• anadolu'yu vermeyeceğiz haraketine mersin'den iki devesi ile gelerek katılan sarıkeçililer derneği başkanı. "ankara'ya girmek için pasaport mu lazım? develere pasaport mu çıkarmam lazım?" diye soruyor
    .
    edit: 21 mayıs 2011'den beri ankara'ya girmek için gölbaşında bekletiliyorlar.
  • tam adı pervin çoban savrandır. anadolunun son göçerleri sarıkeçililerin yardımlaşma derneğinin sözcülüğünü yapar, doğa hareketinde aktif yer alır. oğlunun kontrol ettiği bir e mail hesabı, sürekli çalan bir telefonla, hem göçer, hem adı gibi çobandır, hem de doğanın her yıl doğada yüzlerce kilometre yürüyen sözcüsüdür.
  • bu sabah irfan değirmenci'de izledim, türkiyede böyle 100 kadın olsa ihya oluruz.
    çok güzel bir insan.
  • kurban olası güzel kadın.. ellerine kapanasım, öpüp öpüp başıma koyasım, koşulsuz biat edesim geldi kendisine. pervin anam
  • okumuş ama beyni örümcekli insan müsvettelerinin örnek alması gereken insan.
  • ne vakit medeniyet "meselesi" açılsa -yav bu amarigalılar kızılderilileri hep kesti geyiği dönen bir ülkede öz kardeşleri tarafından geronimo muamelesi yapılan bilge kadın.
    şu memlekette nerede bir kaltaban var aranıp bulunuyor, zorla baş tacı yapılıyor, böyle irfan sahibi kimseler yok edilmeye çalışılıyor ya insanın kalbi göğsüne sığmaz oluyor.
  • sadece insanlara değil, doğadaki her canlının yaşam hakkına saygı duyan, bunu yaşam biçimiyle de destekleyen örnek alınası, sevilesi kadın.mücadelesi, tüm yasakları yasaklayan (?) ama nasıl oluyorsa 21. yüzyılda bile 'sizin erkekleriniz yok mu' cümlesini kurabilen garip -ya da başka bir şey, ben daha uygununu bulamadım- insanların hala bir yerlerde var oldukları gerçeğini gözler önüne sermekte. keşke herkes, bununla yüzleşme cesaretini gösterebilse.

    https://twitter.com/…tus/455373309191131136/photo/1
  • an itibariyla halk tv'de dokturen yoruk anasidir. cenesinin altindan bagladigi basortusuyle, el isi hirkasiyla, tipik anadolu insani hali ve tavirlariyla, sagda solda kendisine aydin diyen hödüklerin örnek almasi gerek yörüktür. sorunlardan bahsederken cemkirmekten ziyade iletisimden bahsetmektedir. gunumuz cikarci siyasetcisine de adamsaniz cekilirsiniz mesaji vermistir. helal sana pervin ana.

    edit: turkiye'nin en buyuk sorunu ithal islam'dir, turk anadolu islami bugunku siyasilerin yaptiklarini kabul etmez diyerek bir kismi amerika'dan, bir kismi da arap cografyasindan din ithalati yapanlara ve bu ticarete alkis tutan cakma muslumanlara da anlayacaklari dilden ayari verdi. agzina, aklina, yuregine kurban be guzel insan.
  • turkiyenin utopya si, hakiki orjinal anadolu kadini . saygi duydum ,gurur duydum .dogada bir cadirda yasayarak gercek naturalist oldugunu gosteren insan .
hesabın var mı? giriş yap