• ocak ayı memur maaşlarının %16 zam oranı ile yattığı e devlet sistemine bodroların yüklenmesi ile kesinleşti. kalan zam oranının maaş farkı ile yatacağı şeklinde haber sitelerinde bilgiler mevcut

    link

    edit:
    *ocak ayı maaşları, resmi zam rakamı olan %16,48'e göre hesaplanmıştır.
    *%30'dan geriye kalan 13,52 oran meclisten geçip resmi olarak açıklandıktan sonra hesaplanıp ödeme yapılacaktır.
    *bu ödeme ise ayın 15'ine kadar sistem kapalı olacağından 15'inden sonra işlemler yapılacaktır.
    *ayrıca maaş zammı farkları maliyenin açıklamasından sonra yapılacağından bu da en az 15'inden sonraki 10 ya da 15 günü bulabilmektedir.
  • ek % 5 ve ilk kez ocak maaşına yansıyacak olan 3600 ek göstergenin hesapları yetişmediği için vaadedilenin altında bir miktar yatıyormuş. kalanın hepsini bir defada hesaplayıp ay sonundan önce ödeyebilseler bari.
  • aralik maaşım ile ocak maaşım arasında yüzde 16 dan fazla artış çıkıyor. alt kalemlerden gelen artışlar diye düşünüyorum. bakalim son ekleme yüzde 13 ile asgari ücrete oranı nasil olacak.
  • çocuk oyuncağına dönen zam oranı güncellemeleri yüzünden, ilan edildiği gibi %30 değil; %14,65 zamlı olarak yatacak maaşlardır.

    kalan kısmın hesaplaması da sanıldığı kadar karışık değildir, 2-3 güne halledilir.

    sıkıntı ise çok başka :

    şimdi, her ocak ve temmuz ayında memurlara maaş farkı ödenir. bu ocak ayında hesaplara geçecek olan maaş farkları %30 zam üzerinden mi hesaplanacak, yoksa çakallık yapıp %14,65 üzerinden mi yatacak ?

    bakanlıktan gelen resmi yazıda bile '' daha sonra '' gibi bir ifadenin geçebildiği ve hatta konu başlığında kısaltma kullanıldığı zamanlardan geçiyoruz ahali.

    sizce hangisi olacak ?
  • aralık maaşım ve ocak maaşım arasında 4 bin lira fark var ve bu fark %16lık zamla. aralık maaşımın kesintisi kol gibiymiş…

    edit: 820 lira sendika aidatı varmış.
  • az hesaplandığı söylenen maaşlar. ayrıca kesintisi kol gibi olan maaşlıların maaşlarının da kol gibi olduğunu düşünüyorum.
  • hafta ortasında kalan farklar 14 günlük farklarla beraber yatacak deniyor. ki zaten 14 günlük farklar genelde 3-5 gün sonra yatıyor hesaplara. rahat olun en kötü ihtimalle cuma paranızı alırsınız.
  • az önce e-devletten kontrol ettim. %16'lık normal zamlı maaş + sözleşme ikramiyesiyle hesaplanmış maaş.

    kalan %14'lük zam farkı + fark maaşı bir hafta içinde ayrı olarak hesaplanacak.
  • aralık-ocak farkı bende yüzde 18.5 görünüyor. 600 ek gösterge eklenmiş sanırım fark bundan dolayı. ayrıca aradaki 13.52 lik fark 14 günlük fark ile birlikte 1 hafta içinde yatar en azından benim kurumum yatacagını söylüyor.
  • demekki yeteri kadar para basılamamış. yetişmemiş.
    azcık sabredin para basılsın vereceklermiş.
hesabın var mı? giriş yap