• ortaokulda fena halde arkadaş yapar insan kaynaştırır. keşke lisede de çıkarsalar bizi geziye.
  • milli eğitim'den izin alınmadan çıkılamayan gezilerdir..gençler kaynaşır bu gezilerde, yeni aşklar doğar...gereksizdir..
  • ortaokul ve lisede genellikle ozel gunlerde o ozel gunun gectigi yere gidilir. mesela 18 martta canakkale ye, 10 kasim da anitkabire gidilir.
    okul da biz bi kere ilginc olarak kandilli rasathanesine gitmistik. bunun disinda ilkokulda da okulun son gunlerinde geyik olsun diye lunapark ya da varsa sirke falan gidilir.
    universitede ise eger muhendislik okunuyorsa fabrikalar dolasilabilir.
  • ortaokulda genellikle belgrad ormanlarına götürülürdük..voleybol oynanır,hoplanır zıplanır coşulur eğlenilirdi öylece..e sonra acıkılıp hemen piknik ortamı yaratılırdı,herkes annesinin özenle hazırladığı börek,çörek,poaça,dolma ne varsa ortaya bi örtü üzerine döker saçar tüketirdi.
  • kızların haftalar öncesinden ne giyeceklerini kararlaştırdıkları, hoşlandıkları çocukların gelip gelmeyeceğini araştırdıkları; bin türlü hır gür şamanatanın yaşanabileceği, arka koltukta içki servisinin bulunduğu ortamların pek bir makbul olduğu, rehber öğretmenleri uyutmanın ayrı bir eğlence olduğu gezi türü.

    ya da sadece rehber öğretmen eşliğinde bir yere gidip gelme olayı.
    (bkz: koyunlar için ekşi sözlük)
  • sevgili ile beraber tatil yapmak istendiğinde babaya uydurulabilecek en iyi bahanelerden biri.
  • ilkokuldekileri söz konusuysa eğer, çok etkileyicidir. sınıfta hoşlandığınız ve bu sebebten dolayı eteğini ve saçını çektiğiniz dünya için küçük ama sizin için koskocaman olan kızın yanında oturup, otobüs yolculuğunu beraber geçirip, koca yolculuk boyunca zerre kelam edemeyip, en az 40 dakika süren varış hikayesinde, "allahım allahım inşallah dönüşte herkes oturduğu yere oturur.. yerler değişmez.." deyip, dönüş hazırlığı "çocuklar hepiniz burada mısınız" deyu öğretmen telaşı sırasında, ilkokul kızını uzaktan kesip "hmm.. haydi bin kızım ben de binicem, yanına oturcam..." diye hayıflanırken "üff bu çocuk ta nereden cıktı?" demek zorunda kaldığınız ve giderken yanında oturduğunuz ilkokul prensesinin, dönüşte çok uzağında bulunduğunuz ve mümkünse gaddar(!) görevli öğretmenler tarafından diğer otobüse oturtulduğunuz mevzular bütünüdür.
  • bu okul gezileri adete gorevli ogretmenleri cileden cikarmak , cocuklarin basina daha cok bela gelmesi icin canla basla savasmak , sicilinize yeni bir disiplin cezasi eklemek icin duzenlenmis komplolardir. hicbir zaman da eliniz bos donmezsiniz. bu gezileri sadece duzenlemek ve ogrencileri bilmedikleri bir ortamda cayira salmakla kalmaz , idareciler zivanadan cikin diye akliniza gelebilecek her turlu sacma iskence yontemini de denemekten geri durmazlar. misal kaldiginiz otelin discosuna sizi , muzik zevkinizin ve kendi arkadas gruplarinizin olumasi icin her zaman cok erkenmis gibi bir grup denyoyla beraber sokar , icki icmenize izin vermemekle de kalmayip sen niye hep o oglanla dans ettin ha? diye sorularla da gelirler. bu discodan cikis saati oniki , yataga giris saati de onikiyi ceyrek gece olarak belirlenir.
    e guzelim sen goturmussun cocuklari allahin kapadokyasina, sicagin bogrunde saatlerce "aha bu peri bacasi bu da sarap fabrikasi bu da sarap ama icme"lemissin , yetmez gibi discoya sokup 3 saat kafasini sitmissin , oniki ceyrekte de yataga sokmussun , bu cocuk kivlanmasin mi? para vermis anasi babasi o geziye. ben gecenin korunde kogustan kacip onalti kisi bir odada toplandigimizi, gecenin 4unde 6 tane hoca kapiya dayaninca, dorduncu katin tepesinde yan balkona gecisimizi bilirim.. sanki auschwitzten kaciyoduk *m*i*a koyiim.. bi de yan balkon hocalarin balkonu cikmasin mi? burada haksizligin o geziye goturulmemizde mi yoksa gezinin icerigini arastirmadan kendimizi kapadokyalarda buldugumuzda midir ben hala cozebilmis degilim.. gezdirmeyin abicim cocuklari yaa, nerde toplu hareket orda bokluk iste.
  • genelde şehirde bulunan tarihi yerlere gidilir böyle gezilerde.. milli eğitim bakanlığının talimatı doğrultusunda velilerden izin dilekçeleri toplanır..
    (bkz: dolmabahçe sarayı)
    (bkz: topkapı sarayı)
    (bkz: ayasofya)
  • bu gezilerin en taniklarindan biri eski tuyapin alttaki giris kapisidir. kendisi bir doner kapidir -adi oysa.. bilmiyorum donuyo iste- onden hoca girer bu kapidan. arkasindan giren ogrenci toplulugu 360 derece donmek suretiyle alani girmeden terkeder. sonra ver elini cicek atlas.
hesabın var mı? giriş yap