• sonunda, 4 yıl aradan sonra yeni klipleriyle dönmüşlerdir. * klip imaginarium filminin görüntülerinden, çekim aşamasından falan oluşuyor. şarkı güzel, tipik nightwish şarkısı işte ama vokal nedeniyle kulağa epey bir farklı geliyor elbet. anette'nin vokali daha bir cırtlaklaşmış sanki. sen 4 senedir o kadar şan dersleri almadın mı be kadın? sonuç bu mu lan? neyse, albüm ay sonunda çıkıyor. sabırsızlıkla bekliyorum. bi de şu turneye türkiye'yi ekleseniz be hacı. hadi be.
  • stortytime'ı dinledikten sonra da rahatlıkla söyleyebilirim ki "tarja'nın yokluğu grubun yaptığı metal türünü alıp başka bir tür yapmış." önceleri senfonik metal grubu diye anılan nightwish'in bugün yaptığı metal türü ile ilgili hiçbir fikrim yok. kimine göre progressive, kimine göre alternative...

    anette ne kadar iyi söylese de nightwish eski nightwish olamıyor.

    bye bye beautiful
  • storytime videosu yayınlandı .

    nightwish, her albümde bir öncekinden farklı şeyler dener, üzerine ekleyerek giderdi; fakat storytime, dark passion play'de yer kalmadığı için yeni albüme konulmuş bir şarkı gibi. bir farklılık, yenilik göremedim. vokalde de anette yerine 17 yaşında bir kız var, bizi yiyorlar. neyse albümü dinlemeden çok sert konuşmayayım yine de.
  • son parçaları storytime'da müzikal anlamda eski şarkılarını aratmıyorlar kesinlikle. ama anette'nin tarja *nın yerini dolduramamasından dolayı her zaman eksik bir grup olarak kalacaklar. storytime'ı tarjanın soylediğini hayal edin. belki nightwishin en iyi ilk 3 şarkısı arasına girebilir. belki bu albümde kariyerlerinin zirvesine çıkabilirlerdi. ama anette den dolayı vasat ötesi olarak kalacaklar. eski nightwish'e yaklaşabilmeleri için bir simone simons, bir floor jansen yada bir amanda somerville ayarında birisine ihtiyaçları var. anettenin bunda bir suçu yok. hata onu tarjanın ayrıldığı gruba seçenlerde.
    tarja sütten çıkmış akkaşık değil tabiki. ayrıdıktan sonra 1 şarkı yaptı 10 tane remixsini yaptırıp iteleyip durdu.

    tarjadan sonra tek elle tutulur şarkıları while your lips are still red olmuştur.

    fark ortada
    http://www.youtube.com/watch?v=6uztefwht14
    http://www.youtube.com/watch?v=09mtdbb8qro

    thomas inadı bırak. hiç yoktan marco'yu vokale alsaydınız bundan çok çok daha iyi olurdu.
  • son albümleri imaginaerum malum ortamlara düşmüştür.
  • heartborn seventh seeker modunda bekliyoruz gelmelerini.

    kurban olayım tarja'yı razı edin. çoluk çocuk yolunuzu bekler, mağduruz.
  • arkadas illa cocugumuzu mu keselim ya! hayir bu kadar net konusabildigim bir sey yok, ne tarja nightwish'siz ne nightwish tarja'siz oluyor. ne bu eziyet bize ve kendinize anlamis degilim ki, lutfen ya, yalvariyorum su yasimda size!

    edit: kafa guzelmis!
  • geçirdikleri pembe dizivari olaylara rağmen, ikibinlerin en büyük bayan vokalli metal grubudur. tarja turunen'in gruptan çıkarılması da gidişatlarının önüne set koymuş gibi görünmemektedir.

    nightwish'in bugün bu kadar büyümesinin sebebi, doğru zamanda doğru hamleleri atmış olmalarından kaynaklanır. istemli bir şekilde olduğunu ise düşünmüyorum, şans yanlarında oldu. şu şekilde açıklayabilirim nightwish, oceanborn ve wishmaster ile özellikle avrupa'da adını duyurmuş, bilinir olmuştu. 2003'te evanescence'in patlamasının ardından yayınladıkları 2004 tarihli once ile nightwish, çok çok büyük bir grup haline geldi. dünya turnesi yaptılar, gariban ülkemi saymazsak bayağı yer gezdiler. dünyanın bayan önderliğindeki metal/rock gruplarına bir anda bu kadar meraklanması, zaten 6-7 senedir yeraltı sahnede başarısının temelini atmış nightwish'i direk göz önüne koydu. yaptıkları müzik farklıydı, o zamana kadar metal müzikte bayan vokaller ya vahşi bir imajda, ya da meleksi vokallerle ön plandayken, nightwish, tarja turunen'in eğitimli sesini öne çıkardı, power metal temelinde, orkestrasyona ağırlık veren operatik bir müzik yaptı. şu an symphonic metal yapan bayan vokalli grupların hepsi, kendilerine yol açan grup olarak nightwish'i sayarlar, bayan vokaller ise tarja turunen'in adını destursuz anmazlar. bir ilk olmaları ve istikrarlı büyümeleri, şans faktörüyle de birleşince, nightwish bu kadar büyük bir grup haline geldi.

    tarja turunen, metal müzik açısından önemli bir isimdi, evet. operatik vokalleri bu kadar ciddi olarak ilk o denedi, imajıyla da bir tarz yarattı. nightwish ondan ayrı düşünülemiyordu. ama sonuçta olanlar oldu, kendisinin diva tavırları ve kocası öne sürülerek tuomas holopainen tarafından kendisine yol verildi. bu arada, tarja-tuomas ilişkisinin de amy lee-ben moody gibi olduğunu düşünüyorum yoksa adam bye bye beautiful, master passion greed gibi şarkılar niye yazsın, değil mi? tuomas birkaç sene önce aralarında hiçbir şey olmadığını söylemişti ama büyük ihtimal tek taraflı bir durum vardı. tarja'nın kocası hakkında da yorum yapmadan duramayacağım. çok çirkin lan! he, konuya dönersek, yani yine bir kadın bir grubun önüne geçti. ama nightwish bu durumu atlattı.

    anette olzon'u takdir etmeyen çok kişi var ama ben kendisi hakkında olumluyum. zaten tarja gibi soprano bir vokalist almayacaklarını söylemişlerdi ve anette gibi daha pop bir sesi olan vokalist aldılar, bu sebeple daha farklı bir tarza gittiler. ki nightwish, zaten century child'dan beri saf senfonik power metal yapmıyordu, atmosfere epiğe daha da bir dayanmıştı, tarja turunen daha düz vokaller yapmaya başlamıştı, once'da yoğun şekilde industrial metal kokan şarkılar vardı. dark passion play'de ise malum değişimler sebebiyle etkileşim yelpazesi iyice açılmıştı. anette'nin vokal kabiliyetinin tarja kadar yüksek tonlara çıkmaya elvermeyeceği zaten açıktı. sonuç olarak şöyle bir çözüme gidildi, marco hietala'da artık ana vokalist gibi bir ağırlığa sahip oldu, anette olzon ile paslaşarak söylemeye başladılar. bu formül zaten tarja varken de kullanılıyordu ama anette ile marco da çok öne çıkmaya başladı. eski şarkılarda kulaklar tarja'yı arar mı, şüphesiz, ama bir şekilde de bu açık kapatılır. zaten eski şarkılardan, wishmaster, ever dream, sleeping sun gibi belli başlı klasikler çalınıyor artık. devil and the deep dark ocean gibi şarkıları duymamız neredeyse imkansız. kesin olan birşey daha var ki, bu gruba tarja turunen hayatta dönmez. o kocadan ayrılıp, tuomas'ın altına yatarsa anca işte... o yüzden hala "deryaaa deryaaa, nettin guzum, geri dön noluv seni çok sefiyom!!!" muhabbetleri yapmak sizi üzmekten başka işe yaramaz. şöyle de sempatik bir performans varken, daha anette'yi de yermemek gerek. ki hatunda gayette gelişme var.

    ha, ben o kadar yazıyorum da, gerçeğe bakarsak zaten nightwish'in durumu kek kebap, acılı adana, ne derseniz deyin, mis gibi. anette olzon'un gruba uyum süreci oldukça iyi yönetildi ve hala tarja için üzülen hayranlara rağmen güçlü bir albüm yaratıldı. şu an da karşımızda, dört yıllık aradan sonra yeni bir nightwish albümü duruyor. iki defa dinledim ve gayet tatmin edici buldum. grubun müziği gün geçtikçe ileriye gidiyor, farklı etkileşimler ve denemeler ile daha da zenginleşiyor. tarja'nın gidişi, tuomas'ın daha eklektik, epik ve tiyatral şarkılara yönlenmesine sebep oldu diye düşünüyorum. çünkü artık elinde iki tane ana vokal var ve bu sertlik-yumuşaklık dengesini daha iyi ayarlayabiliyor. tarja turunen ile bu sebeple yollar tamamen kopmuş durumda zaten. şahsen, tarja'nın nightwish sonrası pek kayda değer iş yapamadığını düşünmüyorum. metal yapmaktansa opera işine yönelse daha iyi olur. yaptığı solo albümler nedense beni pek yakalamadı.

    dağılmış entry durumundan çıkayım, tarja turunen ile nightwish artık iki cihanda bir araya gelmezler, altı yıl üzerinden geçmiş zaten, anette ile yenilenen nightwish müziğinin tadını çıkartın. eskileri istiyorsanız, onlar hep aynı yerde duruyorlar. ama yeni nightwish'ye hiç kötü değil. ben tuomas holopainen'i destekliyorum. yürü panpa.
  • yeni albümlerini geçtiğimiz günlerde yayınlamış fin grup. senfonikliği sadece klavye efektleriyle sağlar oldular. yazık.
  • story time...bu nightwish olamaz(hala rüyalarıma giriyo anette in cırtlak sesi...)
hesabın var mı? giriş yap