• futbol sahalarında yaşanan ölümlere bir yenisi daha eklendi. iskoçya premier liginde mücadele eden motherwell kaptanı phil o donnell, takımının dundee united'ı 5-3 yendiği maç sırasında hayatını kaybetti. fir park taki mücadelede menajeri mark mcghee tarafından 78. dakikada oyundan alındıktan sonra fenalaşan 35 yaşındaki futbolcu, hemen hastaneye kaldırıldı ama tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. olayı basına duyuran kulüp başkanı bill dickie, "neler olduğunu şu anda bilemiyoruz ama maalesef phil'i kaybettik. bu çok trajik bir olay, sadece bunu söyleyebiliyorum çok üzgünüm" dedi.
  • iskoç liginde bugün oynanan motherwell-dundee united maçında rahatsızlanıp oyundan çıkarılmış götürüldüğü en yakın hastanede hayatını kaybetmiş olan futbolcu.

    motherwell'in kaptanının yakın dönemde ardı arkası kesilmeyen futbolcu ölümlerinin aramızdan aldığı son sporcu olmasını umuyoruz,diliyoruz.
  • futbol oynarken olen bir baska futbolcu. arslan gibi de adammis.
  • 25 mart 1972, bellshill dogumlu iskoc futbolcu.

    takimi motherwell'in formasini ilk defa 1990-1991 sezonunda giyme $ansi yakalar; ayni sezon dundee united kar$isinda takiminin 4-3 kazandigi kupa finalinde bir de gol atarak iskocya kupasinin sahibi olur. bir sonraki yil da kazandiklari bu kupa sayesinde, polonya ekibi gks katowice kar$isinda motherwell'in avrupa kupalarinda forma giyen en genc futbolcusu unvanini kazanir.

    motherwell'de gecirdigi 4 sezon icerisinde 2 defa (1992 ve 1994 yillarinda) iskocya profesyonel futbolcular birligi tarafindan "yilin genc futbolcusu" secilir. patlama yaptigi 1994 yilinin eylul ayinda rekor bir ucretle (£1.75 milyon) cocukluk hayali olan celtic'e transfer olur. ve ilk lig $ampiyonlugunu da bu takimla 1998 yilinda ya$ar.

    celtic formasi ile ciktigi ilk macta iki gol atmasina ragmen, sakatliklar kendisinin pe$ini birakmaz ve uzun vadede bekleneni veremez. ba$kan mccann ile anla$amayinca 1999 yilinda sheffield united'in yolunu tutar. bu kulupte de 4 sezon boyunca ancak 20 kez forma $ansi bulur ve 2003 senesinde bedelsiz saliverilir.

    ertesi yil iskocya'ya, eski kulubu motherwell'e kaptan olarak doner. ilerleyen ya$ina ragmen 3 sezona 77 mac sigdiran tecrubeli ortasaha oyuncusu; 29 aralik 2007 tarihinde yine bir dundee united macinda, uzerinde 10 numarali formasiyla birlikte motherwell taraftarina ve hayata trajik bicimde veda eder...

    iskocya milli takiminin formasini kariyeri boyunca yalnizca bir defa, 1994 yilinda, isvicre kar$isinda giyme $ansi yakalayan philip o'donnell, 35 ya$inda, evli ve dort cocuk babasiydi.
hesabın var mı? giriş yap