• külotun içine atıp titreştirmelik bir telefon.
  • türkiye'de satışa çıkar mı merak ettiğim telefon.
  • türkiye'de satışa sunulan kredi kartı büyüklüğünde mini telefon.

    3.3" ekranı mevcut ve su geçirmez.

    (bkz: palm phone)

    diğer tüm özellikleri için bkz
  • yaklaşık on gündür kullandığım telefondur. efenim öncelikle xiaomi mi6'nın yarısı kadar bir telefon düşünün. o kadar minik. -ki zaten reklamında hedef kitlesinin minimalistler, sporcular ve yedek telefoncular olduğunu belirtiyordu yanılmıyorsam. mi6'mın 2 yılda arka kapağını o kadar çok değiştirdim ki, illallah edip o telefonun bana yar olmayacağını anlayıp son tamirimi yapıp babama verdim kendisini. ama en az 3-5 yıl gideri var onun hala. buradan kendisine kucak dolusu sevgiler. aşağıdaki dezavantaj ve avantajlarını kullandığım telefonlara göre (başta mi 6, sonra vibe p1, lg ve samsungun çeşitli telefonları) yapıyorum:

    bu minnak telefonun artılarını şöyle sıralayabiliriz:
    1-içinde android kurulu olması ve google mağazalardan her şeyi indirebilmeniz.
    2-kurduğum hiçbir programın çalışmazlık etmemesi. ayrıca navigasyon, bluetooth, vb. zımbırtıları da var. beklemiyordum.
    3-minnaklığı dolayısıyla çok çok çok hafif olması, cüzdanınıza neyim sokabilirsiniz, zira kredi kartı büyüklüğünde kendisi.
    4-yaşam modu. yaşam modu telefonun birçok özelliğini kesip size bildirim neyim gelmesini engelleyen "arka plandaki her şeyi sustur ulen" komutudur diyebilirim. whatsapp'tan yazıldı mı? hiç umursamıyor sen telefonu açana kadar.
    5-yüz tanıma özelliğinin olması ve baya baya bu özelliğinin düzgün çalışıyor olması.
    6-minik ama 12 mp kamerası gayet kıvamında çekiyor diyebilirim ve bir de ön kamerasının varlığı da iyi bir olay tabii. tam emin olmamakla birlikte mi6'dan iyi, vibe p1'den kötü çektiğini düşünüyorum. mi6'nın kamerasının zamanla kötüleştiğini de belirtmek isterim tabii.
    7-yazışmalarda google messenger uygulamasını da desteklemesi
    8-ses kalitesinin de iyi olduğunu söyleyebilirim. çok ahım şahım yüksek değil, ancak gayet kaliteli ses veriyor. ahize, aynı zamanda hoparlör işlevi görüyor.
    9-bataryanın hızlı şarj olması. bataryayı hem avantajlı hem dezavantajlı kısma koymak gerek. çünkü hızlı bitse de uzun süreler sayılmayacak sürelerle bilgisayar usb girişinden bile şarj edebiliyorsunuz.
    10-xiaomi'de insanı reklamlarıyla deli eden uygulamaların aksine bu telefonun kendi uygulamalarında (dosya yöneticisi, fleksy, vb.) hiç reklam yok. dosya yöneticisi çok basit bir arayüze sahip ve güzel. kullanımı çok basit.
    11-bu telefonu yedek telefon kullananlar için e-sim özelliği var. ancak türkiye'de bu teknoloji henüz kullanılmadığı için avantajı bizim açımızdan nötr diyebiliriz.

    hep övecek değiliz ya... dezavantajlarına gelirsek:
    1-en büyük dezavantajı açık ara batarya sorunu. 800 mah pil ile bir günü çıkarmanız epey bir zor. hele de yoğun kullanımda allah göstermeye 2-3 kez şarj etmeniz gerekir. ama dedik ya telefonun üretilme amacı bu değil. gene de 1500-2000 mah arası bir pil olaydı baldan tatlı olurdu be palm.
    2-telefonun şarj yuvası xiaomi'deki gibi type-c olarak dizayn edilmiş ve kulaklık girişi maalesef direkt yok. dolayısıyla yeni nesil tüm android ve apple telefonlardaki gibi type-c'yi kulaklık jakına dönüştürücü bir zımbırtı kullanmanız veya bluetooth kulaklık kullanmanız gerekiyor.
    3-bir öncekine göre daha büyük bir sorun alanı teşkil eden olay yazışma. telefon çok minik olduğu için whatsapp'tan veya mesajlaşma zımbırtısından yazışmak epey zor. ince parmaklı sayılırım, ancak yazışırken epey sıkıntı yaşadım. burada şu 4 öneriyi yapabilirim. ilki telefonun kendi uygulaması olan fleksy'yi kullanmak yerine google klavye indirip klavye tanımınızı ona yapmanız. alışık olduğunuz ve kelime önerileri sunan bu zımbırtı bu telefonda hayat kurtarır diyebilirim. ikinci önerim sesli yazma olayı. o da gayet kullanışlı oluyor. üçüncü önerim evdeyken bilgisayarınızla iş yaparken google messenger ve web whatsapp kullanmanız. son önerim ise yatay çevirip yazmak çok daha basitleştiriyor yazışmayı.
    4-ısınma sorunu var. telefon çabuk ısınıyor diyebilirim. öyle tutulamayacak seviyede bir ısınmadan bahsetmiyorum ama önceki telefonum mi6 hiçbir şekilde (hızlı şarjı saymazsak) bu denli ısınmıyordu.
    5-nfc özelliğinin bulunmaması. büyükşehirde yaşadığım dönemde çok kullandığım bu özelliği, küçük şehirde çok kullanmadığım için benim açımdan dezavantaj değil. ancak nfc özelliğini sık kullananlar açısından yazmak istedim bunu. benzer durum parmak izi okuyucudan da kaynaklanıyor.
    6-artırılabilir hafıza olmaması. 32 gb telefonun yaklaşık 10 gb kadarlık hafızası zaten gerekli programlar vs ile dolu olacağı için depolama sıkıntısı yaşamak mümkün. 64'lük bir hafıza ve artırılabilir hafıza konmamasının sebebinin telefonu yavaşlatabileceği ihtimali olduğunu düşünüyorum.
    7-program akışları iyi diyebilirim, ancak çok da iyi sayılmaz. mi6'ya göre yorumlarsam özellikle geçişlerde yavaş kaldığını net şekilde söyleyebilirim. bununla birlikte türkçeleştirmede sorunlar var. kime türkçeleştirme için para verildiyse geri alsın. telefonun şarjı dolunca "ödeme alındı" diye bildirim verilir mi len? :)
    8-tabii ki fiyat. döviz ve diğer unsurlar bir araya gelince telefonun fiyatı epey yüksek.

    nötr
    1-telefonun hotspot özelliği yok, ancak tethering özelliği var deniyor. bunun nasıl kullanılacağını henüz çözemediğim için bu özelliği şu an nötr kısma koydum. eğer çalışmazsa dezavantaj, çalışırsa avantaj kısmına eklemek gerek. zira internet paylaşımı çok önemli diye düşünüyorum.
    2-sar değerlerine ilişkin bir bilgim yok. ancak düşük olduğunu düşünüyorum.

    ezcümle bu telefonu kimler kullanamaz?
    1-telefonla, tabletle büyüyen z kuşağı mensubu gençler
    2-istakram* ve facebuk* ve hatta vapsat* ile tanışan ve bunlarla pek haşır neşir olan baby boomers fertler
    3-telefondan sürekli oyun oynayan mini ekran sevicileri
    4-mercedes'inin bmw'sinin anahtarı, tespihi ve parliament paketi üçlüsünün yanına apple'dan başkasını yakıştıramayan dar ve paçaları kısa, kumaş pantolon giymiş, parlak siyah takunyalı nargileciler
    5-küçük harfleri okuyamayanlar, yani ileri düzeyde hipermetrop olanlar

    peki kim kullanır?
    1-telefonu iletişim aracı olarak kullananlar
    2-telefonla ilgilenmeyi pek sevmeyenler, ama aynı zamanda telefonun sunduğu nimetlerden (internet, navigasyon, banka uygulamaları, vb.) ara ara faydalanmak isteyenler
    3-telefonla oyun oynamak da neymiş diyen x ve y kuşağı fertleri
    4-en küçüğü 4-5 inç olan ve bunları sokacak cep bulamayan er kişiler
    5-diğer akıllı telefonların ışıklarından gözleri kamaşan göz sorunu olanlar
  • satın almayı düşündüğüm telefon.. 2. el satmak isteyen varsa yahut bilgi verebilecek varsa yahut onu alma bunu al diyecek varsa kendilerini yeşile bekliyorum
  • güvenlik güncellemesi alacağını bilsem hiç düşünmeden alacağım telefondur.
hesabın var mı? giriş yap