• muhalefet oylarını bölmek dışında bir işe yaramayacaktır. mantar gibi parti kurulmasının doğru olmadığını düşünüyorum.
  • bence erdoğan onu chp'nin başında görmek ister. çünkü cehape zihniyeti her zaman kitlesini elinde tutmasını sağladı.

    sanırım ince de bunu hesaplayıp yeni bir parti kurar. başka konularda da yazmıştım chp'nin bu topraklarda iktidar olması şu anki şartlarda mümkün değil. ince de geçse başa bence pek bir şey değişmez. benim oyu alır evet ama genele bakmak lazım.

    bence en mantıklı hareket akşener'in yaptığı gibi yeni bir parti kurmak ve bu partide çok geniş bir kitleyi buluşturmak aynı seçim döneminde söylediği gibi.
  • kurdurtmazlar. kk koktuğu paylaşmak oyları bölmek istemez.
  • hiç vakit kaybetmeden gerçekleştirmesi gereken hadise. chp'den ayrılıp yeni bir oluşum kurmalı. daha önce de bunun gibi şeyler denendi, mevcut bir parti varken yeni bir parti kurup o partiden ayrılanlar oldu.

    bunlardan kimi unutuldu, esamesi bile okunmuyor, kimi ise başarılı oldu 16 senedir ülke yönetiyor.

    esamesi okunmayanları bir kenara bırakarak başarılı olan üzerinde biraz düşünüldüğünde başarılı olmasının sebeplerinden biri de şuydu;

    eski partinin bagajındaki yükleri taşımak zorunda kalmaması..

    mesela refah partisinden ayrılan grubun en büyük söylemi neydi? "milli görüş gömleğimizi çıkardık. biz yeni bir oluşumuz"

    chp'nin de bir bagajı var. beğenelim beğenmeyelim chp getirip peygamberi aday yapsa chp'ye oy vermeyecek sağ görüşlü milyonlar var.

    hazır 15 milyon oy almışken, arkasında güçlü bir destek varken ince de muhakkak partisini kurmalı. evet bugünkü basın toplantısında çok doğru bir noktaya parmak bastı ince;

    "ben diğer adayların daha yüksek oy alacağını öngörmüştüm" dedi.

    parlamenter sistemin içinde olsaydık dediği doğruydu. evet diğer adayların alacağı oy da çok önemliydi ama madem başkanlık sistemindeyiz, türkiye'nin yarısının oyunu alması gerekiyor. bu yarısının oyunu da chp'li kimliğiyle alabilmesi çok zor görünüyor.

    yeni bir parti kurduğunda artık chp'nin bagajını taşımak zorunda kalmayacak. örneğin adam çıkıp da " chp cami yıktı" diyemeyecek çünkü artık rakibi chp değil yeni parti olacak.

    ince'nin bir an önce partiden ayrılıp ağırlıklı olarak chp ve o kadar fazla olmasa da merkez sağ kökenli kişilerle bir parti kurmasının ilerideki başarı için çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum.
  • eğer olursa hem iyi hem kötü olur.
    eğer olursa bütün türkiye seçim haritasında turuncuya boyanacaktır şu gerçek ki izmirde bile chp-akp arasında %6 fark var ve oylar bölündüğü anda izmir bile akp'nin olur.bu da moral bozukluğu olur.
    iyi olur chpnin hantallığından ve önyargılardan kurtulur
  • (bkz: öz iyi parti)
  • emine ülker tarhan'dan farkı olmaz, chp'nin kemik kitlesi mevcuttur.
    ben bile chp'nin başına geçsem karşımda ecevit yoksa %20 oy kesin alırım.
    arada seçmeni gaza getirecek hükümete bir kaç salvo 10 kez atatürk, 5 kez izmir marşı, ülke laiktir laik kalacak vs vs ezberlenmiş söylemleri yüksek sesle söylersem %20 garanti oy alırım. dolayısıyla kesin ve kemik oyun tepesine geçmek dururken neden yeni parti kursunki tam bir manyaklık.
  • evet arkadaşlar sıra leylekte
hesabın var mı? giriş yap