• musa peygamberin kendisine inananlarla birlikte firavun ve ordusundan kacarken, kizil deniz'e vurarak denizi ortadan ikiye yarmakta kullandigi agactan yapilmi$ degnek.bu asanin ilk insan adem peygamberden itibaren babadan ogula gecerek musa peygambere geldigi ve cennetteki bir agactan yapildigi soylenmektedir.ayrica topkapi sarayi'nda sergilenmektedir
  • bugun show tv'de ana haber bulteninde yarim saat hakkinda 10 emir filmini oynatmak suretiyle bahsedilen aparat..
  • döneminin en geçerli marifeti sihir olduğu için kendisine sihir öğretilen musa peygamberin firavun'un sihirbazlarına karşı kullandığı asa.
    anlatılanlara göre musa ve firavun'un en seçkin sihirbazları firavun'un ve ileri gelen ahalinin gözü önünde kapışırlar. sihirbazlar ellerindekileri yere atarlar ortaya yılanlar ve çiyanlar çıkar. musa'nın bu durumdan korkması ve mağlup olacağını düşünmesinin sonrasında tanrı katından gelen bir emirle asasını ortaya atar. asa koca bir yılan. olur ve diğer tüm sihirbazların sihirlerini yutar, çabalarını boşa çıkarır.
  • hz musanin kizildenizi yararken kullandigi asa
    (bkz: kizil denizin yarilmasi)
  • zamaninin james bond’u musa peygamberin multi fonksiyon degnegi. deniz yarar, sürüngen bertaraf eder, baston vazifesi görür, cagirinca gelir.
    musa gitmeden kullanim kilavuzunu birakmadigi icin, simdiki zamanda pek bi ise yaramiyor.
  • kayınpederi şuayp tarafından hediye edilen 122 cm santim uzunlugunda, bas kısmında bir budak bulunan tahta asanın, musa'ya verilen ilk mucize olduguna inanılır. musa’nın asasının ejderha haline dönüşerek mısır firavunu’nun adamlarının sihirlerini yuttuğuna ve kızıldeniz’e dokunduğunda denizi ikiye ayırdığına inanılır.
  • topkapı sarayı kutsal emanetler bolumunde bulunur.
  • topkapı sarayı kutsal emanetler bölümünde en iyimser tahminle çakmasının bulunabileceği asadır.
  • topkapı sarayında, kutsal emanetler bölümünde gördüğüm zaman yanımdaki arkadaşıma "hadi len olur mu öyle şey" tepkisini verdiğim, bu tepkiyi duyan duyarlı bir vatandaşımızın da beni birkaç saniye süzdükten sonra "inan inan" diye nasihat vermesine vesile olan asadır.

    hadi diyelim orada kuzu gibi yatan asa gerçekten musanın asası. hiç aklın alıyor mu israil'in musanın asasını sana bırakacağı, o asanın senin sınırların içinde durmasına izin vereceği? ha benim az bıyıklı güzelim?
  • fırınlanmış budaklı meşe odunu. ulan bunun saçmalığının boyutuna kafa yoran tek ben mi varım şu topkapı sarayını gezenlerin arasında diye düşünüp duruyordum. hatta müzeyi her gezişimde sıkılmadan ''şunun gerçekliğine beni tek inandıracak olay, musa'nın yattığı yerden kalkıp asasını almaya gelmesidir'' diyorum, o kadar...

    tamam haydi, birisi sonradan gelip vernikledi, bu sahte olduğunu göstermez de, kaç bin yıl geçmiş aradan, dogmatikle, itikatla açıklayamam ben bu inancı, cidden saçmalık. bir video var; http://www.youtube.com/watch?v=fgfavpqnkcs
    korkarım yakında ''fatih'in şarap şişesini'' de göreceğiz topkapı'da.

    tabi bunları sessiz söylüyorum yanımdakine normalde, ama geçen gidişimde azıcık sesli yorum yapınca genç bir müminenin yola getirme çabalarına maruz kaldım.

    musa'nın asasını görüp geçtik, sıra peygamberlerin kılıçlarının sergilendiği bölüme geldiğinde içime septik kaçmışcasına ''ne kadar eminler bunun peygamberin kılıcı olduğuna, mal beyanında mı çıkmış'' demiş bulundum. o anda 1 metre yakınımdaki 14-15 yaşlarındaki müminenin yırtıcı bakışlarıyla ruhumu soldurmaya çalıştığından habersizdim.

    kem küm etti
    evet dedim
    bik bik etti
    yoo dedim
    musa'nın asasına da inanmayın o zaman dedi.
    eşhedüenlahaha.. dedim.
hesabın var mı? giriş yap