• muharrem ince'nin oyu chp'den en az %15 daha fazla. chp 25'se, muharrem ince'nin minimum %40 oyu var.
  • #77573737

    tıklamaya üşeniyorsan;

    chp - %25 adamların kemik oyu zaten
    hdp - %8 kürt nüfus artışını düşününce kemik oyu şu an %10 olsa. bunun %2 si akpye gitse
    iyi parti - %10 geçen seçimde mhpnin oldukça düşük oy almasının sebebi devlet bahçeliden yaka silken seçmenin akpye kaymak zorunda kalmasıydı. şimdi o oylarla beraber akp tabanından olup yaka silkmiş kitle de gelirse iyi partinin kemik oyu %15 olur. bunların bir kısmı cehapeye oy vermem diyecektir. ama akşener ikinci turda inceyi yeterince desteklerse erdoğana kayan kısım %5 ten fazla olmaz diye umuyorum.

    oldu mu sana %43. burdan sonrasında durumu belirleyecek şeylerden biri de 200.000 den fazla meslekten men, hapis, soruşturma vb geçiren insan ve o insanların çevreleri. sadece buradan %7 çıkmaz biliyorum. ama umarım bir yerlerden çıkar.
  • muharrem ince ile alakası olmayan durumdur. türkiye’de seçmenin % 65 ‘i milliyetçi-muhafazakar eğilimlidir. mustafa kemal atatürk haricinde chp’nin adayı kim olursa olsun alacağı maximum oy %27’dir. toplumdaki chp algısı ortada. türkiye’de şu konjonktürde chp’li bir adayın cumhurbaşkanlığı seçimini kazanma şansı yoktur.
  • ilginç soru.

    uyudum uyandım 24 haziran mı oldu ne ara seçim sonuçları açıklandı ya?
  • şu cümleyi yazmak için fırsat arıyordum, geldi o fırsat sonunda.

    "küsüratlı verseydin de oranı, yalan söylediğin anlaşılmasaydı bari"
  • siyasi görüşümü belirtmeme gerek yok. muharrem ince isminin açılandığı günden bu yana inanılmaz ivme kazandı fakat kendisi cehape adayı. burada problem ince'de değil türkiye'deki seçmen profilinde. şöyle düşünmek lazım rte bile cehapeden aday olsa kazanamaz. bu cümleyi çok fazla tekrar eden var, goygoy zannediliyor ama tekrar etmekte fayda var, türkiye'de seçmen profili bellidir. eğer muhalefet adayları yeni bir sürpriz ortaya koyamazsa seçim sonucunu görmek için 25 haziran'ı beklemeye gerek kalmayacak.
  • başlığın en büyük faydası nick bulmam lazım ve kablo escobar adlı iki aktroll'ü tespit etme imkanı vermesi.

    bu ikisini engelleyip, huzur dolu bir sözlüğe kavuşmak olası ve ben hemen uygulamaya geçiyorum.
  • iktidar süperse halk neden sürünüyor? ekonomi neden çöktü? fetö askeriyeye sızıp nasıl darbe yapacak kadar güçlendi? dış politika neden fecaat? eğitim sistemi neden bitik? durduk yere neden seçime gidiyoruz? diye çeşitlendirilebilecek soru cümlesidir. allahınız utanmanız var mı ulan sizin?
hesabın var mı? giriş yap