• carrefour' da oolongmen adıyla satılan noodle' ları mükemmeldir. kurutulmuş karides, mürekkep balığı ve yosunlarıyla şimdiye kadar gördüğüm en orijinal noodlelardan biriydi.
  • bağımlılık yaratacak derecede iyi noodle üreten bir firma. adanalı olarak acılısına hasta oldum. bifteklisi de çok hoş. gerek mantar, yeşil soğan gerek kurutulmuş et parçalarıyla olsun, üstünde arapça yazılar olan ırak malı çakmalarından 140 fırın ilerde. ithalatçısıyla alakalı olabilir belki, büyük marketlerde bile ara ara bulabiliyorsunuz. bu gibi durumlarda internet imdadımıza yetişiyor http://www.gurmenet.com.tr/pinfo.asp?pid=3761
  • hazır noodle'da dünya pazarının en iyisi diyebilirim. kore malı olan bu bebenin tadı diğerlerinden her daim iyi geldi bana. o genzinizi yakan acısı da tadına tat katıyor. bunu pişirirken içine 2 tane de yumurta katıp pişirdiniz mi yeme de yanında yat.

    haa bu arada günde 2.000.000 (iki milyon) adet tüketiliyormuş kore'de. vay amk.
  • içinde gdo tespit edildiği için ithalatı koza gıda tarafından durdurulmuş ürün, artık bulmak imkansız.
  • en son 3 sene önce raflarda gördüğüm noodle. metro markette rafta gördüğüm hepsini almıştım ve sonrasında da hiç bulamadım. acılısı enfes. gdolu falan anlamam bulsam yine bütün raftı eve taşırım.
  • guney kore’ye ait en guzel seylerden biridir. acik ara en iyi ramen markasidir. carrefourda satilirdi. her gittigimde 3-4 tane alirdim. bir keresinde gozum donup butun raftakileri almistim. bagimlilik yapar. simdilerde satilmiyor sanirim. gdo mdo acimam gomerim valla.
  • kurtarıcım, hazır noodle pazarında en beğendiğim ürünler bu markadan çıkıyor. akşam üstü şundan acılı bir tane yedimmi bir de üstüne dondurma götürdüğümde tok tutuyor. yoğun geçen günlerimde dışarıda yemeden hızlı pratik sonuç veriyor.

    türkiye'de de keşke olsaydı.
  • artik turkiye’de satilmadigini uzulerek ogrendim amma bunu bulan arkadaslar icin:

    noodle’lari mikrodalga veya kaynar su farketmeksizin 3 dakika pisireceksin. tam 3. ne eksik ne fazla. noodlelar diri kalacak. daha fazlasi noodle’i hamur yapiyor sulu makarna yiyorsun. icine de istege gore sebze, et, balik yumurta ne varsa atacaksin. acili toz sosu dokeceksin al sana mis. ufak mideye sahipsen baska ogun yemene gerek kalmaz, tum gun tok tutar seni.

    ayrica corba degilde lo mein gibi stir fry yapmak da mumkun. biraz soya biraz tatli eksi sos (duz adamsan da ketcap koy) sonra tozu dok. gene 2-3 dakika hasladigin diri (bak diri dedim) noodle’lari tavaya at, tozu ve kuru sebzelerini de dok. istersen kendi malzemelerini ekle. en kral cin/kore/asya mutfaginda bulamazsin.

    ufak bir tavsiye daha: eger adanaliyik allahin adamiyik diyorsan icine azicik (ceyrek) ince kesim habanero, onu bulamadin yesil aci biberlerden (tursusu da olur, yeter ki aci olsun) at. nirvanaya kos.
hesabın var mı? giriş yap