• kapanacağı için nasıl destek oluruz diyerek penguen dergisinin mobil uygulamasını indiren insanların bilmesi gereken gerçek. bu uygulamanın gelirleri çizerlere gitmeyecek patronlara gidecek.

    çizerler ise derginin kapanacağını okurlarla neredeyse aynı anda öğrendiler(1-2 gün önce en fazla) ve haberi aldıklarında yeni bir iş bulmak için sadece 1 ayları kalmıştı. bir çoğu kurumsalda çalışmamış insanlar ve kurumsalda işe alınmaları pek yüksek bir ihtimal değil. şu anda kara kara ne iş yapıp para kazanacaklarını düşünmekteler.

    ve tazminat da almayacaklar çünkü penguen dergisi patronları bundan 1-2 yıl önce çizerlerin hemen hepsini tazminatlarını verip işten çıkardılar ve sigortasız çalışmaya devam etmek isteyenlerle yollarına devam ettiler. çünkü biliyorlardı çizerlerin çoğu başka bir yerde iş bulamayacaklar ve sigortasız çalışmaya devam edeceklerdi öyle de oldu. evet alan razı veren razı bir durum var.

    ama çok sevdiğiniz çizerlere şu aşamada dergiyi 3er 5er alarak veya mobil uygulamayı indirerek yardım edemiyorsunuz onu bilin isterim.

    yardım etmek isteyen özelden ulaşıp sevdiği çizere yardım teklif etse daha isabetli olur.
  • 7 mayıs 2017 serkan yılmaz'ın penguen açıklaması sayesinde haberimiz olan ibnelik.

    ben de arayıp tarayıp birkaç dergi bulup almıştım. ben de o aplikasyonu indirmiştim. reklamlarına falan tıklıyordum.

    demek bizi sikiyorlarmış. ben şu anda siliyorum aplikasyonu. dergileri de yakarım artık:p
  • serkan yılmaz'ın açıklaması olmasa haberimizin olmayacağı durum. (tanıma bak çay demle) ama bilen bir hafta önce yazmış bile.
  • kendi hakkını aramaktan yoksun çizerler sayesinde gerçekleşen bir çeşit dolandırıcılık gibi emek sömürüsü.
    tüm telif haklarını şartsız şurtsuz üç kuruşa satarsan laf edemezsin. adam isterse tuvalet kağıdına basar (bak mesela bu fikri de çalabilirler. sıçarken yaprak yaprak karikatür okumak ne güzel)
  • ulan destek olmak için uygulama kurmuştum. şuan unistall
  • uygulamayı kaldırmak için güzel bir neden. ilk sayıdan beri takip ettiğim dergiye ve çizerlere zor zamanda destek olmak için indirmiştim. ama görülüyor ki iş öyle değilmiş, düzen bildiğimiz sömürü düzeniymiş.
  • uygulamayi indirecektim, onca olan seyden sonra,serkan yilmazin yazisindan sonra karar verdim boyle kalsin. duzen cukka duzenine donmus yazik, uzuldugum de su, niye sattilar haklarini cizerler 3 kurusa.
  • sinirlenip +1 arkadaşımla uygulamayı kaldırdığım gerçeklik.

    (bkz: sikerler kamil hepimizi sikerler)
  • gündemde tutulması gereken rezalet. başlık "penguen app rezaleti" olmayınca ekşici vatandaşlarımız ilgi göstermemiş galiba.
hesabın var mı? giriş yap