• ya tamam iyi oyuncudur kendisi.eyvallah da geçen aliağada ki söyleyişisine gittim.lan adam ınlamaktan başka bişey konuşamadı.iki cümleyi bir araya getiremedi.hayal kırıklığına uğradım.ya bazen tanımamak gerek ekranda gördüklerini,sadece yalan dünyasında tanıyalım.
  • mustafa kurt'un istifasından sonra devlet tiyatroları genel müdürlüğüne vekaleten atanan oyuncu. türkiye sanat kurumu'na verdiği destekle sık sık gündeme gelmişti. görünen o ki tüsak'ın önünde de bir engel kalmadı artık.
  • "televizyon dizilerinde boy gösteren nejat birecik; devlet opera ve balesi ve güzel sanatlar genel müdürlüklerini lağvederek, sanat kurumlarını tüsak’a devreden yasa tasarısını destekleyen açıklamaları ile biliniyor. kültür sanat örgütleri tarafından birecik’in tüsak’ı hazırlayanlar arasında isminin geçtiği iddia edilmişti. kocaeli şehir tiyatrosu oyuncusu olan birecik’in dışarıdan bir müdür olarak atanması da tartışılacak gibi görünüyor.

    birecik, istanbul üniversitesi devlet konservatuvarı tiyatro bölümünü bitiren birecik, yıldız kenter, gibi tiyatroculardan eğitim almış, son dönem çocuklar duymasın, seksenler gibi dizilerde de oynamıştı.

    konu ile ilgili gazetemize konuşan kültür sanat ve turizm emekçileri sendikası merkaz yürütme kurulu üyesi yusuf sağlam, kurumların yönetilmez hale getirilmesinin bilinçli politikalar ve yasa tasarısının hazırlığı olduğu söyledi. sağlam, “türkiye'deki sanat hayatını derinden etkileyecek ve uzun yılların birikimine sahip ödenekli sanat kurumlarını kapatmayı hedefleyen tüsak'ı destekleyen isimler genel müdürlüklere atanmaktadır. tüsak yasa tasarısını destekleyen ve genel müdürlük için yeterli liyakata sahip olmayan nejat birecik'in geçici olarak devlet tiyatroları genel müdürlüğüne atanmasını şiddetle kınıyorum" http://www.evrensel.net/…k-atandi.html#.velrkkvckkw
  • tüsak savunuculuğu yaparak sergilediği sınırsız yandaşlığının karşılığını nihayet almıştır. kadrosunda olmadığı kuruma bu sayede genel md olmayı içine sindirebiliyorsa iyi mide varmış kendisinde. hazmedemeyeceği şey yok. sanatçı filan değildir gözümde.

    (bkz: devlet tiyatroları/@catsnbunnies)
  • (bkz: pısırık)
  • yandaşlığın zirvesidir.
  • tiyatro sanatçısı tuncer yığcı'ya facebook hesabında yaptığı bir espri sebebiyle soruşturma açan ve yandaşlığın kitabını yazmaya and içmiş makbul müdür. kendisini uyarayım makbulken maktul olmasın. hani bunlar kullanıp kullanıp çok adam harcadılar, o sebepten diyorum.

    ironiden, espriden anlamayan dt genel müdürüne* bak hele. bunca sene sana nasıl ekmek yedirdiler bu camiada ben ona şaşırıyorum esas. adam ordu'ya turneye gidiyor, seyirci salonu doldursun diye "ordu göreve" diye bir espri yapıyor. bizimkisi hükümete yaranmak için aportta bekliyordu zaten. sonuç: "ordu dedi, göreve dedi, şerrefsizim aklıma geldiydi, açıver bi soruşturma evladım"

    başını sıvazlayacaklar, aferin tosunuma diyecekler, hanimiş benim yağcıbaşım diyecekler ya, hep ondan bu kadar tantana. http://www.cumhuriyet.com.tr/…e_davet_ediyorum.html
  • yeteneksiz bir oyuncu. bürokrasi için hem yeteneksizlik hem de oyunculuk iyi para eder.
  • muhsin ertugrul'un mirasinin icine eden oyuncu. makamina yakismiyor.
  • bizde gençken okuldan kaçmak için tiyatro bileti alır, arkadaşlarla ateri oynamaya giderdik. kendisinin durumunu buna benzettim.
hesabın var mı? giriş yap