• mutsuz nesilden ziyade cahil bir nesil yetişiyor.
    ve işin acı tarafı bu cahilliği kendilerine bahşedilen bir lütuf olarak görmeleri.

    sorgulamayan, düşünmeyen, okumayan, kaderci,
    bir nesil..

    ve aslında çok mutlular "cahil insan mutlu insandır"
  • sadece zeka eğitilmeye çalışılıyor ve insani yönlere hiç önem verilmiyor. zeki bir kafa ama vicdansız insanlar var ortalıkta. ya da köreltişmiş bir beyin yine vicdanı olmayan kişiler ortalıkta. iyi insan olmak en önemli şey olmalı ama bu önemsenmiyor.

    iyiliği önemsemeyen mutlu olmaz, mutlu da etmez. böyle bir nesille içiçeyiz.
  • mutsuz bir nesil tabiki yetişecektir..

    ne yaptığını bilmeyen, kiminle evleneceğini bilmeyen, sosyal olmaktansa sosyal medyada mutluluk taklidi yapan bir nesil yetişiyor..

    sürekli instagram'dan çıkmayan güzel güzel hayatlara bakıp ulan bizimkisi de hayat mı be diyen nesil yetişiyor..

    yıllarca okuyup işsiz kalan, iş bulunca da beklediği maaşın altında bulabilen bir kitle yetişiyor..

    anı yaşamaktansa fotoğraf çekip instagram'a atıp bakın burdayım lan, bakın mutluyum lan diyen bir kitle nasıl mutlu olabilir ?

    çocuguyla vakit geçirmektense saatlerce cep telefonuyla oynayan bir anne-baba ne kadar mutlu olabilir? mutlu edebilir çocuğunu ?

    teknoloji bizi çok kötü bir noktaya getirdi.
  • hatalı tespit. cahil olduğu için mutlu bir nesle sahibiz artık. biyolojik olarak da bunu sağlayacak katkı maddeli, hormonlu gıdalarla, içeriği tartışılan aşılarla büyüyorlar. sadece duygu eksikliği var.

    (bkz: cesur yeni dünya)
  • mutsuzdan ziyade inanılmaz egolu, hiç bir konu hakkında bilgisi olmayan ama her konuda fikri olan saçma sapan bir nesil yetişiyor.
    bir ülkenin geleceğini mahvetmek istiyorsanız eğitimini bu hale getirmek yeterli.
  • doğru tespit, kendimden biliyorum.
  • türkiye'de mutlu yetişmiş bir nesil var mı ki?
  • o nesile ait bireyden bir adet de bizde var. hep bir memnuniyetsizlik söz konusu.ne yapsak ne kadar mutlu etsek bile bir süre sonra yine aynı memnuniyetsizlik seviyesine ulaşıyor.

    devir değişti, dönem değişti, her şey değişiyor tabii ki eski zamanlardaki gibi bir nesil beklemek yanlış olacaktır ama mutsuz yetişmesi toplumu geçtim her şeyden önce kendi iç huzurunu ve ruh sağlığını çok olumsuz etkiliyor. insan bir olayla tetiklendiğinde değil kendi kendine mutlu olabilmeli. mutluluğu dış koşullarla bağdaştırmamalı. ama bunu aşılayamadık henüz.

    anneannemin ise bu olaya yaklaşımı şu şekilde oluyor "hiç iş yapmıyorlar hiç, azıcık iş görseler canları sıkılmaz".
  • neslin tamamını böyle bir genellemeye almak mümkün değil o yüzden tamamen doğru olmayan önermedir. ama kısmen hatta yarı yarıya doğrudur. yetişen neslin bir kısmı etrafındaki yaşamdan memnun değil. bir kısmı da memnun. teknoloji, internet ve kapitalizm yüzünden değeri sömürülmüş nesnelerle, içi boş akımlarla, kimseye hiçbir şey katmayan aktivitelerle büyüyorlar. bir doyumsuzluk, tüketip hemen yenisini arzu etme güdüsüyle programlanıyorlar. devletleri haklarını savunmuyor. zenginler daha zengin, fakirler daha fakir oluyor gittikçe. herkeste bir kolay yoldan zengin olma, lüks içinde yaşama, meşhur olma hevesi var ve bu kolay olmadığından herkes yaşadığı hayatı kötü görüyor. bir çok şey söylenebilir buna. ilginç olan herkes bu şekilde yaşıyor. bazıları bunlarla sahte bir mutluluk ile cahil kalıyor ve yaşamlarını bir üründen diğerine şekilde yaşayıp gidecekler. diğer kısım ise bu durumları yaşarken bir yerde durup düşünüyorlar, olan bitenin farkına varıyorlar ve refleksif olarak kaçma isteği duyuyorlar. ama kaçacak bir yer yok, mecburen herkes gibi uyum sağlayıp hayatta kalacaklar ama mutsuz olacaklar. hayatta kalamayanlar da intihar falan edecek işte.
    edit: işin özü bu sadece yeni nesille ya da türkiye ile alakalı değil. ha ülkemizde ayrı bir bela olduğundan farkında olanlar için, etraflarında bulunan nefret, ayrımcılık, şiddet, adaletsizlik, haksızlık falan ekstra bir mutsuzluk sebebi oluyor. ama bir çoğu da bunlara gözlerini, kulaklarını kapayıp yeni aldıkları smart tv ile atv dizisi izleyip mutlu oluyorlar.
  • mutsuz, asosyal, teknoloji bağımlısı
hesabın var mı? giriş yap