• henüz ortaya çıkmamış ve bir süre daha çıkmaması halinde kendisini zora sokacak vaatlerdir.

    bugüne kadar bütün konuşmalarını dinledim. sarayı üniversite yapacağız ve gençlere 500 tl harçlık vereceğiz dedi başka bir şey demedi.

    bu ülkenin sorunu sarayın üniversite olmaması mı? çık biraz ekonomiyi nasıl düzelteceğinden bahset, yapacağın yatırımlardan bahset. akp'nin iyi yaptığı ama yetersiz olduğu, daha da geliştireceğin şeylerden bahset.

    savunma sanayi için neler yapacağını anlat. helikopter, tank, gemi, iha yapmışız. üstüne koy sen de. ama uçma.

    hangi ülkelerle nasıl ticari ilişki kuracaksın, kabinede hangi uzmanlar olacak, bu kişilerin vasıfları nelerdir anlat arkadaş. türkiye senin başkanlığında ne üretecek mesela?

    akp döneminde hızlı trenler yapıldı, hala devam eden projeleri var. eksikliklerini söyle, nasıl düzelteceksin anlat. anlatırken yapılanı yerme, üstüne koy. demiryolu politikanı dinlemek istiyorum.

    hitabetin çok güçlü, kitleleri iyi gaza getiriyorsun ama konuşmalarının içi dolu değil. eleştirilerini yeteri kadar dinledik, biraz icraat lütfen.

    bir de bu benim şahsi görüşüm, otobüs şöförüne devam et kaptan gibi şeyler deme. bu iş ekip işidir. otobüsün ne zaman hareket edeceğini birinin organize etmesi lazım. kameralar çekerken küsüp asansörden inme. aynı görüntüyü recep tayyip erdoğan verir miydi sence?
  • (bkz: atatürk havalimanı'ndan central park yapmak) koy bunu vaatlere, istanbulu coştur ince.
  • arkadaş ben bu adamı anlamadım vaatlerini nasıl yerine getirecek kendi içerisinde çelişiyor. nasıl mı?

    vaatlerin çoğu ha deyince olacak şeyler değil, ama onu yapacağım bunu yapacağım şekilde konuşuyor. tamam hadi başkan oldun bunları bir nebze yaptırabilirsin ki burada meclise takılmayacağın meçhul.

    ama sorun şu vaatler arasında parlamenter sisteme geri döneceğim diyorsun, sen bu sisteme dönersen vaatleri nasıl yapacaksın, parlamenter sistem diye kast ettiği başkanlık sisteminin kalkması, buda cumhurbaşkanını sadece onay makamı kılıyor.

    biri bana çıksın açıklasın bu adam neyden vazgeçecek, yetkilerinden mi vaatlerinden mi?

    her konu hakkında bir vaat var, ama nasıl yapacağı hakkında bir şey yok. vaatler tutarsız. cumhurbaşkanı seçildin diyelim, meclisin seni tam olarak destekleyeceğini nereden biliyorsun? her şeyiyle nerede tutsan elinde kalıyor bu durum.
  • başlığı açanın aktrol olduğunu anlamak gittikce kolaylaşıyor cünkü yazdıklarında gittikce saçmalıyorlar.
    bak mesela bu kısım bildiğin palavra.

    savunma sanayi için neler yapacağını anlat. helikopter, tank, gemi, iha yapmışız.

    helikopter yapmadık tank yapmadık gemi ve iha ise çoğu parçası dışardan geldi biz monte ettik.
    yada
    akp döneminde hızlı trenler yapıldı demişsin. hızlı tren yapılmadı alman siemens firmasından satın alındı.

    incenin vaadlerine gelince. sarayı boşaltacak boş binayı halka hizmet için kullanmasının neresi hatalı.
    ekonomiyi nasıl düzelteceği konusunda ise onlarca proje söyledi. mesela türkiye enerjide dışa bağımlı elektrik üretiminin yarıdan fazlası dışa bağımlı ama güneş ve rüzgar potansiyelimiz ihtiyacımızın %130 seviyesinde yani ihtiyaçdan daha fazlasını üretebiliriz dedi. benzer bilgiler enerji bakanlığı tarafından da açıklanmıştı. yani hata yok ve gayette tutarlı.
  • rüzgar ve güneşten enerji üretmek şu an gerçekleşiyorsa biz neden rus gazı ile elektrik üretiyoruz?
    parlamenter sisteme geçişle ilgili dediği meclis aritmetiği önemli eğer meclis uygun olursa geçiş yapacağız dedi.
    yetki mevzuu na gelince. şu anda elinde yetki yok elinde yetki olanlarda gereğini yapmıyor mecbur cumhurbaşkanı oluncaya kadar ancak vaat olarak söyleyebilir. bir kısmı için meclis desteği şart iken bir kısmı için şart değil. yeni sistemde bakanlık kavramı farklı ve yönetmenlik çıkatmak için meclise ihtiyacı yok. bir kısmı için ise meclisden kanun geçmeli.
    tutarsız değil aksine belgeli konuşuyor. muhtemelen cb olamayacak ama olsun ekmelettin faciasından iyidir.
  • öğrencilere okul bittikten sonra iş bulana kadar 2 sene boyunca kredilerin devam etmesi aklımda kalanlardan birisi.

    endüstri 4.0 ve milli marka üretimi.

    çiftçi için mazotun 3 tl olması.

    polis, öğretmen ve din görevlilerine 3600 ek gösterge.

    suriye'de yeni anayasa ile türkiye'deki suriyelilerin suriye'ye geri dönüşü. ülke güvenliği ve daralan ekonomi için en çok önemsediğim nokta bu. bir an evvel suriye'de durumların iyileşmesi ve suriyelilerin dönmesi gerekiyor. (bkz: biz suriye'ye girmeden suriyelilerin bize girmesi)

    ve belki hepsinden önemlisi toplumsal bir uzlaşı. başörtülü başörtüsüz, kadın erkek, alevi sünni , kürt türk ayrımının yapılmadığı özgür bir türkiye. buna da ülke içinde çok ihtiyacımız var.

    aklıma gelenler bunlar.
  • - şatafat dönemi sona erecek. saraylar, saltanatlar olmayacak. cumhurbaşkanlığı yemininden sonra türkiye'yi beştepe'den değil, çankaya köşkü'nden yöneteceğiz.

    - 5 milyona yaklaşan göçmen sorunu, insani bir yaklaşımla ve milli çıkarlarımız doğrultusunda acilen çözülecektir.

    - bisiklete binen, bazen kendi arabasını kullanan, 3 bin korumayla gezmeyen, misafirlerini atatürk'ün mekanı çankaya köşkü'nde ağırlayan bir cumhurbaşkanı olacağım.

    - yükseköğrenimde idari reform yapılacak, devlet üniversiteleri özerkleşecektir.

    - hukuk devleti için ilk adım ohal'in kaldırılması olacaktır.

    - 18 yaşına kadar herkes, sahip olduğu nüfus cüzdanından başka hiçbir belgeye ve işleme ihtiyaç duymaksızın, bütün sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaktır.

    - öğretmenlere, eğitim-öğretim yılı açılışında verilen ikramiyeden bağımsız olarak, her 24 kasım'da bir maaş ek ödeme yapılacaktır.

    - bütün hukuki düzenlemeleri evrensel hukuk ilkelerine uygun hale getireceğiz. hâkim ve savcıların talimatla hareket etmelerine son verilecektir.

    - adalet bakanı ve müsteşarı hsk'da yer almayacaktır.

    - telefon dinlemeleri başta olmak üzere devletin, vatandaşın hayatına müdahale edecek hukuksuz uygulamaları engellenecektir.

    - 16 nisan 2017 anayasa değişikliklerini, yeni bir anayasa ile etkisiz hale getireceğiz. yeni ve çağdaş bir anayasa yapılarak, kuvvetler ayrılığına dayalı güçlü bir parlamenter rejim oluşturulacaktır.

    - herkese eşit yakınlıkta bir kamu anlayışını hakim kılacağız.

    - türkiye'nin en önemli sorunları ekonomi ve adalettir. ilk işim yargı bağımsızlığını sağlamak olacak. hali içler acısı olan yargıyı düzeltmediğimiz takdirde hiçbir şeyi düzeltemeyiz. görevimiz, hukukun üstünlüğüne dayanan bir devlet olmaktır. keyfiliğin, ölçüsüzlüğün olduğu, emirlerin yasalara dönüştürüldüğü yerde ne hukuk devleti vardır ne de demokrasi vardır. yargının bağımsızlığı, adaletin temelidir.

    - emirle çalışan yargıya son vereceğiz. bağımsız, etkin ve gecikmeyen yargı düzenimiz olacak. adalet bakanı, adaletin yönetiminde değil hizmetinde olacak. yargıdaki siyasallaşma önlenecek. yargı üyelerinin göreve başlaması siyasi erkin dışında olacak. yargıç güvencesi için gerekli adımlar atılacak. hakim ve savcılar kurulu yeniden yapılandırılacak. yüksek yargının yapısı değişecek.

    - ihtiyacımız olan, hak arayanı siyasal müdahalelerle haklayan değil, siyasi erkin karşısında koruyan, hak arama özgürlüğünü güvence altına alan düzenin kurulmasıdır.

    - tarafsız ve sorumlu yayımcılık anlayışına uygun düzenlemeler ivedilikle yapılacaktır.

    - merkez bankası para politikasını bağımsız bir şekilde uygulayacaktır. kamu bankaları siyasetin etkisinden çıkarılacaktır.

    - kişi başına düşen milli gelirimizi ilk etapta 15,000 dolar düzeyine çıkartarak orta gelir tuzağından kurtulacağız.

    - enflasyon %5' e, faiz %7' ye düşürülecektir. cari açık hedefimiz %3' tür.

    - bu seçim, demokrasiden yana olanlarla 'tek adam rejimi'nden yana olanlar arasında bir seçimdir. ülkeyi uçuruma götürmekte kararlı olanlarla, onu ilelebet yaşatacak olanlar arasında geçecek olan bir seçimdir. uygulanmak istenen proje, bölünmüş, parçalanmış, geleceği bugünden çalınan, toplumu, topluluklar haline getirme projesidir. 24 haziran'da ya bu sürecin geri döndürülmesine, demokrasimizin 143 yıllık tarihsel rotasına sokulmasına, eksiklerinin giderilmesine, geçmiş hataların onarılmasına, kısacası eksiksiz tam demokrasiye 'evet' diyeceğiz ya da bugün yaşamakta olduğumuz tüm sorunların derinleşerek devam etmesine 'evet' diyeceğiz. 24 haziran seçimleri, demokrasi güçlerinin, tek adam rejimine geçit vermeyeceği, yeniden eksiksiz ve tam demokrasi diyeceği seçimler olacaktır.
  • (bkz: füzyon)

    adam koskoca necatibey eğitim fakültesi fizik mezunu. ben ikna oldum.
hesabın var mı? giriş yap