• sözlüde hiç bir şey bilmeyen öğrenciye öğretmeninin haykırışı.
    kıl öğretmen nidası
  • gerçekten deftere işlendiği ve bütünlemeye* kalmaya sebebiyet verdiği de yaşanmış bir tecrübedir. ancak söz konusu sözlünün sorusu tek bir logaritma sorusudur. hemen bir kenara kaydedilerek bütünlemeye hazırlanırken ders alınan matematik öğretmenine iletilen sorunun cevabı olmadığı keşfedilmiştir. belli ki soru o an işkembeden atılmıştır* ve böylece o tek ve yanlış soru ile bütünlemeye kalınmıştır*. *
  • eger bir hocanin bunu kac kere soyledigi goz onune alinirsa genelde goz dagi olan sey. zira ogretmenin sadece belli sayida not verme sansi vardir.
  • puanlamanın on üzerinden yapıldığı klasik sistemli yıllarda son kullanma tarihi geçmiş ya da geçmekte olan hoca türünün ki bunlar kendilerine hocam denmesini salık verirlerdi, sınıfın dersini dinlememesi ve kendisinin ortama hakim olamaması üzerine arka sıralardan gözüne batan dört beş kişiyi sözlüde hırpalama ünlemi.
    sıfır verme işlemi esnasında kurban tarafından hocanın not defterine çiziktirdiği kaleme bakılarak durumun vehameti kavranır, eldeki kurşun kalem ise siklenmez ama dolmakalem ise eylül bileti o dakka ayırtılırdı. en önemlisi işlem gerçekleştiğinde sınıfa suni bir sessizlik hakim olurdu. yani hoca otoriteyi bu sayede sağlayabilirdi.
  • ogretmen:- hakan tahtaya kalk!
    cocuk:- akşam elektrikler kesikti calışamadım öğretmenim.
    o- evladım sözlü yapmıcam ki. tahtayı sil diyecektim.
    c- haa öyle desene. elektrikler de cayır cayır yanıyodu zaten.
    arada sırada voltaj gidip geliyodu ama ders calışsan calışırdın yani.
    o- bak sen! pek de açık sözlüymüşsün.
    c- o da bi'şey mi. annem "oğlum ders çalışsana!" dedi. ben de "calışmam" dedim.
    bu nasıl?
    o- otur sıfır!
    c- oturdum sıfır.

    (bkz: #3783205)
  • -1- otur sıfır !
    -2- ...
    -1- otur dedim, sıfır !
    -2- ...
    -1- otuuuuuur ! sıfır !
    -2- hev hev...
    -3- allam ya, köpeğe sıfır ismi koymak ne denli bir zeka ürünüdür?
    -4- valla haklısın, ama merak etme, sözlüğe yazarlar bunu; olur...
    -3- uzay eriği...
    -4- hı hı...
  • gunumuzde sifir notu ancak kopya ceken ya da mazeretsiz sinava girmeyen ogrenciye verilmekte oldugundan, ogretmenlerin sozlu notu olarak sifir vermeleri pek mumkun gorunmemektedir. (bkz: otur bir)
hesabın var mı? giriş yap