• bunların sayısı memleketin nüfusundan fazla çıkacak neredeyse. o kadar çoklar ki. niye böyle yaparlar hiç anlamıyorum. bağlı olduğu şehri sevmiyor mu? ilçesinin artık şehir olması için bir protesto şekli mi bu? bir husumet mi yaşamış şehriyle? ilçe ismini söyleyince daha karizmatik mi oluyor? üstelik bölgeye göre de değişmiyor. memleketin dört bucağından örnekler mevcut.

    + nerelisin panpa?
    - karşıyaka!!?!

    ***

    + nerelisin bro?
    - pütürge!?!!

    ***

    + nerelisin cango?
    - ofluyuz?!!

    ***

    + nerelisin ey dost?
    - keşan??!?!

    ***

    böyle böyle sayısız örnek. bilmiyorum dikkatinizi çekti mi, hepsi böyle bir giderli cevap veriyor. lan alla alla. niye atarlanıyorsun ki arkadaş. ben bağlı bulunduğun şehrin merkezinden çıksam kafayı koyacaksın sanki gibi. alla alla. çok tuhaf. keşke bu tip şeyler olmasa. şunu da demeden geçemeyecem. bunların söylediği ilçeyi bilmeyince bir de fena bozluyorlar. orası neresi ya'yı duymasınlar. nassssıl olur da bilmezsin lan ilçesini. ehehehe. çok komik bence.
  • - nerelisin?
    - akşehir
    - konyalısın yani
    - hayır akşehirliyim
    şeklinde diyalogların yaşanmasına neden olan insandır.
  • yılmaz güney'dir. şöyle bir hikâye var, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    "bir gün nereli olduğumu sordular.

    - babam sivereklidir dedim.
    siverek adına şaştılar, hiç duymamışlar.
    - nerdedir bu siverek? dediler.
    - siverek napoli'nin kazasıdır dedim.
    düşündüler bir süre, birbirlerine bakındılar.
    - biz italya'yı çok iyi biliriz. yanlışınız olmasın. napoli'nin böyle bir kazası yoktur.

    siverek italya'da olsa bileceklerdi. siverek urfa'nın bir kazasıydı. urfa da türkiye'nin bir şehriydi.

    bizim memleketin insanları iyidir, akılları çoktur; italya'yı bilirler, fransa'yı bilirler. çinistanı, falanistanı bilirler, lakin kendi yurtlarını bilmezler. dünyanın öte ucundaki ülkelerin yardımına koşmak için can atarlar. onlar için şiirler yazar, onlar için ağıt yakarlar. falanistan köylüsünün acısını anlatan kitaplar kapışılır, benim memleketimin insanlarına sırtları dönüktür, onları görmezler, göremezler."

    yılmaz güney
  • mantikli insandir. misal adam dogma büyüme kesanli. keşan nereye bagli? edirne. e edirne kesan arasi 114 km öyle bakirköy-taksim arasi bir mesafe degil, yani belki adam hayatinda 3-5 kere gitti edirne'ye, olabilir mi? olabilir. bir de tabi kesan'da selanik tarafindan göcmenler bulunurken edirne merkezde selanik-makedonya göcmeni sayisi kesanla karsilastirilamaz. kendini dogup büyümedigi bir yere ait hissetmeyebilir. bunun bir benzeri de biga-çanakkale rekabetinde vardir ki asil nedeni aradaki 95 kmlik mesafe degil canakkale merkezin bundan 80-90 sene önce biga sancagina bagli bir ilce hatta bucakken bugün bunun tam tersi biga'nin canakkale'ye bagli bir ilce haline gelmesidir. bunun disinda mesela edremitli, ayvalikli, bandırmalı bir adam gidip de balikesirliyim demez, keza balıkesir ile ayvalık ya da bandırma arasinda her yönden daglar kadar fark vardir, adam haklidir.

    zöge: bunun nesini eksiliyorsun be allahin denyosu?!?! insan gibi aciklama yapiyoruz adam seri eksiye abaniyor hay amk.
  • -nerelisin?
    -çorlu
    -orası neresi, tekirdağ değil mi?
    -yok çorlu tekirdağ'dan daha büyük.
    -...
  • en çok konyalıların yaptığıdır.
  • ödemiş, tire diyen çok çıkar izmirlilerden.
    " izmire inmek" falan derler. oldukça uzak olduğundan haklılık payları da vardır.
  • genelde ilçe nüfusu şehirden fazla olan yada ilçesi şehir merkezine uzak olan kütüklü insanların verdiği cevap türü..nazilli aydın,inegöl bursa,polatlı ankara gibi..
  • bu insan benim. doğma büyüme catalcalıyım ve malum çatalca ile istanbulun bir ilçesi arasındaki uzaklık fazla. zaten çatalcalılar da bir yere gidecek olduklarında istanbula gidiyoruz derler.otobüslerde muavinler bile istanbuulll diye bağırır. burada böyledir kısacası.
  • susurlukludur, tarsusludur, iskenderunludur vs.
hesabın var mı? giriş yap