• bu isimde 1983 yapımı güzel bir film var.
    http://www.imdb.com/title/tt0086005/
  • belgesel tadında film. walt disney yapmış 1983 yapımı.
  • tr: sahte gözyaşı yok. (asla boş yere yardım isteme)
  • britanya kolumbiyası'nda çekilmiş muazzam bir film.

    belgesel tadı olduğu doğrudur ama kurgu da mevcut bu durumda iş gene sinema olarak etiketleniyor.
    filmin kimi kısımları gayet komik ama üreme, hayatta kalma çabasının vurgulandığı yerler de dramatik kareler mevcut.
  • 1983 yapımı,belgesel tadında , insana ve doğaya güzel bir film, sakin ama oldukça sürükleyici. filmin özünü anlamak için şu açılış cümlesini yazmam yeterli olacaktır.
    yakın geçmişte arktik kuşak biyolojik bir yıkıma sahne oldu.
    sadece birkaç yıl önce, sayısı milyonları bulan devasa ren geyiği sürüleri ortadan kayboldu.
    hükümet yetkilileri, bu yok oluşa neden olan muhtemel şüphelinin efsanelerin ve mitolojinin vahşi yırtıcısı canis lupus - kurt olduğunu kanıtlayacak bilimsel bir rapor hazırlanmasını istedi.
    koşulların son derece sert olması sebebiyle hiçbir bilim adamı kurtların, ren geyiklerine saldırıp öldürmesini gözlemleyemedi.
    "kurt projesi"nin özü birinin arktik kuşağa giderek kurt sürülerini izlemesi ve bu davranışlarını ayrıntılı olarak gözlemlemesiydi.
  • geçen ay konusu kutup bölgelerinde geçen filmleri izlemeye karar kıldım. ilk olarak da the snow walker'ı izledim. çok beğendim filmi. imdb'de adamın teki buna benzer filmleri toplamış. ben de ordan bakarak bu filmi izledim birkaç gün önce. the snow walker gibi bu film de çok hoşuma gitti. az oyuncu ile güzel bir film çıkmış ortaya.

    film hakkında biraz araştırma yaparken, bu filmin başrol oyuncusu charles martin smith adı takıldı aklıma. nerden hatırlıyorum bu ismi diye düşündüm. meğer the snow walker'ın yönetmeni charles martin smith'miş. 20 yıl önce oynadığı filmine benzer bir başka film çekmiş...

    son olarak filmin sonundaki eski bir inuit şarkısının sözleri de çok hoşuma gittiğini belirtmek isterim.

    (bkz: az kişi tarafından bilinen şaheser filmler)
  • 1985 disney yapımı bir film. işin içinde disney olduğu için gerçeklikten uzak olmuş bir film. niye? çünkü disney hep masalsıdır, içinde kötü bir şey olamaz. bir nevi bu film de öyle. normalde beklenti nedir? sadece bir kaç aylık erzakla hiçbir bilgi ve deneyimi olmayan bir adamın ıssız kuzey tundra ve ormanlarına gittiğinde açlıktan ölmesi, kurtlar ve vahşi hayvanlar tarafından öldürülmesi olur. gerçeklik bu film için bunu ister. ama bu filmde bunlar yok. bu filmde idealistlik var. ve şaşırılacak ölçüde bir kapitalizm eleştirisi var.

    doğadan ve vahşi hayattan korkan adam zaman geçiyor doğaya aşık olup, doğayla bütünleşiyor, sembolik bir şekilde vahşi kurtlarla arkadaşlık kurup onlarla beraber avlanıyor. ve başlangıçta bu doğaya gelmek istemeyen korkan adam işin sonunda burayı terk etmek istemediği gibi kendisinin de deyimiyle insanlara değil kurtlara ait olan bu el değmemiş doğaya kapitalist fikirlerle, benzin kokuları saçan gürültülü uçağıyla gelen ve kendisini de buraya getiren adamı silahıyla kaçırıyor.

    yine bu doğada tanıştığı "evet onları vurmak isterim, tanesinin postu 350$" diyen daha öncesinde dişleri olmayan, kötü bir silahı olan sersefil bir kurt avcısını ise kurt arkadaşlarını bulamayışı üzerine kendi kampında yeni yapılmış dişler, son model dürbünlü bir tüfek ve yeni kıyafetler ile buluyor.

    9/10
hesabın var mı? giriş yap