29758 entry daha
  • penguenlerin güney kutbunda yaşaması. kuzey kutbunda penguen olmaması.

    belki çok ufuk açıcı değil ama ben baya şaşırmıştım.
  • browser tablarının orta tuşa basıldığında kapanıyor olması. vay arkadaş, bir ömür bundan haberdar olmadan geçti.
  • dünyada bulunan suyun yalnızca %3'ü tatlı sudur.
  • -sosyal statümüzün dile yansıması-

    1) sonradan görme etkisi:
    sonradan görme zenginlerin, babadan,dededen kalma zenginlerden daha da üst düzey konuşması durumuna verilen addır.
    zenginlerin zaten kimseye kendini kanıtlama ihtiyaçları olmadıklarından gayet rahat bir şekilde ‘’what?’’ dedikleri gözlemlenirken sonradan görmelerin kendini kanıtlama ihtiyaçlarından dolayı ‘’pardon?’’ dediği görülür. tabiki bu iki örnekler bitmiyor, ''would you mind'lar, shall we'ler'' vs. sonradan görmeler tarafından daha sık kullanıldığı deneylerle gözlemlenmiştir.
    (türkiye'de de araştırılması yapılsa hoş olabilir)

    2) ödünçlenmiş prestij:
    zenginlerin gittiği dükkanlarda/evde vb. yerde çalışan(fakir veya orta düzey) elemanların zenginler gibi davranıp onların kullandığı dili kullanmaları olayına verilen addır.
    (hani ingiliz uşakları vardır soylu bir dille konuşurlar işte buna en iyi örnek onlardır. ''lan sen allahın yorkshire köylüsüsün ne ara queen english konuşmaya başladın?'' diye sorarsanız işte cevabı budur.)
    halbuki evine veya varoş mahallesine geri döndüğünde oradaki insanlarla yine tabiri caizse kaba bir dil kullanacaktır.
  • "baz" eki farsçadan oynayan anlamına gelmektedir. hokkabaz, hokka ile oynayan, ateşbaz ateş ile oynayan, canbaz ise canıyla oynayan anlamına geliyormuş.
  • ingiltere'de yapılan araştırma, her gün birkaç dakika kırmızı ışığa bakmanın yaşlılığa bağlı görme kaybını tersine çevirebileceğine işaret ediyor.

    bu yöntemin parkinson ve diyabet gibi hastalıklarda yeni tedavi yollarının geliştirilmesini de sağlayabileceği belirtiliyor.

    uzmanlar kırmızı ışığın, hücrelerin pilleri gibi işlev gören mitokondrileri canlandırdığını söylüyor.

    sonuçları the journals of gerontology adlı bilim dergisinde yayımlanan araştırma ucl (university college london) oftalmololoji ensititüsü tarafından yapıldı.
  • cumhurbaşkanının meclis tarafından seçilmesinin bir parlamenter hükümet sistemi özelliği olup, halk tarafından seçilmesinin ise bir başkanlık sistemi özelliği olduğu göz önünde bulundurulursa; türkiye'de başkanlık sistemine geçişin ilk adımının ne 16 nisan 2017 referandumu ne de 24 haziran 2018 seçimleri olmadığı. aslında türkiye'de başkanlık sistemine geçişin ilk somut adımının, cb'yi halkın seçmesinin önünü açan 21 ekim 2007 referandumu olması ve bu referandumdan* yüzde 69 gibi bir çoğunlukla evet çıkması. unutanlar için ayrıca; (bkz: 367 krizi)
  • -osmanlı'da kalpazanlık #109616294
  • tredyol un aslında trendy ol oldugunu ögrenmek bunca yıl tred yol sanmıştım
  • google, yapay zekasının her yazı fontunu görür görmez algılayabilmesi için recaptcha isimli uygulamasını kullanmaktadır.

    şöyle ki, bu uyguladığı sistem sayesinde her yazı fontu için ayrı ayrı yazılım geliştirme zorluğu yerine böyle bir onay sistemi oluşturup, farklı fontlardaki yazıların hangi harflere tekabül ettiğini insanlara çözdürmüştür.

    şimdi ise aynı sistemi farklı açılarda fotoğrafları çekilmiş objeler için yapmaktadır.
12015 entry daha
hesabın var mı? giriş yap