• bu herifler 1953de de winston churchill'e vermişlerdi aynı ödülü. bunu hak eden o kadar yazar varken... yaşar kemal'e vermediler de gidip bob dylan'a verdiler be.

    hayır yahu, verecek başka adam mı bulamadınız? "yeni şiir anlayışını amerikan şarkılarına kazandırdığı için" verilmiş! söz yazarlığı ne zamandan beri edebiyat sayılıyor? sezen aksu'ya, aysel gürel'e falan da verebilirler o zaman.

    haruki murakami'ye grammy versinler bari...ödeşirler.

    edit: bob abimiz de güzel bi abimiz evet ama leonard cohen'e verselerdi bu kadar zoruma gitmezdi.adam "ozan".
  • dna ile ilgili çalışmalarından dolayı aziz sancar'a kimya ödülünü de bunlar vermişti, aslında çokta şaapmamak lazım. hatta aziz sancar bile kimya ödülü almasına şaşırmıştı. dna- kimya ne alakaysa müzisyen- edebiyat da o alaka. bakalım bu işe bob dylan reyiz ne diyecek.
  • bu uluslararası ödüller bir süre sonra yazarları değil kendilerini merkeze alıyor ve sırf gıcıklık olsun ya da kamuoyunun istediği olmasın diye böyle saçma kararlar alabiliyor; ne oluyor, kendi saygınlıkları zedeleniyor; gerek yok böyle atraksiyonlara.
  • normaldir.

    edit: la adamın ölümüne sebep verdik galiba
  • barış ve edebiyat nobellerinin verilmesinin siyasi olduğunu hala anlamayan insanların ilgilendiği başlıktır.
  • dylan'a bir nevi saygı duruşu. diğer adaylardan daha iyi olup olmadığı tartışmaya açık olsa da ben müziğin içindeki edebiyatı görme ve takdir etme yaklaşımını sevdim. adam yıllardır sadece şarkı sözü olarak nitelendirilemeyecek eserler yaratıyor ve bunları müzikle birleştiriyor. bu gibi farklı bakış açılarına ihtiyaç olduğunu düşünüyorum.

    öte yandan oscar'ın sinema için bir ölçüt olmaması gibi, nobel de edebiyat için ölçüt değildir gözümde. diyorum ya, ben yaklaşımı sevdim sadece.
  • bob dylan'a nobel edebiyat ödülü verilmesinde kesinlikle bir mesaj vardır. konu çok yeni, şu anda tam bilinemiyor ama izleyecek durumlara bakarak mesajın ne olduğu ortaya çıkacaktır.
    orhan pamuk'a neden nobel ödülü verildiğinin bir süre sonra ortaya çıktığı gibi.
    bekleyelim görelim ...
  • oscar gecesi kırmızı halı yorumları gibi entri girenler için yılın süprüzü.

    murakami bok gibi yazar. salman salon edebiyatçısı.

    pynchon için tumturaklı yorumlarla etrafında gizem halesi yaratmanın zorunluluğunu yaşayanlar ıkındıkça gülüyorum. roth, "okuma düşkünü" orhan pamuk 'un geç keşfettiği paslanmış tabanca.

    kundera ölü diye biliyordum.

    nabokov okumayanlar nitelik sahibi değildir. edebiyat arsızlığı lezizdir ancak yapmayın.
  • bi kaç sene sonra entry lerle de nobel alabilir miyiz sorusunu akla düşüren olay
hesabın var mı? giriş yap