• bir hak değildir. haliyle bir sebepten kapalı olan emniyet şeridinin açılması için öndekini dürtüklemek hatadır.

    ama otomobillerde olduğu gibi yasak gözüyle de bakılmamalıdır. bir lane splitting kadar makul bir davranış olmasada, motosiklet gerektiğinde kullanabilmelidir.
  • emniyet şeridine girse kertenkele olan, girmese " sen motosikletsin, normal şeride giremezsin" diyen gerizekalı şöförlerle karşılaşan ve durun daha bitmedi, bizzat trafik polislerinin kendilerince "trafiği meşgul etme, emniyet şeridine geç" diyerek uyarılan motosiklet şöförünün ne yapacağını bilemediğinden motoruna bahşettiği haktır.

    yeni yetme motorcumuz bu muameleyi yeteri kadar gördüğünde artık emniyet şeridinde gitmenin kendi hakkı olduğunu sanmaya başlar. kurallarca var olmayan fakat pratikte var olması gereken haktır ayrıca bizim memlekette ne doğru ki çözmeye bundan başladık diye sorarlar adama.
    bunun otomobil versiyonu için "ben trafikte ilerleyemiyorsam hiçkimse ilerlememeli" düşüncesini benimsemiş şerefsiz otomobil sürücüsüne bakmak lazımdır. kendisi klimasını açmış, müziğini dinlerken yandan geçen kışın titreyen, yazın korumalar yüzünden pişen motorcunun önüne geçmesini engellemeyi sanki namusunu koruyormuşcasına görev edinip bunun için adamın hayatını bile riske atmaktan çekinmeyen bu tür varlıklar için lugatlarımızda bol miktarda sözcük mevcut.
  • otomobil kullanıcıları motosikleti taşıt olarak kabul edene kadar haktır.
  • motosiklet sürücüsüne memlekette ne kadar fazla sivil polis olduğunu fark ettiren haktır.

    tek bir gün bile yoktur ki, gizli polis lambaları aktif, sivil polis aracı ile karşılaşmayın. motosiklet hâlini bile gördüm. çeşit çeşit yapmışlar.
  • arkasından gelen bir acil durum aracına rahatlıkla yol verebildikleri için son derece mantıklıdır.

    istanbul'da hayvan gibi trafik sorunu yaşanırken, motosiklet kullanımını teşvik edecek her düzenleme olumlu sonuç verecektir. köprü ücreti alınmasa ve vergiler düşürülse insanlar ciddi ciddi motosiklete geçiş yapmayı düşünmeye başlarlardı.

    hoş toplu taşımı kuvvetlendirmek her zaman en mantıklı yöntem tabii.
  • motosikletlerin araba gibi şeritleri kaplayarak gittiğinde trafiği ne kadar artıracağını kavrayıp mantıklı olduğuna karar verebileceğiniz bır hak.
  • motosikletin arabalar kadar trafiği kaplaması için yoldaki eksilecek her araba başına en az 5 motosiklet gelmeli.

    trafikte bu kadar yoğun motosiklet var mı? yok. yoğun istanbul trafiğinde bile 5-6 motor anca görüyorum.

    kısacası, çok acil durumlarda yolu boşaltmak şartı ile emniyetli bir şekilde kullanılmasından yanayım.
  • olmayan bir haktır. ancak motosiklet sürücüleri türkiye'ye özel "mevcut şartlarla kuralımı ben koyarım" hakkından yararlanmaktadır. iyi de olmaktadır.
  • yasal dayanağı olmayan bir hak olmakla birlikte bir motosikletin hareket kabiliyeti göz önüne alındığında ambülans, polis v.b. araçlara emniyet şeridinde seyreden bir motosiklet kolayca yol verebildiğinden sorun edilmemesi gereken durumdur.

    ancak motosiklet sürücülerinin özellikle sıkışık trafikte bir anda emniyet şeridine dalmayı kendilerine görev edinen diğer araç sürücülerine dikkat etmeleri gerekir. zira herhangi bir kaza anında kullanmaları gereken şeridi kullanmıyor olmaları sorun yaratabilir.
  • motosiklet kullanmayan , her motosiklet kullananı kaldırımda üzerine motosiklet süren kurye yada pizacı sanan arkadaşların yorum yapmaması gereken bir konudur. yüksek hızlarda emniyet şeridi daha tehlikelidir. sıkışık trafikte zorunlu olarak yapılması gerekendir. motosiklet arkadan gelen ambulans, itfaiye ve polise engel olmaz . tek sıkıntıs trafikte arabası ile beklemek zorunda kalanlaradır.
hesabın var mı? giriş yap