• yeşilköy aya stefanos kilisesinin bahçesine bakan kalemkar sokakta eski, leziz bir istanbul meyhanesi..
    tel: 0212 573 41 33
    afiyet olsun efendim..
    not: sakallı tavernacı friendly bir işletmedir..
  • mezeleri de lezizdir calisanlari da. her daim doludur, rezervasyon yapmadan gitmemek lazim. yazın kilisenin duvar dibine masa atar sokagi senlendirirler. özellikle lakerdası enfestir. gidip de müdavimi olmayanını görmedim.
  • garo nergizyan'ın işlettiği, 20 küsür yıllık bir ermeni meyhanesidir. ismi, garo'nun babası ohannes -nam-ı diğer ogün- nergizyan'dan gelmektedir.
  • lakerda ve topik yenmesi gereken mekan. mezelerin taze olması en büyük artısıydı. gerisi herhangi iyi bir balık lokantasında bulabileceğiniz detaylardan oluşuyor.
  • ailecek gidip de güzel sohbet eşliğinde yemek yenilesi bir mekan. http://www.nereyegeldik.com/…05/09/ogun-restaurant/ pek güzel anlatılmış.
  • ne zaman gitsem kesin cevizci veya piyangocu masama uğrar.
  • aile meyhanesi nasıl bişey olurdu? herhalde burası olurdu.
    mezeler, özellikle topik, daha önce de yazıldığı gibi, ennnfessss... doyamadım. karnınız doyar gözünüz doymaz.
  • şöyle bir sıkıntısı vardır: mezeleri o kadar lezizdir ve o kadar çok getirirler ki, balığa yer kalmadığı olur; rakısı buzlu, balığı tazedir, mezeleri harikulade, atmosferi candır.
  • yemekleri vasat, servisi vasatın altı restaurant. vedat milor gittiğinde çok beğenmişti, buradaki yorumlar da bir o kadar güzel. demek ki o zamandan bu zamana bazı şeyler değişmiş. toplamda 5 kişi olarak restauranta gittik. sipariş verebilmemiz yaklaşık 25 dakika sürdü. garsonu 2 kere komi aracılığıyla, bir kere de elimle uzaktan çağırmayı denedim anca 25 dakika sonra siparişimiz almaya masamıza gelmişti. yangından mal kaçırır gibi içki ve meze siparişimizi alıp gitti. 4 tane soğuk meze ısmarladık. topik (fena değildi, vasat üstü), patlıcan közleme (mevsimi değil, vasat), kaya koruğu (fena değildi, biraz yumuşaktı, vasat üstü), ahtapot salata (çok iyi değildi, vasat). bunları yedikten sonra ara sıcak istemek için tekrar garson bulma mücadelemiz başladı. 3-4 kere komiye söyleyerek ancak getirttik garsonu yanımıza. halka kalamar ve midye tava söyledik. uzun zamandır yediğim en kötü kalamarı yedim. kalamar o kadar fazla kızarmıştı ki, patates cipsi gibi olmuştu, kuruyup sertleşmişti. midye tavalar çok yağ çekmişti. iki ara sıcak da vasatın altındaydı. ana yemek söylemek için de bir müddet garsonu bekledik. zaten doymuştuk. bari ortaya söyleyelim dedik. ana yemek olarak tekir ile fener kavurma söyledik (toplam 2 porsiyon ortaya). tekir fena değildi fakat o da yağ çekmişti. fener kavurma bana göre gecenin en iyisiydi. daha sonra bir süre tatlı söylemeye çalıştık fakat garsona denk getirmek yine zor oldu. gecenin sürprizi olarak garson arkadaş kafasına göre bir tatlı ve meyve tabağı yapıp getirdi önümüze. incir ve portakal tatlıları güzeldi. meyveler de tazeydi. totalde 2x35cc'lik rakı, 4 soğuk meze, salata, 2 ara sıcak, 2 balık, tatlılar ve meyve tabağı, 1 tane de kola tüketildi. gelen hesap 460 lira idi. bahşişle adam başı 100 liraya çıktık. sanırım bir daha mümkün değil gitmem oraya.
  • 2 gün önce gittiğim mekan. balıktan nefret etmeme rağmen misafirim hatırına gittik.

    1 çıpra
    3 kişilik 5 6 çeşit meze
    3 bira
    1 beyaz şarap

    320 tl.

    muadil balık restaurantlara göre fiyat nasıl bilemem. balıktan anlayan misafirim ise lezizdi dedi.
hesabın var mı? giriş yap