• son zamanlarda belki de izlediğim en komik zombi filmi tabii sonunda ciddiye bağlıyor biraz ama orasıda tatlının ikram edildiği yer olmuş. animasyon oluşu da zaten yarattığı atmosferi bambaşka kılmış. gecenin şu saatinde gayet güzel kahkaha atmamı sağlamıştır bazı sahneleri ile. kaliteli bir animasyon ve güzel bir zombi ve cadı konulu bir film izlenmek istiyorsa bir insan işte o zaman bu filmi asla kaçırmamalı.
  • tıpkı, öykündüğü b filmler gibi olan stop-motion film.

    seslendirme kadrosu da yıldızlardan uzak, yönetmeni de, senaryo ekibi de... ama yine de güzel ve eğlenceli bir 90 dakika geçirmek isteyenler gönül rahatlığıyla izleyebilirler.
  • stop motion olayini sevmeyen biri olarak bayildigim film. isik kullanimi harika, b movie tadi ayri hostu. sonunda tempo dussede zevkle izlertirior kendini. emek konusuna hic girmiorum, inanilmaz kastirmis adamlar.

    filmin canon 5d mark 2 ile cekilmesi, ve karakterlerin farkli yuz mimikleri icin 3d printer kullanilmasi da meraklisina dipnot

    --- spoiler ---

    norman'in telefon melodisi efsaneydi bu arada

    --- spoiler ---
  • bu sene en iyi animasyon oscar'ına 3 stop-motion film aday oldu. o açıdan bakalım bi:

    tim burton'ın frankenweenie'si ile kıyaslamak açıkçası bu filme hakaret olur. bir zamanların sıkı tim burton severi olarak artık kendisinin peşi sıra çuvalladığını rahatlıkla söyleyebilirim. laika stop-motion işinde caroline'den sonra olayı baya abartmış. gerek yönetim gerekse sanatsal açıdan frankenweenie'nin eline rahatlıkla veren bir iş ortaya çıkarmışlar. senaryo konusunda sıkıntıları olduğu aşikar ancak frankenweenie de atla deve değil. keza aynı şey the pirates band of misfits için de geçerli. zaten oscar'a aday filmlerin içinde en zayıf halka o.

    en iyi animasyon adaylarından izlemediğim bi tek wreck-it ralph kaldı. brave'in heykelciği alacağını sanmıyorum (kendisi ile ilgili fikirlerim şurada: #30935585). bu yıl ki en iyi animasyon sanırım paranorman. wreck-it ralph'i izledikten sonra kararımı verecem. burası edit görecek.

    mutlaka izleyin diyerek bitirelim.

    oscar'a aday tüm animasyonları izledikten sonra edit: and the winner is wreck it ralph
  • soundtracki jon brion'a ait olan sevimli bir animasyon.
  • ...
  • genel kanı animasyon filmleri çocuklar içindir olmasına rağmen bu film senaryosuyla kesinlikle erişkin filmi diyenlere inat benim her yaşa hitap ettiğini düşündüğüm ve gerek tekniğiyle gerek karakteriyle beğenimi kazanan film.
    araya sıkıştırılmış küçük esprileri de büyük tebessümlerle takip ettim özellikle finalde;

    --- spoiler ---

    üçgen abinin gey çıkması ki beklenen bir finaldi ve tombik bebenin star wars melodisiyle yükselmesi harikaydı.

    --- spoiler ---
  • stop motionda yüz ifadeleri yaratmak konusunda getirdiği teknik yenilik dışında pek özgün bir yanı bulunmayan bir animasyon film.

    cadılık müessesine bakışı mı? yapıldı.

    garip dışlanmış karakterin kahraman olması mı? bin kere...

    i see dead people yani...

    yine de 7 yaş altı için epey eğlenceli... animasyonları 6 yaşındaki kızımla izliyoruz o yüzden test edildi, onaylandı.

    bence; 6/10
  • stop motion olmasina ragmen stop motion oldugunu belli etmeyen film. kafam guzelken izledigimden midir bilmiyorum ama ben anirarak guldum. nedeni alkolse de, guzel guldurdu hic sorun degil. ızlerken arkadaslarima tavsiye etmeye basladim. aklima urkutme durumu nedeniyle basladiktan kisa bir sure sonra coraline'i getirdi ki meger yapimcilari ayniymis. sonu biraz yavasladi evet ama hizli ilerledi o kadar zaman nasil gecti anlamadim. animasyon severlerin kesinlikle sagindan solundan sevecek bir sey bulabilecekleri bir film.
  • konusuyla yetişkinler için tasarlanan bir animasyon olduğunu söyleyebiliriz. çizimler ve atmosferin fazlasıyla tim burton işçiliğini andırdığını da söylemek gerek. corpse bride alıntıları göze çarpıyor. stop motion tekniğiyle yapılıyor olması, hareketlerin gözlemlenmesine daha fazla dikkat çekiyor. diyalogları basit kalmayıp; sağlam bir işleyişle ilerlemesi animasyon adına avantaj olabilirdi.

    yine çevresi tarafından aşağılanan bir karakteri merkezine alması empatiyi yoğunlaştırıyor. filmin temelinde çoğu animasyondan alıştığımız mesaj verme teması dikkati çeken başka bir unsur. karakterlerin barok dönemi eserlerindeki gibi bozulmuş vücut oranlarıyla birlikte yer yer güzel tepkiler sunduğunu da belirtmek gerek. beklentinizi alt düzeyde tutup izlediğinizde vaktinizi iyi geçirebileceğiniz bir yapım. tabii stop motion izlemek gibi ayrı bir tercihiniz varsa mary and max ya da anomalisa gibi tercihleri en üst planda tutmanızda fayda var.
hesabın var mı? giriş yap