• bugünkü yazisinda 9 agustos 2006 dinamo kiev fenerbahce maci nda fenerbahce'nin yenilmesini 5 ana nedene baglayan, bu nedenlerden birincisinin de "türk futbol federasyonunun dinamo kiev'e 13 yabanci izni veren bir ukrayna federasyonu kadar olamayip yabanci kontenjanini düsük tutarak fenerbahce'nin rakibine karsi kaliteli yabancilarla oynamasini engellemesi" oldugunu öne süren sahis.

    fenerbahce'nin daha ligde mevcut 6 yabanci kontenjanini bile doldurmadigini da belirtelim bu arada.

    yazilarini okurken arada bir fotograftaki suratina bakip "böyle bir söz nasil bir kafadan cikmis" sorusuna cavap bulmak cok güzel oluyor.
  • sener sen'in namuslu filminde uyanik ergün rolündedir. iyi bir karakter oyuncusudur, mimikleri ve jestleriyle uyanik, isbitirici tipleri iyi canlandiran oyuncu güler misin aglar misin'da da yer almistir.
  • bugunku yazisinda bir cumleye soyle baslamis "sahaya 1-4-1-3-2 taktiğiyle çıkan milli takımımız....." en bastaki "1" buyuk ihtimal kaleci oluyor,
  • 23 subat 2008 fenerbahce bursaspor macından sonra, fotomaç gazetesindeki köşesine hakem rezaleti başlığını atmış spor yazarı yazarı görünümlü amigo.
  • tarafsız spor yazarlığı ekolünün önde gelen temsilcisidir. işte bu özelliğini yansıtan iki anektod;

    1. arkadaşlarıyla birlikte bir maçı radyodan dinlemektedirler. fenerbahçe aleyhine bir penaltı verilir. necati bilgiç isyanlardadır. arkadaşları radyodan dinleyerek pozisyonun penaltı olup olmadığını nasıl anlayabildiğini sorarlar.

    necati bilgiç'in cevabı : " o futbolcu penaltı yaptırmaz ! "

    2. bir maç sonrası necati bilgiç, fenerbahçe takımıyla birlikte dönüş yolculuğundadır. yolculuk sırasındaki sohbette, maçtaki bir pozisyonda rıdvan'ın penaltısının verilmediğini iddia eden necati bilgiç'e o sırada yanında oturmakta olan rıdvan "abi penaltı değildi, ben kendimi attım " der.

    necati bilgiç rıdvan'ı paylar : " sus ! sen anlamazsın. "
  • 27 nisan da oynanan galatasaray fenerbahçe maçında zico dahil herkes gaatasaray'ın daha iyi mücadele ettiğini maçı hakettiğini daha iyi oynadığını kabul ederken köşesinde aslında fenerbahçenin daha üstün oynadığını, hakemin faulleri vermediğini ve fenerbahçenin 3 net gol pozisyonunu harcayarak mağlup olduğunu yazan adam.

    bazen fanatikliğin ne kadar komik olabileceğini ispatlayan kişi olmuştur bu yazısı ile
  • 27 nisan 2008 galatasaray fenerbahce maci ile ilgili yazisi su sekildedir;
    " şampiyonluk düğümünü çözecek derbide her şey bekleniyordu ama milli takım'ın ve f.bahçe'nin büyük (!) kalecisi volkan'ın üç yıl önceki schalke maçını hatırlatan hatasıyla galibiyeti ikram etmesi beklenmiyordu.

    buna rağmen istatistikler her bakımdan sarı-lacivertlilerin g.saray'dan üstün olduğunu ortaya koydu ama eksik olan goldü. bunda da kezman'la alex'in kale ağzında çok önemli üç fırsatı ezmelerinin rolü büyüktü. fırat aydınus iyi bir maç yönetti ancak devamlı faul yapan barış'a, yasin'e dirsek atan hakan'a ve gökhan'ı biçen sabri'ye sarı kartını göstermedi. en büyük hatasıysa ikinci yarıda çok değişiklik ve sakatlık olmasına rağmen maçı sadece üç dakika uzatmasıydı. önemli atasözünü hatırlayalım: "erken öten horozun, başını keserler!""

    bu yaziya o ha demekten oteye gecemedim,
    belirttigi atasozunu de sanirim kendisi cok cok iyi yasayarak ogrenmis ki saglikli dusunme ve objektiflik yetisini de kaybetmis.
    ustun istatistik ve hakem analizi bilgilerini tebrik edip hayallerde yasamasini temenni ediyoruz.
  • 13 mayıs 2009 fenerbahçe beşiktaş maçının son dakikasındaki penaltı için fotomaç'ta şöyle bir cümle yumurtlamıştır. "hakem bünyamin gezer penaltı pozisyonunda hakan arıkan'a kırmızı kart göstermeyerek hata yaptı"

    yahu fenerbahçeliler bile böyle yanlış bir kararı içine sindirememişken, taraflı tarafsız herkes pozisyonun penaltı olmadığı konusunda hemfikirken nasıl böyle bir cümle kurabildi, anlamak mümkün değil. pozisyon penaltı idi, hatalı karar verdi yaz anlayalım. adam penaltı olduğuna öyle bir inandırmış ki kendini, üstüne kırmızı kart vermedi deyip hiç utanmadan hakemi aklısıra eleştirebiliyor.

    böyle taraflı yazılar fenerbahçe camiasını inanıyorum rahatsız ediyordur. yine eminim ki bu yazıyı okuyan fenerbahçeliler bile bu rezil yoruma kıçlarıyla gülmüşlerdir. yalandan pardon fanatizmden kim ölmüş. zaten fanatikliğin yaşı da yok. bu işi* yapmak için bir diplomaya da gerek yok. bulmuşsun bu yaşta bir köşe kendine, at bol keseden. bu spor yazarlığı kurumu böyle kişileri içlerinde barındırdığı sürece daha çok prestij kaybeder.

    aynı yazıda beşiktaş için küçültücü bir ifadeyi koyu harflerle yazmış ki, oraya pek girmeyelim. sadece şu var, geriye yaslanmak büyük takımların da oyunun belli dönemlerinde tercih ettiği bir taktikdir. beşiktaş da bunu yaparak fenerbahçe'nin yorulmasını beklemiştir. tabii ki görebilene. ama şunu demek isterim ki, necati bilgiç bugünkü yazısı ile islam çupi'nin, namık sevik'in kemiklerini fena halde sızlatmıştır.
hesabın var mı? giriş yap