• ön edit: bu entry zaman zaman güncellenmektedir.

    eksikliğini hissettiğim başlık.

    parça parça marka/model tavsiyesi vermek elbetteki havada kalacak çünkü kendini çok hızlı yenileyen bir mevzu bu. o yüzden temel konularda önerilerimi yazıyorum.

    -ilk tavsiyem yüzde yüz, kesinlikle masaüstü bilgisayar olmasıdır. yok ben illa laptop alacağım diyenler sonraki yazılara bakabilirsiniz bu giride sizlik bir şey yok.

    -marka odaklı asla düşünmeyin. amd de iyidir nvidia da, intel de.

    -monitör 27 inç ve kavisli öneririm. 1 ms ve 144 hz'den asla şaşmayın. daha iyisi olursa elbette daha iyi ama bundan aşağısını almayın.

    -ssd olsun demeyeceğim zira bunu artık dedem bile duydu. ben m.2 olması gerektiğini(daha hızlı) öneririm. en az 1tb alın kafanız rahat olsun.

    -ekran kartı olarak güncel kartların en az 8 gb olanını seçiniz. paranız yetiyorsa tabi. 12 gb olursa elbette daha uzun süre kullanırsınız.

    -ram 16'dan az almayın. 32 gb ise kitabın ortasıdır, iyidir dostlar. çalışma frekansı da yüksek olması performansı artıracaktır.

    -klavye tuş hissiyatı iyi olsun yeter çok hayati bir önem taşımıyor, fakat mausu kabul görmüş bir marka/model almanız önemlidir.

    -kulaklık da tıpkı maus gibi.

    -anakart seçimi yaparken m.2 ssd yuvası olmasına dikkat edin. ram frekans desteği de 3000 mhz'den az olmasın bir zahmet. ileriye dönük işlemcileri destekliyor olması elbette pozitif bir durum fakat çok da kafaya takmayın. zırt pırt işlemci değiştirmezsiniz merak etmeyin.

    -işlemcide de kabul görmüş f/p olduğunu kanıtlamış bir modeli alın. genelde yeni neslin giriş segment işlemcisi bir önceki neslin orta segment işlemcisinden daha iyidir. bu altın değerinde bilgiyi aklınızda tutun.

    -kasanızı bilindik marka almanızı öneririm. psu elbette 80+ sertifikalı olmalı.

    -ihtiyacınız olmayan donanıma fazladan para vermeyin. mesela sadece oyun oynayacaksanız 8 çekirdek bir işlemciye çok da ihtiyacınız yok.

    söyleyeceklerim bu kadar.
  • (bkz: o paraya öküz alırız)
    hazır oyun bilgisayarları 10 bin lira civarına satılıyorken ps4 ve 55 inch 4k uhd veya amoled tv almak daha mantıklı geliyor insana.
  • kurgu vs ile uğraşan bir tip değilseniz ps4 almak daha mantıklı. 10 bin harcamaya gerek yok. zaten piyasada iyi oyun da çok yok. her sene bir efsane oyun zor çıkıyor.
  • arabayı satın.
  • fare kablolu olmalı diyen adam (bkz: console peasant)'dır.

    en dandik anakart
    güncel min. intel i5 işlemci
    uyumlu çalışan en ucuz 16gb ram
    en ucuz ssd
    ya kendi ses kartı olan güzel oyuncu kulaklığı ya da ses kartı ile kullanacağınız kaliteli kulaklıklar
    kablosuz oyuncu faresi (kaliteli olanlar bir elin parmaklarını geçmese de en iyisini almakta fayda var)
    mekanik klavye keyifli olsa da gereksiz
    min. 144hz, min. 4ms gecikmeli monitör (k veya 2k çözünürlük)
    çözünürlüğe göre ekran kartı (k için min 1070, 2k için 1080ti)
  • 1660, 1660ti çıkmışken 1060 almak gibi bir hata yapmayın.
  • amd tarafını bilmiyorum. yaptığım ciddi ve derin araştırmaya göre,

    2019 itibariyle;

    * intel i7 8750 h ya da en azından i58300h işlemciden şaşmayın!
    * en az nvidia geforce gtx 1060 6 gb veya amd karşılığını içeren bir model alın. 6 gb olanı bana yüklü gelir ve 1920*1080'de orta ayarlarda idare ederim diyorsanız 3 gb olanını alın ondan kat be kat zayıf gtx 1050ti'ye yönelmek yerine. 3 gb size yüksek çözünürlükte yüksek doku kaplamalarında sıkıntı getirebilir. bunu da göz önünde bulundurun!
    *monster marka almayın!
    *kronik ısınma problemi yaşamak istemiyorsanız hp ve dell önermem.
    *msi marka düşünürseniz yansımasız ekranlı olmasına, berbat renk paletine sahip gv serisi olmamasına dikkat edin! ge,gf,gl serisinden birini tercih edebilirsiniz zira gt ile gs serisi üst düzey ve aşırı pahalı gelecektir.
    *en önemli nokta ise soğutmanın başarılı gerçekleştirildiği, pür ve güçlü ses sunan,
    canlı ve doyurucu renkler gösteren ekranla gelen, tasarımı göz alıcı ve fiş prize takılı değilken bataryası mümkünse 4-5 saat giden bir model bulmak.
  • playstation 4 pro alın keyfinize bakın.

    aga koltuğa yaslanıp kablosuz joystickle keyif yapmak varken bu devirde hala pc almak nedir ya.

    üstelik cihazın aldığınız oyunun kaldırmaması gibi bir derdiniz asla olmayacak.

    düzenleme: pc severlerden birçok özel mesaj aldım. kendileri pc için harcadıkları bin liralardan gayet memnunlar.
  • cpu için kesinlikle biraz daha ekleyip intele geçin. amd alıp sonradan cooler için kasa içi sirkülasyon için bir dünya para gömmeyin. emin olun aynı paraya gelecek. intel pahalı diye uzak durmayın.
  • bir playstation fanboyunun ''aldığınız cihazın oyunu kaldırmaması gibi bir derdiniz olmaz'' diyerek tanım girdiği anket başlık.

    abicim bu başlık niye açıldı acaba? oturup düşündün mü?
    zaten pc kullanıcıları arasında bir yardımlaşma bu. bari bu başlıktan siktir olup gidin.
hesabın var mı? giriş yap