• bu kitap alexandre dumas'nın dehasının kanıtıdır. yazarın kitaba derinlemesine yansıyan engin birikimi ne kadar az şey bildiğimizi gösteriyor. okuduğumda bana öyle güçlü tesir etti ki okurken romandaki karakterlerin biçimine girerek; kendimi bazen güçlü, bazen umutsuz, bazen mutlu hissettim. bu bin küsür sayfalık serüven, eğer edebiyattan anlıyorsanız sizin için bir gazete sayfası kadar kolay okunabilir olacak ve size çok şey katacak. ben ithaki yayınları'ndan çıkan 2010 baskısını okudum. 1054 sayfa. kitabın arkasındaki açıklamalar çok yararlı çünkü sürekli alıntı yapılıyor. ama biraz pahalı.
  • filmini beğenmedim,ama kitabı tek kelimeyle mükemmeldir,kalın bir kitap olmasına rağmen,benim gibi çok az okuyan birini bile sürükleyiciliğiyle kendine bağlamıştır.
  • yanya valisi tepedelenli ali paşa'nın ve kızı (haydee)nın de anlatıldığı kült eserdir.
  • ilkokul 5.sınıftayken okuduğum alexandre dumas eseridir.

    hâlâ hatırlarım en ince ayrıntısına kadar. dün filmini açıp izleyeyim dedim, resmen mahvetmişler güzelim hikâyeyi. yarısına gelmeden sıkılıp kapattım.

    oysa edmond dantes'in zindandan kaçışı ve döndüğünde evlenmiş olan sevgilisi, bahçede, yıkadığı çamaşırları ipe asmakla meşgulken uzaktan izlerkenki o halet-i ruhiyesi unutulmazdır. kendini monte cristo kontu olarak tanıtması ve napolyon'un askeri darbeye hazırlanması -az değinilse de- güzeldi.
  • bir türlü okumaya fırsat bulamadığım eser. hala merak ediyorum.
  • çok kaliteli bir film, ancak finali daha güzel olabilirmiş. yani olay örgüsü, olayların gelişmesi, hapis hayatının anlatılması falan çok güzel işlenmiş, ama final tırt olmuş bence. çok daha iyi olabilirmiş.

    10 üzerinden 8
  • yeni uyarlamasının başlamasına 48 saat kaldı. böyle bekleyişlerin en zevkli kısmı seyircinin olmaz, yapamazsın, korkmuyorum dediği her şeyin senaryosunun yazılmış ve oynanacak olması. en çok zevki de sanırım senarist alıyordur. her şeyin zamanını ve olacakları sadece o bildiği için. en büyük zevk ilk bölümde mi son bölümde mi acaba?
  • monte carlo içer
hesabın var mı? giriş yap