• eugene o' neill' ın yunan mitolojisindeki elektra' nın
    ana hatlarına bariz bi şekilde sadık kalarak yazdığı 3 bölümlü tragedyasıdır.
  • türkçeye "elektra'ya yas yaraşır" adıyla çevrilmiş, eugene o'neill oyunu. oyunda elektra olduğu kadar oudipus etkileri de görülmektedir. eugene o'neill yine ` simgelerini:ayeksik etmemiş, bilindikelektra ` konusunu entrikalarla bezemiştir.

    (bkz: a moon for the misbegotten)
  • rosalind russell, michael redgrave, raymond massey ve kirk douglas'ın rol aldığı , en iyi aktör ve aktris dallarında oscar adaylığı bulunan 1947 yapımı dudley nichols filmi.
  • amerikan tiyatrosunu yunan tragedyası seviyesine getirmek, klasik bir amerikan tiyatrosu oluşturmak istemiş eugene o'neill başyapıtı.

    oyun anne-kız-oğul karakterlerin baba imgesi altındaki psikanalitik durumlarını poetikasal kurallara bağlı olarak inceler.

    oyundan aklımda kaldığınca geçmişin kaçınılmaz olduğu ve şimdiye "musallat" olduğu, patriyarkinin ölse bile baskısının devamı, elektra ve oedipus kompleksleri temalarını işler.
  • "mannon ailesi" olarak aratırsanız 1960'ların ikinci yarısında kaydedilmiş bir radyo tiyatrosuna erişebilirsiniz. çeviren can gürzap. seslendirenler: cihan ünal, tijen par, cüneyt türel, alev gürzap, aliye rona, güler ökten, şener şen, pekcan koşar.
hesabın var mı? giriş yap