• herseyi gectim de versiyon 4'tu mysql instance config vista'da sorun cikartiyor, crash ediyordu, versiyon 5.1'e geldi hala ayni hata. ulan bug report'a baktim, her revisionda "fixed"/"unfixed, we patched next nightly" seklinde 4'ten 5.1'e kadar gelmek nasil basaridir? bu tool'u yazan bir ibne var mysql'de muhtemelen o emekli olana kadar tool adam olmayacak.

    ayni ibnelerden bir tane de the bat'de calisiyor. the bat'de imap, imap kismini yazan herif yuzunden adam olmadi, o da ayni, 3 major versiyon gecti hala "next version i fixed this (i hope)" threadleriyle devam ediyor. kimse de kovmuyor herifi.

    mysql'de instance config'i yazan arkadasim, the bat'de imap codeunu yazan arkadasim. allah rizasi icin isteyin artik emekliliginizi vallahi burnumdan geldi.
  • innodb kullanmak istediginizde para odemeniz gerekmez, lisansli kopyasini almak zorunda degilsiniz.

    http://www.mysql.com/products/community/
  • satırları sum(column_name) fonksiyonuyla topluyoruz fakat çarpma işlemini nasıl yaparız diyenler için exp(sum(log(column_name))); işinizi görebilir.
  • hızlı, php ile süper kullanılıyo ve default olarak destekliyo, dataları az yer tutuyo ve dump etmek falan kolay, babalar gibi sql komutlarını destekliyo hatta yahoo bile onu kullanıyo... daha ne isterim (microsoft istemem)
  • çok şeker bir veritabanı yönetim sistemi. adı üstünde sql kullanılarak, bir çok platform için (php, odbc, vs.) üretilmiş api'leriyle hemen hemen her ortamdan kolaylıkla erişilebilmektedir. bence eğitim amaçlı olarak ideal olduğu gibi ticari uygulamalarda da rahatlıkla kullanılabilir.

    kanımca ms sql, oracle gibi sistemlerle mysql'i karşılaştırmak yersizdir. bunun iki nedeni var: 1) lisansları karşılaştırılamaz (yani nasıl bir roi hesabı yapılacak kavrayamıyorum), 2) hedef kitleleri farklıdır (dikkat edersek ne ms ne de oracle artık veritabanı yönetim sistemi satmıyorlar; yok analiz ortamı, yok application platformu yok efendim kurum portali yok efendim crm, kampanya yönetimi vesaire satıyorlar da rdbms içinde bundled geliyor).

    fakat mysql'i benim sevmemin nedeni, bunlar değil. yani ben sonuçta amatörce kendi web sitemi yapacağım. çok fazla da seçeneğim yok, bir linux sunucu bulacağım, mysql zaten orada hazır olacak, senelik 20 - 30 dolar, karşı cinse de selamımı vermiş olurum (yaratıcılık var ise elbet, yoksa çok fazla heveslenmemek lazım, mysql bunu beceremez).

    ama bu da değil, ben mysql'i, reference manuali nedeniyle seviyorum. referansı verirken, olayı sulandırıp sohbete başlıyor. birden roman okur gibi, sonu ne olacak merakıyla okuyor kişi. arada sırada böbürleniyor, arada sırada hayıflanıyor, bazen de ağlıyor ("para çıkın da view implement edelim!!"). hayatımda duygusal bir reference manual daha önce okumamıştım. okudum, boyum uzadı. tavsiye ederim.
  • ögrenmek için kurslara cok para dokmek istenmiyorsa, tubitak ve ulakbim internet sitelerinde gerekli eğitim dökümanları bulunabilir. uygulamalı ve acıklamalı olarak yer alan bu eğitim dokumanları ulakbimin universiteler ve personel için uyguladıgı egitim notlarıdır. http://www.ulakbim.gov.tr/
  • bunu mssql ile kar$ila$tiran iyilik kotuluk kapi$tirmasi yapanlar takip edilerek veritabanina yeni ba$layan genclerimizin sayisi tutulabilir.
  • sadece alfanümerik karakterlere oluşan şifreler en fazla orta seviyede güvenli sayılır. rainbow tablolarıyla kolayca kırılabilirler. daha güvenli şifreler için @#$€?&()]]\;:%{} gibi özel karakterler içeren şifreler kullanılmalıdır.
    edit: hashlerin ele geçirilmesi durumunda. ki bu defalarca olmuştur bugüne kadar
  • hani terminalden 'exit' komutunun verirsin de sana "bye" der ya..
  • güzel veritabanı sunucusu. lakin en güzeli diyemem. çünkü 7+ senelik yazılım serüvenimde başka da vt sunucusu denemedim.

    ayrıca sabah olmuş beş buçuk hala mysql'i tartışan var. *
hesabın var mı? giriş yap