• onat kutlar'ı öldüren bomba ile hayatını kaybeden yasemin cebenoyan'ın kardeşi cüneyt cebenoyan'ın bombalama olayının ardındaki bilinmeyenler ile ilgili birgün'deki yazısı ülke hakkında düşünen konuşan ve hatta sadece sandıkta oy kullanan herkes tarafından okunmalı.

    "
    ...

    hemen hemen herkes ya bombayı koyanların yakalanmadığını, dolayısıyla olayın faili meçhul olarak kaldığını düşünüyor ya da cinayeti islamcı bir örgütün işlediğini sanıyor. bilinmeyen ise şu: pkk bu eylemi yapan örgüt olarak belirlendi ve deniz demir adlı pkk militanı bu cinayeti üstlendi. yargıtay’ın da onamasıyla demir’in cezası 2007’de kesinleşti. iki kişinin ölümüne, birçok kişinin yaralanmasına neden olan demir’in topu topu 11 yıl yatması gerekiyordu. ama yargıtay kararı açıklandığında, demir serbestti; 9,5 yıl yattıktan sonra serbest bırakılmıştı. devlet 2.5 yıllık alacağını demir’den aldı mı, almadı mı bilmiyorum. pek de umursamıyorum doğrusu. pişmanlık yasasından yararlandığı için cezası indirilen ve davası sonuçlanmadan tahliye edilen demir’le devletin arasındaki sıcak ilişki beni ilgilendirmiyor. bu ilişkiden beni rahatlatacak bir sonuç çıkmaz.
    peki, ne biraz içime su serperdi? bu gelişmeleri herkesin bilmesi ve takip etmesini isterdim. onat kutlar’ı öldüren bombayı koymaktan dolayı pkk’nin mahkûm edilmiş olduğunu herkesin bilmesini isterdim. pkk’yle arasına mesafe koymayan siyaset ve kültür insanlarının bu cinayetlerin ağırlığını taşımasını isterdim.
    ... "

    http://birgun.net/…513874&day=26&month=01&year=2010
  • deniz demir adlı pkk militanı tarafindan oldurulmus olan celal dogan sayesinde adini duyabildigim entelektüel, sair, yazar, hemserim.
  • toprağının sesi derler ya , işte tam böyle bir yazardı onat kutlar, aynı garip tatar gibi
    ek bir bilgi olarak hukuk fakültesindeki son dersinin sınavına girmeyerek felseme okumaya gitmiştir.
  • tek öykü kitabı 'ishak', ve dokuz öykü ile değerini kanıtlamış, bu kadarıyla bile ismi türk öykücülüğünde unutulmazlar arasına girmiştir.

    duru ve yalın bir anlatıma karşın öyküleri imgelerin sağladığı şiirsellikle derinlik kazanmaktadır.
  • "durmadan düşünüyorum,
    ne çok öldük yaşamak için."
  • unutuluşlara çok erken terkedilen güzel insan...öngörmüş de zaten, unutuşun kolay ülkesinde yaşayıp ve hatta bir gün ölebileceğini...

    şimdi sessiz duruyoruz kıyısında bir düşüncenin,
    unutmamak için, çünkü unutuşun kolay ülkesindeyiz...

    ölü balıklar geçiyor kırışık bir denizin sofrasında,
    ve ellerinde fenerleriyle benim arkadaşlarım...

    durmadan düşünüyorum;
    ne kadar çok öldük, yaşamak için...
  • "sordum kendi kendime ne yapılabilir çamurdan? heykel
    acılardan? aşk.
    yoksulluklardan bir devrim bile yapılabilir.
    ama hiçbir şey
    hiçbir şey yapılamaz ayrılıklardan" ayrılıktan sonra gelen anlamsızlık ve boşluk duygusu sanırım daha güzel anlatılmazdı.
hesabın var mı? giriş yap