• ortak..

    ailemin ortakları tarafından hayatımızın kazığını yedik 17 sene önce. 30 yıllık dostları tarafından dolandırıldılar ve yurtdışına kaçtılar. lisedeydim ve ne kadar kızgın olduğumu anlatsam dahi anlatamayacağımı biliyorum. çaresizdim ve nefret etmiştim ortaklıktan.
    mecbur kaldık bir ortaklık girişiminde daha bulunduk ve yine hüsranla sonuçlandı. çok lafı uzatıp içimi dökmeyeceğim ekşinin öyle bir yer olmadığına inananlardanım hala. bu nefret ettiğim ortaklık hikayelerime hiç haberim olmadan bir tanesini edinmişim bile, dostumu. bir baktık iki arkadaş şirket kurmuş ortak olmuş bile. 29 yaşındayım son 8 senemde her günümde vardı. hayattaki bir çok deneyimi birlikte paylaştık ne dicem bilmiyorum ağlama duvarı değil ama sayfalarca yazarım puşkin gibi 50 sayfalık öyküler çıkartırım ama yine uzatmıcam. öldü. düştü beyin kanaması geçirdi ve beyinin %99 ölümü gerçekleşti. kimle gülücem ben? siktir bu duygu nasıl bok bir şey

    ortak gitme yüzde 1'in bile bana yeter.
    canım kardeşim dostum, yoldaşım, ortağım gitme be
  • anonim şirket ortakları, şirketten tahsil edilemeyen vergi borçlarından sorumlu tutulamaz

    “ 6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulu hakkında kanunun 35 inci maddesinde, …… hükmü yer almasına karşın anonim şirket ortaklarının takibine ilişkin bir düzenlemeye yer verilmemiştir.

    vergi usul kanunu ile 6183 sayılı kanun hükümlerine göre, anonim şirketlerde, vergilendirme ile ilgili ödevlerin kanuni temsilciler tarafından yerine getirileceği, kamu alacağının kısmen veya tamamen şirket tüzel kişiliğinden tahsil edilememesi halinde kanuni temsilcilerin sorumluluğu tutulacağının açık olması karşısında, şirket tüzel kişiliğinden tahsil edilemeyen kamu alacağı için anonim şirket ortaklarının sorumluğuna gidilmesi hukuken mümkün değildir.”
    (danıştay 4.daire 27.0.2011 e:2009/8586 k:2011/8595)
  • solda "ortak" deyince akla (bkz: kaldıraç) gelir. zira bu arkadaşlar solun genelinin aksine yoldaş ya da arkadaş yerine birbirlerine ortak diye hitap eder.
  • merve holefter & paraz’ın, seyhan müzik etiketiyle yayınlanan tekli çalışması.

    söz: merve holefter, paraz
    müzik: merve holefter
    düzenleme: muzaffer yasir yıldırım

    merve ozan imzalı klibi buradan izlemek mümkün.
  • paydos etmişiz; sabahın bu saatinde. bulduğumuz ilk arabaya binmişiz beş kişi. öndeki “hadi herkes bir şarkı söylesin” demiş. ilki ahmet kaya istemiş, sonraki bir türkü. sıra bana geldiğinde bunu istedim. işte o an çok şey paylaşmadığım, “ortak noktamız çok da yok dediğim” o geri kalan dört kişiyle ortak bir noktamız oldu. adı benim için aileyi, arkadaşları özlemekti, onlar için de aynıydı, emindim. şarkı bitti herkes ağladı. ortak nokta birlikte ağlamak oldu. beş kişiydik, arabadaki ses üçte son buldu.
  • alp kırşan’ın sunduğu ntv programı. katılımcılar, tasarladıkları ürünlerle jüri önünde sunum yapıyorlar ve projelerine destek arıyorlar. kanalların tekdüzeliğinden kurtardı beni.

    daha önce bloomberg kanalında buna benzer bir program vardı; onu da keyifle izlerdim.
  • eskiden de muhadil bir program vardı, ama bu program biraz daha dijital ve son trendlere odaklı diye görüyorum.(laz mucit şanzıman geliştirdi, antalyalı çiftçi portakal toplama makinası icat etti değil)

    youtube yorumlarına bakınca programda yatırımcılar eleştirilmiş, bunlardan ilki,
    - yatırımcılar anlamıyor, bunun sebebi ise seyirciye hoş görünen ama pazarlaması zor, büyümesi yavaş, operasyon, malzeme vb alanında masrafın çok olan projelerin reddedilmesi.
    türkiyedeki genel yatırım odağı oyun, pazaryeri, saas üzerine, hal böyle iken bu adaylara yatırım olmaması normal.

    bir diğer husus ise shark tank ile kıyaslanıp yatırımcıların fon yöneticisi olması eleştirilmiş, zaten türkiyede kısıtlı sayıda yatırımcı var, bu kişiler de çoğunlukla seed yatırım yapıyor, çıkan projelerin ihtiyacı ise daha çok, kaldı ki bu tv şovu, 5dklık pitchingden kimse kimseye şak diye 100bin dolar vermez türkiyede. ama renklendirmek adına nevzat aydın, hasan aslanoba vb bi kaç popüler isim olabilirmiş.

    edit: ilk konuya parantez açmak gerekirse, yatırımcıların hatta fonların aslında belli odak sektörleri ve ya dikeyleri vardır, mesela akıllı ulaşım, pazaryeri, e ticaret, data saasları, robotik, oyun vb yatırımcılar bu sektörleri öğrenmiş, belli network kurmuş olur, böylece hem daha iyi tahmin yapar, hem de girişimciye daha etkili şekilde destek olur, (doğru kişilerle tanıştırma, girişimcinin bile ön göremediği şeyleri söyleme, gerekli fonlamayı sağlama) şimdi hal bu iken yatırımcıları eleştirmek çok doğru gelmiyor programın adı ortak sonuçta, bilmediğiniz ya da inanmadığınız bi işe ortak olmazsınız.
    diğer türlü o iş yatırım değil, hibe’dir, kumardır.
    ama tv programı ilgi çeksin herkese hitap etsin diye bile bile yatırım alamayacak adayları da getiriyorlar. bence girişimciler de bunun farkında, illa bu programa gelmeden bi bu tarz fonlara başvurup cevaplarını almışlardır.
    özetle:
    bu programda maksat tv’ye çıkmak yatırım /girişimci bulmak değil. tv yapımcısı da rating yapıp bu işten para kazanmak istiyor, hayır organizasyonu değil.
  • ortaklaşa kurulan bir işletmede bir süre sonra ortaklardan biri/birileri daha fazla çalıştığı için daha fazla kazanç elde etmesi gerektiğini düşünür. sık karşılaşılan senaryodur diyolla.
  • bir işyerinde veya şirkette çalışanların erişim sağladığı dosya sunucusuna denilmektedir.
  • (bkz: şirk)
    (bkz: şirket)
    (bkz: şerik)
    (bkz: şüreka)
    (bkz: iştirak)
    (bkz: müşrik)
hesabın var mı? giriş yap