• yapılması sonucunda bireyin harcamış olduğu enerji, para, iş gücü, zaman v.b gibi tasarruf edilebilen birimlerin, birey üzerindeki olumlu etkileridir.

    örnek ; hepimizin evinde elektrikli su ısıtıcılar vardır. fakat çay yapmak, yemek yapmak gibi ihtiyaçlarımızı karşılamak için elektrikli su ısıtıcıları kullanmak yerine doğal gaz ya da mutfak tüpü kullanmak %60 gibi bir para tasarruf sağlayacaktır. fakat ocakta ısınan su daha geç kaynayabilir. o durumda da şu şekilde bir mukayese yapmak da fayda var ; 7-10 dklık bir gecikmeyle ben ne kazanacağım ?

    bu olayı genişletirsek odayı ısıtmak için duvardaki klima yerine balkondaki kombiyi, banyodaki elektrikli şofben yerine güneş enerjisi (kollektörü) ya da kombiyi tercih ettiğinizde yine %50-%60'lık bir para tasarrufu sağlayabilirsiniz.

    unutmayın; doğal gaz aracılığı ile elektrik üretiliyor. (bkz: termik santral) elektrik kullanırken doğal gaz parasını kafadan ödüyorsunuz. adam bir de dağıtım bedeli, kdv, genel gider kar , kayıp kaçak gibi değerleri ekleyince el yakıyor.
  • 1. öğrenci evi nedir?

    2. bu evlerde nasıl yaşanır?

    sorularının cevaplarıdır. bu cevapları öğrendiğinizde tasarruf 4, hatta bazen 5 katına, kendiliğinden çıkacaktır.
  • cruise control
hesabın var mı? giriş yap