• şimdilik istanbul bazlı olarak hayatına başlamış olan son günlerin en başarılı girişimcilik fikir/örneklerinden birisi. bu girişimci arkadaşlarımız yurt dışından katlanabilir ufacık motorlar getirtmişlerdir. o kadar seyyar ki, arabanızın bagajına rahatça sığabilecek büyüklüktedir. peki ne mi yapmaktadırlar bununla? efendim siz arabanızla rahat rahat taksime bebek'e şuraya buraya gidip sonrasında keyfi ve alkolü biraz fazla kaçırınca bu arkadaşlarımızı ararsınız, onlar da seyyar motorcuklara binip gelirler, motoru bagajınıza koyup sizi yan koltuğa oturtup sağ salim evinize kadar bırakırlar, sonra emanetlerini alıp evlerine geri dönerler. ehliyetiniz de cebinizde kalır böylelikle..
  • bu hizmetin facebook grubuna ve iletişim bilgilerine aşağıdaki link vasıtasıyla ulaşılabiliyor.

    http://www.facebook.com/motovale

    edit: link uyarısı için dirtyfrank'e teşekkürler.
  • facebook grubundaki tanıtım yazısı şu şekildedir:

    "avrupa ve amerika'da en çok tercih edilen özel şoför hizmeti “designated driver”, şimdi motovale ile türkiye'de.

    içkiyi biraz fazla kaçırdığınızda,kendinizi araba kullanamayacak kadar yorgun hissettiğinizde, “keşke arabayı almasaydım” dediğiniz tüm anlarda... arayın motovale'yi, katlanabilir motosikletiyle deneyimli ve eğitimli motovale şoförü hemen yanınıza gelsin. motosikletini katlayıp özel çantasıyla bagajınıza koysun, direksiyonun başına o gecsin, sizi aracınızla istediğiniz yere götürsün.

    aracınızı kullanmanın en güvenli yolu motovale, çok uygun tarifelerle hizmetinizde.

    tarife ve rezervasyon için 21:00 – 04:00 saatleri arasinda:

    -- 0530 823 moto ( 6686 ) --"
  • yahu taksimden etilere 30 lira diyor... atakoye 60 lira... ben hem arabamin benzin parasini odeyecegim hemde bu parayi.. o kadar zahmete girene kadar taksiye binerim be yavrucum.. yada bir suru sofor hizmeti veren sirketler var cagiriyosun bunlarin verdigini fiyatin yarisina hizmet veriyorlar, istersen eczane istersen oto tamir hemde hepsi mevcut hizmetlerin icinde... anlayamadim.. boyle bir hizmetin birileri ile yarismasi icin biraz daha ucuz olmasi lazim degil mi ki? taksiden bile pahali. hem birde o alkolle taksimde arabanizi kimbilir nereye parkettiniz, birde o kafayla arabaya mi yurunecek bunlar gelecek diye... ohoo olme essegim olme.. taksi kapinin onunde duruyor be kardesim :) motolari iki kisilik yapsalarmis bari birde arabaya giderdik :)
  • markapon'da %50 indirimlidir bugün.
  • bu fiyatlarla hizmet verebiliceklerini düşünüyorlarsa delirmiş olmalılar.
    fiyat politikası saçma ötesi olan uygulama.

    (bkz: fizibilite)
  • ucreti gayet makul ama hizmeti kötü uygulama.
    levent'ten çıkıp çekmeköy'deki işimizi halledip kalamış'a düğüne gittik. arabasız gitme şansımız zaten yoktu ki aynı masada olan arkadaşlarımız motovale çağırdıklarını söyledi. saat 19:00 gibi telefonu isteyip biz de aradık. arkadaşlarımız 00:30 a çağırmıştı biz 00:00 de istedik. 23:50 de valemizin yolda olduğunu bildiren sms aldık. 50 dakika gecikmeyle 00:50'de valemiz geldi, mahcup bir şekilde kravatını taktıktan sonra; bizi kalamış'tan levent'e bırakacağını; sonra da 00:30 rezervasyonu için geri döneceğini söyleyince sigortalar attı. eğer 2. telefonda şoför olmadığı söylense gözümüzde değeri artacak bir dahaki sefere daha erken arayacaktık. oysa şimdi tamamen allaha emanet olduğunu bildiğimiz bir hizmet, bu arada eğer körkötük sarhoşsanız yine aklınıza getirmemeniz gereken bir hizmet çünkü mütevazi şoföre levente gitmek istediğinizi söylediğinizde kendinizi kartal'da bulabilirsiniz yol bilgisi eksik.
  • şöyle bişey;
    http://e1212.hizliresim.com/14/6/gmklt.jpg

    ilk gördüğümde istinye'deydim. konserden dönüyodum ama temiz kafaylaydım. karşı şeritten böyle bişey geçti. tanımlanamayan cisim gibi.. sonradan öğrendim ki adamlar çalışıyolarmış. çok acayip bi fikir bence motovale. benim motur katlanmıyo ama, katlansa korsan taksi gibi korsan motovale olur, kodu söyleyeni gider alırdım. kod olayı da çok güzel çünkü. müşterilerimle aramda kod olcak, o kod üzerinden iletişimi başlatıcaz falan. bir nevi yandan çarklı görevimiz tehlike.
  • bir nevi korsan taksi olduğundan, geleceği pamuk ipliğine bağlıdır.
hesabın var mı? giriş yap