• bu lafı bir akp'liden duysam aklıma hemen "demek hanımın üzerine yapacak tüm malları" düşüncesi gelir.
  • 10 aylık torunu ssk'lı olan eski ssk müdürü bir adamın sözleridir. haklıdır da.
  • türkiyede hala 70 li yıllara has siyasetin yapıldığını gösteren vaattir.
  • nasıl yani diye sorduran kemal kılıçdaroğlu beyanatıdır. gemicik yok mu? mısır yok mu? yumurta yok mu? düğünlerde kilo kilo altın da takılmayacak mı? kızıma acele bir 20 bin gönder denilmeyecek mi? sucukçu muhasebesi tutarken bir anda milyonlara sahip olunmayacak mı? ülker bayiliği alınmayacak mı? bunların hepsinden vaz geçtim eşiniz hanımefendi katar şeyhinin kızının düğününe giderken devletin resmi uçağını bile kullanılmayacak mı yani? ee o zaman neden başbakan olacağsın ki kemal ağabey?
  • son derece samimi ve dürüstçe bir ifade olabilir. ancak bal tutan parmağını yalar, bu böyledir, realist olmak lazım. yoksa adam inceden inceden fakirliği mi vaadediyor? millet aç bi aç dolaşırken, bakın ben de fakirim mi diyecek? asıl zenginlik ahlaki zenginliktir, demokrasidir gibi geyikler mi yapılacak? sözün sonu "ne de ülke" diye devam ediyo gibi geldi bana.

    korkuyorum yaprağı kökünden yiyecez galiba. hem sen zenginleşmessen, ben zenginleşmessem...
  • seyretmedim ama eğer doğruysa, çocuklarının geleceğine ipotek koyan baba modelinin sarfettiği sözdür. lan belki çocuk ileride -her ne yapacaksa- başarılı olup hayvan gibi para kazanacak..? sana ne? sırf sen egonu tatmin edesin diye mi bu tantana? seçmene kendin için söz ver. çocuğun yolsuzluk yaparsa da tıkılır hapse, çeker cezasını.

    (bkz: vaadin ayarını kaçırmak)
  • daha parti baskani bile olmamis adamin %40 hayalinden daha sacma degil. yavas diyorum, sacin basin dagilmasin.
  • lafı söyleyen akp'li olsaydı ne eleştiriler dönerdi bilinmez ama kemal kılıçdaroğlu olduğu için fena abuk yorumlar yapılan beyanat.
  • türk halkının neyi destekleyeceğini bildiğinden , mazlumun yanındaki halk damarından olaya giren kişi söylemi. iyi bir başkan olmanın kıstası bu değildir. bu tarz popülist söylemlerle, belli bir kesime hitap edip, onun gözünde kahraman olan tayyip den farkı kalmayacaktır.
    asıl vahim olanı, siyaset yapan adam çalıp çırpar anlayışını normalleştirmemiz; olması gereken idealist bir tavırdır zaten. insanların bu cümlede rahatsız oldukları nokta bu.
  • yolsuzluk yapmayacağına dair bir siyasetçi vaatidir.

    tarihe not düşmek açısından:

    yolsuzluk yapmayacağına dair vaatte bulunmak, başbakanı dünyanın en zengin başbakanları arasında olan 2010 türkiye'sinde çağdışı bir zihniyet olarak tanımlanmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap