• kaskların euro ncap'i olan sharp testine tabi tutulmuş ve iyi bir derece almış kasklara bakmak iyi bir fikirdir.
    polikarbonattır, kompozit fiberdir, malzeme konusunda çok muhabbetler dönmektedir. bunlara takılmadan güvenlik testi sonucuna bakınız. ancak malzeme konusu kaskın ağırlığında rol oynamaktadır.
    kaskı denemeden satın almayın. şu şekilde sizin için doğru kask olup olmadığını anlayabilirsiniz. en pahalı kask bile eğer kafanıza doğru şekilde oturmuyorsa hiçbir güvenlik sağlamıyor.
    kullanıcı yorumları da önemli. içeri ne kadar ses alıyor, hareketli parçaları ne kadar çabuk bozuluyor gibi bilgileri başka yerde bulamazsınız.
  • tam kapalı kask alın, çene açılır kask, nazi kaskı, yarı açık kask filan rahat olsalar da olası kazada koruması zayıftır.. bir de kafanızı kaskı giydikten sonra sağa sola sallayın, eğer kask ta aynen kafanızla beraber hareket etmiyorsa boşluk kalıyorsa bedeni küçültün..
  • shark'in raw serisinin siyah rengini alin. trafikte yuzunuze dahi bakmaktan cekiniyorlar.
    zira kendisi soyle bir seydir.

    edit: tabii bulabilirseniz, su an ve aylardir karaborsa.
  • en düşük hacimli motosikleti de kullansan, -kask takmıyorsan- kafa afsalta temas ettiği anda pekmezi akacaktır.

    sadece ceza yememek için kafana sefer tası geçirme arkadaşım.

    kafana biçtiğin değer kadar kaliteli bir kask al. bence arai'den şaşma.
    balaklavayla kullanmıyorsan, kaskın içinin tamamen çıkarılıp temizlenebildiğini öğren.
    darbe almış veya hasarlı kaskları kullanma.
    ikinci el vb. kask alma.
    kaskların kullanım ömrü olduğunu unutma. (5 yıl)
    beyin haşlama olmak istemiyorsan, kesinlikle siyah renkten kaçın.
  • açık kask, açılabilir kask gibi kaskları eleyin. normal bildiğimiz çene hizası stabil (kapalı) adına hizmet etmekle mükellef bir aksesuar seçin.
    ağırlığına önem vermenize gerek yok. zaten kafanıza takıp motora bineceksiniz.
    havalandırma kanallarına bakınız, içinde hava sirkülasyonu yapacak şekilde dizayn edilmiş kaskları tercih ediniz. malum yazın çok sıcak olabiliyor. biliyorum pahalılar ama benimkisi başlığa bağlı olarak tavsiyeden ibaret.
    ses geçirip geçirmemesi önemli değil. ses geçirme testinden 10 üzerinden bilmem şu kadar puan aldı şöyle geçirmez böyle sessiz kask diye yapılan reklamlara itibar etmeyin, koyun götüne!
    neden mi? zaten uzun yolda kullanacaksanız kulak tıkacı takmanız sizin faydanıza olacaktır. 2 desibel için 200tl fazla ödemeyin.
    sağlam olsun! neticede tek kullanımlık (kaza anı) bir aksesuar alıyorsunuz.
  • birinci kriter saglamlik olmali. sekli, rengi, agirligi, fiyati vs. ikinci planda.
    kullanmis bir kisinin yorumlarini dinleyin.
    yarim kask zaten hic dusunulmemesi gereken birsey.
    gunes vizoru sahane bir ozellik. hele ki dumduz upuzun sikici yollarda sart.
    kaskin icinin cikarilip yikanabilmesi iyi olur.
    acik renk gece gorunebilirlik bakimindan faydali
  • gereksiz tavsiyelerdir.

    motosiklet kaskı alacağınıza üzerine biraz daha koyun ve golf alın. hem ikinci el piyasası da çok iyi. kapısından da güven veren tok bir ses geliyor. daha ne olsun?
  • kask bedeni alnınızından alınan kafa cevrenizin ölçüsünden belirlenir kask beden tablosu vardır cok fark etmesede her kask icin farklı tablolar mevcut örn: arai icin kesinlikle denerken bu çok sıktı bir büyüğünü verin falan demeyin tabikide sıkacak. ben ilk aldığımda bir hafta kulaklarımın arkası yırtık gezdim bayağı sıkıyordu alısamamıstım tabi çıkarmayı bilmedigimden de olabilir. zamanla o otururacaktır kafanızın seklini alacaktır. kask bedeniniz neyse onu alın ne küçük ne büyük !
    bütceniz varsa ilk bakacaklarınız kesinlikle shoei , arai olsun bunlar üst seviye kasklardır o kadar bütceniz yoksa orta seviye kasklarda iş görür shark nolan tabi bu kasklarında üst seviye kaskları mevcut fakat genelde orta seviye kask üretiyorlar bende sharkın skwal serisi mevcut şu kask iş görüyor ben memnunum bende isterdim bi carbon araim olsun tabi. epipmanlarınızıda kesinlikle ihmal etmeyin hatta ilk ekipmanınızı alın motoru sonra.
  • bazi markalar zaman icerisinde haddinden fazla esneyebiliyor. magazada kafaniza tam oturmus hissiyati veren kask, bir sene sonra 120 ile giderken titremeye basliyor. asla yanilgiya dusmeyin, birak sikmasina izin verin.
  • tavsiyelere bakarken başlığa gelip hala araba muhabbeti yapan sikikleri engelleyin sonra tavsiyeleri okumaya devam edin.

    her birey araba almak zorunda sanki amına kodum memleketinde, motor olayını anlamayan dallamaların ozorono oz poro koy orobo ol dediği an ağzına kurekle vurasım geliyor. he o kurekle adam gibi kask olan bir kafaya vurursan pek bir şey olmaz, araba al diyen ibne de kask olmadığı için akar pekmezi hep.

    neyse tavsiye sıralaması şu,

    önce güvenlik tipini siktirmeyin adam gibi güvenli bir şey alın.

    ağzınızı burnunuzu açık kasklar korumaz bak yukarıda ustalarınız söylemiş, hala gidip benim motor küçük açık kask alacam demeyin, almayın lan tehlikeli işte.

    güvenlik olayını aştıktan sonra rengini şeklini şemalini seçersiniz bunlar sonra, önce güvenlik demiş miydim ?
hesabın var mı? giriş yap