• ingilizce ismi "parrot cichlid" olan akvaryumların gozdesi balık. kesinlikle doğal olmayan bu balık insanoglunun akvaryumlara armaganıdır. erkekleri kısır olup, disileri baska türlerler ciftlesebilir. dişi ile erkek aynı akvaryuma konuldugunda disi yumurtlayabilir ama yumurtalar sahtedir bi işe yaramaz. balığı akvaryuma koydugunuzda dışarıya bakar ve hareketlerinizi inceler eğer hızlı hareket ederseniz kaçar saklanır ama rahat olduğu zaman köşesine çekilir ve kumu kazmaya başlar, yada girebilecek bir delik arar. diğer balıklara karşı tam bir psikopattır. gövdesini kullanarak çok güzel vuruşlar yapar ve diğer balığı kaçırır. yanlardan basık,gövdesi tombul,dudaklarını zencilerden alan ve şapşal şapşal bakan, turuncu ve kırmızı renkleri olan balık türüdür kendisi.
  • ülkemizde papağan balığı adıylada satılmasına rağmen papağan balığıyla uzaktan yakından bir akrabalığı yoktur.ticari amaçla genleriyle oynanması üzere doğuştan fiziksel sorunlarla doğmuş bir balık türüdür. midas cichlid ten türetilmiştir ve erkekleri kısır olduğu için yine midas erkekleriyle üretilirler.günümüzde aşılama metoduyla pek çok rengi bulunmaktadır.tüm cichlidler gibi agresif davranışları yüzünden kendiyle uyumlu balıklarla beslenmelidir.profesyonel akvaryumcular bu balığın alınmasına , satılmasına ve üretilmesine karşı çıkmaktadırlar.aynı mutasyon en çok japon balıkları üzerinde uygulanmaktadır. hayvanları oyuncak gören renkli boyanmış civcivleri evine alıp mutlu olan zihniyetin ürünüdür.bu tür balıklar hatalı genler yüzünden düzgün yemek yiyememekte , yüzememekte ve üreyememektedirler.özetle insanoğlunun bencilliği yüzünden yaşama hakkı kısıtlanmış bir tür olarak ortaya çıkmıştır.illahaki besleyeceğim diyorsanız daha derli toplu ve tamamen doğal bir tür olan midas cichlid beslemenizi öneririm.
  • yaklaşık 25 cm kadar olanı akvaryumumda arzı endam ediyor. özürlü balık denmiş. umarım mutlusundur özürlü cikletim. öpücük.
  • ülkemizde sıkça beslenen akvaryum balığıdır.
hesabın var mı? giriş yap