• 22 aralik’tan beri kargo dağıtım şubesinde bekliyor. bu durumda en birinci benim sanırım

    daha önceden de denizli’den istanbul’a gelmesi gereken gıda kargosunu önce gaziantep’e götürüp sonra sistemden bu bilgiyi silmişlerdi
  • bir is gununde istanbul'dan agriya ve istanbul'dan van'a normal kargo paketiyle urun teslim eden ve sasirtan firma. bazi zamanlar oluyor ki acibadem'den maltepe'ye 1 haftada teslim ediyor.

    surekli gonderi yapan ufak bir sirket olarak acilin aciklama yapacagim. yurtici'yle ve aras'la da calistik, 2 yildir ise mng ile calisiyoruz. ılk olarak hepsi birbirinin benzeri, ozellikle genel merkezden yonetim anlayislari tipatip ayni. "calisanimiz yok, yetisemiyoruz, sofor istifa etti, genel merkeze aylardir calisan talebinde bulunuyoruz" diye kac farkli sube mudurunden veryansin dinledim belli degil. hicbir sekilde genel merkez iyi organize olarak subeleri yonetemiyor. ne aras, ne yurtici, ne mng... yuksek lisansli, iyi okullardan mezun, bol beyaz yakali insanlari calistiran o genel merkezlere is dusuyor yani; subelerin yapabilecegi tek sey is birakma eylemi falan olabilir herhalde...

    gordugum kadariyla asiri vasfi olmayan insanlari asiri calistirip dogru duzgun maas bile vermiyorlar subelerde, bir de sinirli musteriyle hep bu calisanlar muhattap tutuluyor. tabi ki hakliyiz, cunku calisan bize gore o firmanin muhattabi.

    sonuc olarak size yakin olan sube ne kadar iyiyse, o kadar memnun olma ihtimaliniz var. yoksa a firmasi, b firmasi hic fark etmiyor.
  • amazondan gelen paketimi kaybetmiş kargo şirketidir, amazondan verilen tracking number ile kargoyu takip etmenin de bir imkanı yok. müşteri hizmetlerini aradım, böyle bir kargo yok diyor, amazonu aradım ülkenize teslim ettik diyor. ne yapacağımı bilemedim.
  • bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadığım kargo şirketi idi. lakin dün ilginç şekilde, kargo tarafıma teslim edilmek yerine apartman görevlisine verilmiş. tüm gün evdeydim ama ne telefonum çaldı ne de kapı zilim. öylece bırakıp gitmişler. sayfalarına girdiğimde zimmet alan kişi kısmında ismim yazıyordu!

    ya kargom kaybolsaydı? görevli bana teslim etmese haberim dahi olmayacaktı yani. peki ters bir durum olsa nasıl kanıtlayacaktım kargonun şahsıma ait olduğunu?

    pes diyorum mng, sen de gözümden düştün artık!

    artık hiçbir şartta başvurmayacağım kargo şirketidir.
  • türkiye'deki her kargo şirketi gibi rezillik konusunda gerekli mertebeye ulaştıklarını söyleyebilirim, mütemadiyen evde olunan bir gün içinde geldik yoktuk diyen bir kargo firması, bravo valla, yurtiçi kargo hiç olmazsa kağıt falan bırakıyor sizde o da yok, hiç gelmeden geldik bulamadık demeniz takdire şayan. bir iş vesilesi ile ziyaret etmiştim genel merkezlerini, teknolojiye, takip sistemlerine o kadar para yatırdık ettik diyen genel müdüre şunu söyleyeyim, olmamışsınız! ekiplerinize çip bile taksanız nafile daha kargomun olduğu şubeye sabahtan beri ulaşamadım, telefon ya bozuk veya açmıyorlar. neyse sonuç itibarı ile klasik işe yaramaz, kargo firması ...
  • istanbul icinde kargo islemlerini bir gunde yapamayan rezil firma. bir degil iki degil kac defadir ayni sekilde. istanbul icinde bir urun kargoya verilmisse ertesi gun alicisina teslim edilir. bu kadar basit yani. bunu bile beceremiyorsaniz kapatin gidin. millet 24 saat icinde dunyanin öbur ucuna teslimat yapiyor.
  • büyük paketleri büyük diye kata çıkarmamak için direten, küçük paketleri (dergi) de küçük olduğu için yukarı çıkartma zahmetine katlanmayıp apartmanın dışına bırakıp giden bok gibi firma. ısrarla bütün dergilerin bu firma ile gönderilmesi de akıl almaz bir durum.

    şimdi de amazon'la iş birliği yapmışlar. fedex'in türkiye'deki itibarını iki paralık ettikten sonra sıra amazon'a gelmiş.
  • 'alıcıya ulaşılamadığı için iade edildi' diye 10 gün boyunca şubelerinde beklettikleri ve başka bir şehre iade ettikleri kargo tekrar gönderildiğinde 'biz size telefonla ulaşamadığımız için iade edildi yazdık sisteme. adresinize hiç getirmedik bile' diye itiraf edecek kadar yüzsüz bir kargo firması. beni daha önce aramadıklarını ve sürekli şubelerini aramama rağmen kimseye ulaşamadığımı belirtmeme de gerek yok herhalde.

    ne yazık, türkiye'de işini düzgün yapan bir kargo firması olmadığı için, bu adamlarla muhatap olmak zorundayız. 'kimse memnun olmasa da bize mecburlar zaten' rahatlığı var adamlarda. umarım bir şekilde iflas ettikleri ve ortadan kayboldukları günleri elimde çekirdekle, kahkahalar eşliğinde seyretmek nasip olur.
  • firma hakkındaki kanaat şöyle; ya bunlar dükkanı kapatacak, ya da yakın zamanda el değiştirecek. yoksa bu gevşekliğin, bu yavşaklığın bi açıklaması olmalı. maaşlar mı yatmıyor nedir..
  • çeliktepe şubesi ne telefonlara bakar, ne de gelip evrakları toplar. teslimata girmedim bile. bir boş poşet getirin diyebildim 1 haftada ve sonraki 1 haftadır hala poşet gelmedi.
hesabın var mı? giriş yap