz, babanızın evsahibinin henuz ilk "bir cay daha alır mıydınız"ına "zahmet olmazsa" demesiyle beraber caresizce bitap düşecek, kasılmaktan harap olacaktır.bir kere, tutmayacagız. bu altın kural! inançlı olmalıyız. bugun burda bu evde osuracagız !!.. hep bir agızdan tekrarlıyoruz neymiş??

    - "bugun burda bu evde osuracağız" !!.. alnımıııızda bilgilerden bir çeeleeenkk, nura doğr

    arkadaşlar sakin. sırası değil. henuz başarmış degiliz.
    şimdi, madem ki tutmayacagız, o halde başkası salmış süsü vermek gerekir.

    ilk olarak gidip bir kanapeye oturun. bakın dikkat, koltuk değil. bir sure sonra kıcınızı kanapenin içine iyicene gömerek, sessizce ve acele etmeden sabır ile salmaya başlayın.
    biraz bekleyin, hatıranız kanapeye nufuz tamamen etsin. sonra da kalkın tuvalete mi nereye giderseniz oraya gidin, bir biçimde ortamı terk edin ve kendinizi unutturun. kokunun yayılması kanapenin yaşı, modeli ve kalitesine göre yaklaşık 1.7 ila 6 dakika arasında bir sure alacaktır. burun kıvırmayın, aslında bu gibi durumlar için "dakika" uzun bir kavramdır, bu kadar sure sonra kimse sizin osurdugunuzu dusunmeyecektir. hem zaten siz orada degilsiniz ki dakkalar once kalktınız?..
    büyük ihtimalle suç kanapede yanınızda oturan kişide kalacaktır. hele ki, siz kalktıktan sonra uyanığın biri gelip oh ne guzel ısıtmış diyerek boşalttığınız yere oturursa, hiç şansı yok. zafer sizindir. şimdi o kişiyi "ne yaptıgını biliyorum" dercesine ve ayıplayan bakışlarınızla rahatsız ederek istediğiniz gibi eglenebilir, sıkıcı misafir gezmesini eglenceli hale getirebilirsiniz. oh be kardeşim, neydi o öyle. dübürlere özgürlük.
  • elbette ki osurma teknikleri sadece misafirlikte ihtiyaç duydugumuz şeyler degildir.

    bu metodun iyi uygulanabilmesi için sessiz osurma teknikleri, osurugu kamufle etme teknikleri, ve kapalı mekanlarda osurma teknikleri iyi etüd edilmiş olmalıdır.
  • pencereyi acip egilerek "ya manzaraniz da fena degilmis" denir, kici disariya donerek gaz tazyikli bir sekilde bosaltilir.
  • (bkz: sessiz osurma)
  • jedi mind trick kullanilabilir:

    - zaaaarttt!!
    + ohha selami bey, hayvan gibi saldiniz!
    - (elleriyle havada sakince yarim daire cizerek) hayir cevdet bey, ben osurmadim, bit osurdu...
    + (donuk gozlerle) evet selami bey, bit osurdu...
  • burda önemli olan başka bir nokta da bakışlar ve yüz ifadesidir.. insanoğlu kaka ve pırt yaparken bakışları donuklaşır, anlamsızlaşır..
    sessiz bırt yapmak içinse ayrı bir gayret ayrı bir özen gerekir.. yavaş salıcam derken daha da bi kasılırsın.. bakışlar daha da bi anlamsız olur..
    bu duble donuk bakışlarla "ayh aman yavaş olim, ses çıkmadı di mi, uf az koksa bari" gibi endişe dolu düşünceler birleşince ortaya komik bir yüz ifadesi çıkar..
    siz ne kadar başarılı bir bırt yaptım diye düşünseniz de birileri sizi bırt yaparken gördüyse naptığınız da anlaşılmış demektir.. *
    bu yüsden osururken etrafa bakılmamalıdır.. kafa öne eğilmelidir ki insanlar yüzünüzü görmesin.. ya da sabit bir yere bakılarak "cok derin düşüncelere dalmış" görüntüsü yaratmak da mümkündür..

    ps:yüz ifadesini kontrol etmeye çalışmak tavsiye edilmemektedir.. sora bırta olan konsantrasyon kaybolur.. zort diye ses cıkar alimallah..
  • caktirarak osurma sekli icin: yuruyuse cikmak.
    (bkz: yuruyus bahane osurmak sahane)
  • osuruğun niteliğine göre çakılıp çakılmayacak olması değişir. eğer büyük bir kitle* gelmişse tuvaletten başka şans yoktur. ancak küçük ve sessiz bir şekilde osurabilecekseniz ev içinde bir hareket etme ile gazın eve homojen şekilde dağılmasını sağlayarak durumdan kurtulabilirsiniz. örneğin servise yardım etme ya da mutfağa su içmeye gitme olabilir.
  • kullanmayan kişinin vuvuzela lakabını alma riskini taşıdığı tekniklerdir.

    sessiz bir şekilde osurmak mümkünse mutfağa su içmeye giderek mutfakla salon arasında osurulabilir. dikkat edilmesi gereken nokta kokunun takip edilerek sahibinin bulunmasını engellemek için dümdüz yürümek yerine alakasız yerlerden geçerek hedef şaşırtması yapmaktır.
hesabın var mı? giriş yap