• geçtiğimiz günlerde what’s the story morning glory’ nin 25. yıl dönümü sebebiyle resmi youtube kanalından bir belgesel yayınladılar. return to rockfield. videonun altındaki yorumlara baktım, insanların mutlu olduğu iki konu var; ilki noel’in yüz yılda bir gerçekleşecek bir doğa olayı niteliğinde sayabileceğimiz hareketi, liam’ı bir solist ve frontman olarak övmesi, ikincisi stüdyonun sahipleriyle konuşurken belki bir gün buraya geri döneriz demesi reunion umudu vermesi. olacağını sanmam, çok random bir şekilde de söylemiş olabilir. insanların rahatsız olduğu ortak konu da videoda sadece noel’in olması. noel kardeşim sağ olsun ilk çıktıklarından beri oasis benim havalarında gezdiği için bu videoda sadece onu görmek şaşırtmadı ve yavandı video. adam en son 25 sene önce gördüğü stüdyo sahipleriyle falan belgesel çekmiş ama tanımıyorlar bile birbirlerini doğru düzgün zaten kafalar ne haldeydi o zamanlarda kim bilir. adamlara wonderwall’ u yazdığı gitarını hediye etmiş onu hatırlamıyor. hatta bence öğrenince bozuldu, “demek o zamanlar gitar hediye ediyormuşum ama büyük ihtimalle kafam iyiymiş birkaç seneye çok para eder bu” falan dedi narsist reyiz*. gallagher’ların ikisini de yan yana olmasa bile, bu işin içinde görmek isterdim. hele böyle efsane bir albümle ilgili bir belgeselde ki kayıtları sırasında drama seven grubumuz olaysız durmadığı için bolca olay da olduğunu biliyoruz. ikisinin ağzından tekrar dinlemek güzel olurdu. bu olaylardan bazı belgesellerde ve videolarda bahsediliyor gerçi ama burada da bi 100. baskı isterdik. çok daha iyi olabilirmiş ama izleyince sanki çok önceden tanıdığım bir dosttan haber almış gibi sevinmeme engel olmadı. şarkıları ilk kez dinliyormuşum gibi tüylerim diken diken oldu arada. i got fockin’ emotional (noel gallagher sesiyle okunacak).

    linkini buraya bırakalım
  • aşırı detone bir soliste sahip 90 lar müzik grubu. ama garip bir şekilde o detonelik bir karakter, bir tarz katıyor şarkılarına. en bilinmedik şarkıları çalsa oasis olduğunu anlarım. 90 ların o özgürlükçü, canlı, coşkulu, duygulu havasını güzel yansıtıyor.

    slide away
  • çok boş bi grup ya.bu grubun şarkılarını çalmak için 2 akor bilmeniz yeterli çünkü safi gürültüden oluşuyor.

    manchester sound dedigimiz olay saf gitar gurultusunden olusmamali bence.blur , stone roses , shed seven , joy division'un en azindan sarkilarinda bi düzen vardi.bunlar pata küte çalıyor.

    wonderwall haric gerisi çöp olan grup.butun dunya gallagherin kalkik götünü daha da kaldirmaya çalışıyor.geçiniz efenim
  • "hepiniz mi aşk acısı çekiyorsunuz, hepiniz mi terk edildiniz, biriniz bile mi mutlu olamadınız beh!" dediğiniz anlarda dinleyebilmek için she is love şarkısını yapmışlar.

    dinlerken vay be insanlar kavuşmuş, mutluluğu bulmuş diye hayretlere düşebilir; bir nebze keyiflenebilirsiniz. afiyet olsun.
  • güzel bir kygo parçası
  • güneşlide bir avm. basınekspresten yanyola gir zınk diye karşında.
  • bodrumda rock ın rolle u olan avm
  • başlığında placebo? arctic monkeys? gibi gudubetlerle karşılaştırılan alemlerin rabbi. placebo'nun 20 tane hit şarkısını saymana tabii şaşırırız yazar kardeş, adamlar bile şaşırır zaten*.

    madem sayılmamış, ben ekleyeyim 20 tane kafamdan da, bilgi okumak için gelenler belki faydalanalır.

    -lyla
    -supersonic
    -the masterplan
    -little by little
    -magic pie
    -some might say
    -morning glory
    -married with children
    -whatever
    -live forever
    -champagne supernova
    -don't go away
    -stand by me
    -the importance of being idle
    -don't look back in anger
    -wonderwall
    -stop crying your heart out
    -where did it all go wrong
    -slide away
    -i hope, i think, i know

    edit: beğenmeyenler olabilir, saygı duyarım tabii. müzik zevki sonuçta. boklayanlar ise dandik mekanlarda 'do i wanna know' çalarken bomontilerini havaya kaldırıp nakarata poz keserek eşlik etmeye devam edebilirler, ne de olsa şarkının gerisini bilmediklerine eminim*.
  • solisti liam gallagherartık yoluna tek devam ediyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=gbahgzznr7e
  • yazık
hesabın var mı? giriş yap