• netflix’in abone sayısının, 10 yılı aşkın zaman sonra ilk kez azalması; şirketin bu yılın ilk çeyreğinde 221 milyondan fazla aboneye sahip olduğunu ancak bu rakamın geçen yılın aynı dönemine göre azaldığını açıklaması vakası.

    --- spoiler ---

    netflix, bu düşüşün büyük oranda ukrayna savaşı sonrasında rusya’dan çekilmesinden ve hesap paylaşımından kaynaklandığını belirtti. geliri de azalan şirket, birçok ülkede abonelik ücretlerini artırmıştı.

    şirket, yatırımcılara gönderdiği mektupta daha fazla abonenin platformdan ayrılabileceği uyarısında bulundu. bu haber üzerine netflix hisseleri new york borsasında yaklaşık yüzde 25 değer kaybetti ve şirketin piyasa değeri 30 milyar dolardan fazla azaldı. bu gelişme netflix'in rakiplerinin hisselerinde de düşüşe yol açtı.

    netflix geçen haftalarda abonelik ücretinin türkiye’de de artacağını duyurmuştu. platformun internet sitesinde yer alan bilgide, “netflix'i akıllı telefonunuz, tabletiniz, akıllı tv'niz, dizüstü bilgisayarınız veya yayın cihazınızda sabit bir aylık ücretle izleyin. aylık plan ücretleri 37,99 tl ile 77,99 tl arasında değişmektedir” denildi.

    değişiklikle birlikte, temel plan ücreti 26.99 tl'den 37.99 tl'ye, standart plan ücreti 40.99 tl'den 57.99 tl'ye ve özel plan ücreti de 54.99 tl'den 77.99 tl'ye çıkarıldı.

    bu zamların mevcut kullanıcılara kademeli olarak sunulacağı fakat yeni abonelerin üyeliklerinin ise yeni tarifeden uygulanacağı belirtildi.
    --- spoiler ---

    link
  • diğer platformların türkiye'ye gelmesiyle birlikte burada da ciddi abone kaybına uğrayacağını düşünüyorum.
  • (bkz: beter ol)

    edit: hajssjhska aşağıda bir arkadaş nankörlük etmeyin demiş akskslsjslsmsmll

    netflix belgesel kavramını piç etmiş bir oluşumdur. tek kelimeyle belgesellerinden nefret ediyorum, hepsi birbirinden kötü. netflix'in tek işe yarar yanı film/dizi izlemeyi kolaylaştırmasıdır. onun da parasını vererek aldığımız, babasının hayrına evimize getirmediği bir hizmet olduğunu hesaba katarsak ortada bir nankörlük olamaz. çok az da olsa sevdiğim yapımlar var, netflix de kullanıyorum ama yokolup gitseler zerre üzülmem.
  • valla ben bi arkadaşımın arkadaşının eski sevgilisinin hesabını kullanıyorum. benim gibi götler oldukça daha çok düşer.
  • son dönemde içeriklerinin hem sayısı hemde kalitesi bir hayli azalması ile doğru orantılıdır. yüksek bütçeli onlarca yapımdan sadece power of the dog ve dont look up ses getirdi. kaliteli oyuncu kadrosuna rağmen bir çok film beklenen etkiyi yaratmadı. özellikle 2022 suana kadar hayal kırıklığı.
    disney+ ve hbonun gelmesi ile daha da şiddetleneceğini düşünüyorum bu düşüşün.

    ayrıca yönetmenlerin özgün bakış açılarına saygı duymayarak yapımları kendi yönelimleri doğrultusunda hizalayan, aşırı duyarcı, hayatın gerçeklerini yansıtmaktan çok hayata kendi gerçeklerini aşılamaya çalışan yapım, yapımcı kim varsa hepsi beter olsun.
    2000 yıl önceki endemik köyün yarısı gay, lezbiyen, bir yarısı zenci diğer yarısı asyalı aralara serpiştirilmiş iskandinav, hintli falan olur mu lan. dünya halkları konseyi gibi köy mü olur

    t: müstahak olandır.
  • insanlar internette gay pornosunu bedava izleyebilecekleri siteler olduğunu öğrenmiş olabilirler.
  • amazona 7,90 tl veriyorsun, primevideo kullanıyorsun, primegame(ben kullanmıyorum) kullanıyorsun, en mükemmeli de amazon.com.tr de 20 tl lik ürünü bile kargo ücreti olmadan getirtiyorsun, açıkcası netflix almak için bir sebep göremiyorum.
  • millet parayı çöpe attığını anlamaya başlamış demek ki
  • moda olan herşeyin zamanla azalarak bitmesidir.
  • pandemi sürecinde evde tıkalı kalan bir çok insan sıkıldığı için netflix başta olmak üzere platformlara üye olmuştu. pandeminin neredeyse bitme noktasına gelmesinden sonra aboneliklerin azalması doğaldır.
    diğer unsurlar,
    cobra kai, squid game vb dizilerin bitmesi ya da uzun süredir yeni bölümlerinin gelmemesidir.
hesabın var mı? giriş yap