• --- spoiler ---
    once upon a time daki en kötü kötüdür, daha fazla tiksinemezsin bir kötüden.
    --- spoiler ---

    benim için robin williams'ın en sevimli, en canlı halidir, hep öyle hatırlayacağım. bir de carpe diemi ile.
  • cocuklar icin yazilmis olmadigi daha ilk paragrafindan anlasilan harika roman.

    all children, except one, grow up. they soon know that they will grow up, and the way wendy knew was this. one day when she was two years old she was playing in a garden, and she plucked another flower and ran with it to her mother. ı suppose she must have looked rather delightful, for mrss. darling put her hand to her heart and cried, 'oh, why can't you remain like this for ever!' this was all that passed between them on the subject, but henceforth wendy knew that she must grow up. you always know after you are two. two is the beginning of the end.

    --- türkce ceviri denemesi ---

    tüm cocuklar, biri haric, büyürler. er ya da gec büyüyeceklerini bilirler, ve wendy'nin bunu ögrenmesi söyle oldu. iki yasinda, bir gün bir bahcede oynarken, annesi icin bir cicek kopardi ve onunla annesine dogru kostu. sanirim cok hos görünüyordu, cünkü bayan darling elini kalbini koyup 'ah, keske her zaman böyle kalabilsen' diye agladi. bu, konu hakkinda aralarinda gecen her seydi, fakat wendy bundan böyle büyümesi gerektigini biliyordu. iki yasindan sonra her zaman bilirsin. iki, sonun baslangicidir.

    --- türkce ceviri denemesi ---
  • en sevdiğim çocuk kitabıdir.

    bazı alintilara yer vereceğim böylece tekrardan okumayı düşünenlere motivasyon olacaktır. ve biraz spoiler içerir.

    ----notlar---
    -yıldızlar çok güzeldir ama hiçbir şeyde etkin rol oynayamazlar. sonsuza dek sadece izlemek zorundadırlar. bu, o kadar uzun zaman önce yaptıkları bir şeyin cezasidir ki ne yaptıklarını artık hiçbir yildiz hatirlayamiyor.

    -yaşlı bilge yıldızlar sadece izlerler nadiren konuşurlar. göz kırpmak yıldız dilidir.

    -wendy:
    _ nerede yaşıyorsun?
    peter:
    _ ikinci sağdan gir sonra gün doğana kadar dümdüz git
    - wendy:
    _ istersen sana bir öpücük verebilirim. dedi.
    peter ellerini uzattı.
    wendy:
    _ öpücüğun ne olduğunu bilmiyor musun?
    peter:
    _ verirsen öğrenecegim. dedi.
    bunun üzerine wendy bir yükünü alıp peter in ellerine bıraktı.
    peter:
    _ benim de sana bir öpücük vermemi ister misin? dedi.
    wendy yanağını uzattı.
    peter ise ona bir meşe palamudu verdi.

    - ilk doğan bebek ilk kez güldugunde gülücugu bin parçaya bölünmüş ve etrafa sacilmis. ıste wendy , periler böyle ortaya çıkmış.
    sıkıcı bir konuydu ama wendy sürekli evde oturduğu için hoşuna gitmişti.
    - bakicilari başka yöne bakarken bebek arabalarında düşen çocuklardir. yedi gün içerisinde kimse onları almaya gelmezse masraflari odeyebilmek için, çok uzaklara gonderilirler. ama çok yalniziz aramızda hiç kız yok.
    wendy:
    _ hiçbiri kız değil mi?
    peter:
    _ ah, hayır. kızlar bebek arabalarindan dusmeyecek kadar zekidirler.

    - kirlangiclar neden evlerin altına yuva yaparlar biliyor musun? masalları dinlemek için.

    -kiyafetlerimizi yaşayıp cepler diyebilirsin daha önce hicbirimizin cebi olmadı.

    - periler ya iyi ya da kötü olmak zorundadir; çünkü o küçük bedenlerinin içinde sadece bir duyguya yetecek kadar yer vardır. ama bazen degisebilirler ve bu tam bir değişim olmak zorundadır. o sırada tinkerbell in vücudu wendy e duyduğu kıskançlık ile doluydu.

    - nib:
    _ annem hakkında hatirladigim tek şey babama sık sık " keşke kendi çek defterim olsaydı! " dediği.cek defteri nedir bilmiyorum ama anneme bir tane vermeyi çok isterdim.

    -----alıntı------
  • greyhound'la birlikte abd'nin en sikik otobüslerine sahip firma. olum 6 saat boyunca wifi'yi düzgün olmayan otobüsle teker üstünde alexis texas gibi durmaksızın hoplayarak yolculuk etmek nedir? fiyatı da yüksek bu yavşakların, aldanmayın aman diyim suser dostlar.
  • ortaokulda bir arkadaşımın aşık olduğu karakter. ben peter pan'a aşık oldum dediğinde bayağı gülmüş ve dalga geçmiştik. onun ahı tuttu heralde yıllar sonra. *
  • kırların tanrısı pan'ın adını da aldığı için bitmek bilmez bir dirimle hep genç kalabilen hayali karakter
  • cemal bali akal'ın "hukuk ya da kukla tiyatrosu" adlı kitabında pinokyo'nun itaatkarlığı karşısında gerçek özgürlüğü ve özerkliği temsil ettiğini düşündüğü roman karakteri. akal'a göre pinokyo'nun "insan" olma isteğine karşı büyümeyi reddeden peter pan, hep neşeli ve neşe veren bir kahramandır ve hep bir kukla tiyatrosu olan ve pinokyo'lardan oluşan hukukun karşısındaki itaatsizliği hatırlatır.
  • çocukluk (aslında hala) kahramanım. büyümümek ve uçmak gibi çok istediğim iki şeye sahip çünkü. hala daha üzerime peri tozu dökecek perimi bekliyorum. er ya da geç, bir gün ben de mutlaka uçacağım, biliyorum!
  • “never say goodbye because goodbye means going away and going away means forgetting.”
  • çok sevdiğiniz bir karakterin kalbinizde ölümü.

    -once upon a time/peter pan
hesabın var mı? giriş yap