• referans beleşçileri yüzünden referans programını türkiye'ye kapatmıştır. şaşırdık mı? hayır. biz sözlükte bıktık bu beleşçilerden, payoneer de haliyle bu referans sömürüsünün farkına varmaması mümkün değildi.
  • teb atmlerinden uzun süredir çekim yaparım bu ay çekerken sorun çıkaran karttır.

    şifre giriliyor, para çekme butonuna tıkladıktan sonra kartı iade ediyor. ekranda teknik bir sorun diyor.

    çözümü bilen yeşillendirsin lütfen.

    edit: * ayda tek sefer atm'ye gidiyorum.
    bir yazar daynı sorunu yaşadığını denizbankta hallettiğini söyledi.
    en yakın doviz işareti olan denizbank atmsine gittim. para vermedi meğerse doviz kasetlerini doldurmuyorlarmış artık.
  • bu kartla teb'den çok sık para çekerseniz sanırım sizi kara liste gibi bir şeye atıyorlar ve belli bir süre beklemeniz gerekecek. ondan sonra normale dönüyor.
    sanırım her kart için aylık belli bir limit koymuşlar.

    aynı şeyin diğer bankalar için de geçerli olduğunu düşünüyorum.
  • yıllık 30 dolar ücret ödemek istemiyorsanız kart almadan da banka hesaplarınıza aktarım yapabilirsiniz.

    abd ve avrupadan gelen transferlerden %1 kesiyor.
    türk banka hesaplarına aktarılan paradan da %2 komisyon alıyor.
  • en sevdiğim teyp markası pioneer
  • kartı ile teb atm'si üzerinden para çekerken teknik problemler yaşayanlar grubuna dahil olduğum ödeme sistemidir.

    ileride de yaşayan olursa diye prosedürü anlatmak isterim:

    dün bir miktar usd çekmek için bir teb atm'sine yanaştım. talebimi girdikten sonra atm'den para sayma işlemi sesi geldi ve bir kaç kez atm para vermeyi denedi. ardından, teknik bir problem olduğu bildirildi ve kartım iade edildi. ancak, payoneer bakiyeme baktığımda hem ilgili tutarın, hem de işlem ücretinin kesildiğini gördüm.

    hata tamamı ile kendilerinden kaynaklanmasına rağmen, türk ekonomi bankası hiçbir şekilde destek olmuyor. payoneer'da ise şu şekilde bir bilgi var:

    1. genellikle atm işletmecisi hatayı anlar ve parayı bize iade eder. bu işlem genellikle 7 iş günü sürer ve sonunda para sizin hesabınıza iade olur.

    2. atm işletmecisi parayı alır. siz bir form doldurup bize gönderirsiniz. biz de bankayla iletişime geçip sorunu çözmeye çalışırız.

    2. olasılıkta sürecin ne kadar uzayacağı ile ilgili kesin bir bilgi yok.

    umarım teb, tamamen kendilerinden kaynaklanan bir problemden dolayı acilen ihtiyacım olan parayı boş yere havada tutmaz ve bir an önce iadeyi yapar.

    sonuçla ilgili olarak buradan bilgi vereceğim.

    edit: süreç ile ilgili olarak teb hiçbir şekilde yardımcı olmadı. hatta, buradan telefon numaramı istediler, ancak iletişime bile geçmediler. teb ilgili tutarı 7 iş gününün son dakikalarında payoneer'a iade etti ve payoneer da anında parayı hesabıma geçirdi.
  • atm'den nakit döviz cekme komisyon ücretini yüzde 2,5'tan yüzde 3'e çıkarmış kuruluş. ne zaman çıkardı bilemiyorum ama bugün para çektikten sonra fark ettim. 1000 usd için 30 usd hiç fena bir ücret degil kuruluş açısından. payoneer'i ilk kullandığımda ziraat bankası hesabıma online transfer yapmıştım. ama hem yüzde 2 komisyon tutarı kesildi hem de döviz hesabım olmasına rağmen doları tl'ye dönüştürme mecburiyeti var. tıpkı paypal gibi. ve tabii ki bu dönüştürme işleminden de kazancı var. dolayısıyla yıllık kart ücreti ödeyip parayı usd olarak çekmek çok daha mantıklı geldi.
  • bir kaç ay önce bu site üzerinden 62$ ödeme almıştım. dedim bir kaç ay kalsın bakalım. bir kaç ödeme daha alırım sonra toptan çekerim. her ay $3 çekmişler. hesapta para tutunca adamlar maintenance fee adı altında çöküyorlar paraya.

    payoneer hesabında dolar bile olsa türkiye dolar hesabına aktarım yapmıyorlar. banka kurundan değil sitenin belirlediği acımasız bir kurdan tl'ye çevrilip yollanıyor.
  • yıl olmuş 2019, hala hesaba giriş yaparken ne 2 aşamalı giriş var ne de google authenticator. çok güvensiz.
  • gerek türk bankası hesabına eft hızıyla, gerek işlem komisyonlarının kabul edilebilir olmasıyla ilk tecrübemde benden çok olumlu puan almış online para transferi sistemi. paypal'ın yokluğunda sağlam bir kurtarıcı çözüm.

    edit: bazı kullanıcılar türk bankası hesabına girişte kesinti olup olmadığını merak etmiş. payoneer'ın kendi kurundan hesapladığı tl tutar iş bankası hesabıma kesintisiz geçti. işlem bilgisi "eft" olarak gözüküyor.
hesabın var mı? giriş yap