• her şeyde olduğu gibi pazarda da artık çılgın fiyatlarla karşılaşmaya başladık. bir kg ıspanak bildiğin ıspanak yani 15tl mı olur arkadaş. dur daha neler göreceğiz bakalım merakla bekliyoruz...
  • kestane ulan kestane! dolarla mı geliyor, petrole mi endeksli, osb'de mi üretiliyor, gübre mi pahalı! doğadan toplayıp satıyorsun. 50-60 tl' den aşağı kestane yok.
  • lokasyon: antalya
    bugün pazara gittim arkadaşlar.

    ıspanak: 20
    havuç: 7
    domates: 8
    salatalik: 15
    yeşil sogan: 20
    karnıbahar: 7
    çilek: 35
    patlican: 20
    yesil sivri biber: 25-30
    roka, maydanoz: 3(bağ)
    6lı yufka: 18
    peynir: 70-80
    bakla: 30

    totalde 400 tl gitti. ben boyle tarım memleketinin de, fiyatların da, pazarin da, ekonominin de amina koyarim sevgili romalılar. saygılar.
  • nimete hakaret olmasın da nerede nasıl yetiştiği belli olmayan tipine bakıp sofraya koymayacağın sivribiberin yarım kilosu 15 tl olmuş.

    10 yaşında çocuktan medet uman tip tabii ki de bunu görmüyor. intiharları görmüyor. işine gelmeyen hiçbir şeyi görmüyor.

    mutlak mutluluk , huzur , refahı geçtik bunları istemiyoruz ülkemizde biraz nefes almak istiyoruz.
  • vermeyin sebzeye bu paraları.

    sebze yemeğini bile 50 liraya mal edeceksem sebze yemeği yemem şahsen.

    pırasaya, ıspanağa, fasülyeye, zarta zurta bu paraları vermem.

    “peki pazarcıların ne günahı var” diyeceksiniz biliyorum.
    kimse yok hali ile pazarcının, çiftçinin, köylünün götünü kurtarmak zorunda değil. bu günlerin geleceğini bağıra bağıra söylediğimiz dönemlerde, çiftçiden pazarcıdan falan “vatan haini” muamelesi yedik yıllarca. yapmayın etmeyin dedik, koşa koşa oy verdiler. bir de üstüne bize tepeden baktılar.

    kimseye üzülmüyorum artık. o pırasayı da nah alırım :)
  • ayrı ayrı her ürünün fiyatına şaşırma başlığı açmak.
  • türkiye'nin tarım ve üretiminde sıçtığının göstergesidir. türkiye'de tarım bitmiştir. azıcık yine üretiyorduk bir şeyler ama artık tamamen dışa bağımlı hale geleceğiz. yahu bir ülke her şeyden önce ilk tarım ve hayvancılığa önem vermelidir. çünkü ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın ülke aç kalmaz. en azından yiyeceği ucuza yer. pazara kafası rahat gider. hem üretici kazanır hem tüketici. böyle bir sistem yaratamadılar maalesef ki.
  • sebze meyveyi marketten alarak pazarcılara ders verilmesi gereken çıldırma.
    şimdi, misal pırasa pazarda da on tl, markette de. pazarcı seçtirmez, vergi vermez, personeline maaş, elektrik, su, kira parası vermez ama marketle aynı fiyata satmaya çalışır. demin pazardaki fiyatları görünce doğru markete gittim, seçerek aynı fiyata, hatta bazı ürünleri daha ucuza aldım. yüz vermeyin pazarcı çakallara.
  • hükümet öyle bir hâle soktu ki "alternatif"i ortadan kaldırdı. "x pahalı bari y alayım" diyorsun, o da pahalı.

    sebze, fakirin ucuz yiyebileceği tek şeydi, artık sebze de anormal pahalı.
  • perşembe günü gittiğimiz erenköy pazarı sanki pazar değil de macro center gibiydi. 'doktor reçeteye böber yazmış ablaaa' diye bağıran pazarcılardan tut da 'tarla bunlar tarlaaaa, at duvara kaç kenara' diye slogan atan pazarcı esnafı bile renksizdi.
hesabın var mı? giriş yap