• inanç değiştirmeyi izlediği filmlerden aldığı bilgilerden veya hüviyetindeki bir haneye tepki olarak, aile veya topluma "hahayt siz müslümansanız ben de hristiyanım" bilgeliğindeki duruştan dolayı yapıldığında salaklığın önde gidenliğinin belirteci olacak eylem.

    kişi, dinleri, dinler tarihini inceleyip, "benim dünya görüşüme, hayat tarzıma, mantığıma uygun dini felsefe hristiyanlıktadır" derse işte alnından öpülecek adam diye işaret etmek gereklidir.
  • windows xp varken makinaya win 95 kurmak gibi bir eylem. zararlıdır zira microsoft windows 95'e teknik destek vermemektedir.
  • "issiz adaya düsseniz yaniniza alacaginiz 3 sey?" sorusuna yanlislikla "baba, ogul, kutsal ruh" diye cevap vermek..
  • lise çağlarında olan kimi kızların boynuna ucunda bir haç bulunan kolyelerden takarak empoze etmeye çaliştikları durum. marifet zannediyorlar herhalde.
  • islami terminolojide olana mürted payesini bahşeden din değiştirme eylemi. (bkz: irtidat)
  • ortaokulda din bilgisi ogretmenine arkadas sormustu:
    -madem kuran hristiyanligin da bir din oldugu yaziyor neden musluman olmali insanlar?
    cevap:
    -simdi sen eve camasir makinesi alacaksin son model mi alirsin yoksa eskisini mi?
    bu mantiga gore muslumanken hristiyan olmak pentium4 kullanirken 486yla degismek olarak aciklansa gerek.
  • büyük bir çelişkidir. anti-müslüman iken hz. muhammed'e iktida etmek (o'na uymak) mümkün olabilirken, müslümanlıktan çıkış yapan birinin benimseyebileceği tek yaşam tarzı ateizm olabilir. ateizm, bu çıkışı yapan şahsın önüne çıkıveren mecburi istikamet olur. çünkü hz. muhammed dışında inanmakta olduğu peygamber, bu şahıs için tek ve biricik peygamberdir. onun çizgisinin dışına çıkması, başka bir peygamberi kabullenmesine mani değildir.

    bununla beraber, müslüman iken anti-müslümanlığı seçmek teorik olarak mümkün gözükmemektedir. çünkü bu şahıs, dine ait her ne biliyorsa, ilahi kavramlardan her ne anlıyorsa, bunu islamdan öğrenmiştir. hz. ibrahim'i, hz. musa'yı, hz. isa'yı, daha da ötesinde allah'ı hz. muhammed'den öğrenmiştir. dolayısıyla, hz. muhammed'in çizgisi dışına çıkan böyle bir insanın, hz. muhammed temeline yaslamış olduğu dinî altyapısının temellerine vuracağı her darbe, inşa etmiş olduğu diğer tüm katları da alaşağı etmek anlamına gelir. bu da onun, zımnen diğer bütün peygamberleri ve allah'ı karşısına almış olmasını gerektirir.

    hal bu minval üzreyken, "yok ben bundan sonra sadece isa'yı benimsiyorum" diyen bir insan ya tam olarak, hangi kelimelerle ne ifade ettiğinin şuurunda değildir, ya da bu durumda en basitinden fantezi yapmaktadır, denilebilir.
  • aslında pek bir az görülen, tersi daha bir yaygın olan din değiştirme hali..herkesin dini, fikri kendinedir deyip yüzyıllar boyu içinde piştiğimiz kültür ve din mozaiğinin gerektirdiği şekilde düşünülmesi, hoşgörülmesi gereken hadisedir..
  • üzerine, hristiyanken ya da başka bir dine mensupken müslüman olmaktan daha çok kafa yorulan mesele *
hesabın var mı? giriş yap