• (bkz: pigs will fly)
  • pink floyd'un öyküsünü anlatan, mark blake tarafından yazılan bir güzel kitap. içerisinde grup ile ilgili pek bilinmeyen ama ilginç ve kulaktan dolma bilgileri çürütecek tarzda bilgiler yer almakta.

    - 1960’larda floyd önderi syd barrett`in annesi cambridge hill road'daki evlerine sık sık pansiyoner alırdı. bunlar genellikle üniversite öğrencileri olurdu. bir keresinde de gelecekte japonya başbakanı olacak junichiro kouzumi`yi misafir etmişti.

    - 1980'lerde basçı ve besteci roger waters gruptan ayrıldığında grup aleyhine isim hakkı ve meşhur “uçan domuz” balonuyla ilgili hukuki bir savaş başlattı. waters domuzun kendi fikri olduğunu iddia etti. grup daha sonraki yıllarda telif hakkı ödememek için yeni bir uçan domuz dizayn etti. bu domuzun dişi olan orjinalinden farkı kocaman testislerinin olmasıydı.

    - hard rock grubu def leppard'ın, 1981 yılı albümü high'n dry'ın kapağı pink floyd albüm kapaklarını da hazırlayan firma hipgnosis tarafından boş bir havuza doğru araba süren şoför olarak resmedildi. yıllar sonra aynı o kapağın aslında 1970 yılında atom heart mother için önerildiğini fakat grup tarafından reddedildiğini öğrendik. grup meşhur inek resmini tercih etmişti.

    - 1969 yılında apollo'nun aya inişi sırasında bbc'de yayınlanan “ya yeşil peynirden yapıldıysa” isimli programda pink floyd bugüne kadar hiç yayınlanmayan moonhead parçasının seslendirdi.

    - 1967 yılında pink floyd, pete watts adında daha sonra onların şef ses mühendisi olacak birini işe aldı. kendisini ayrıca dark side of the moon albümünde gülerken duymaktayız. 1976 yılında öldü. kızı naomi ise grupla birlikte turnelerde büyüdü. daha sonra model ve aktrist olarak meşhur olan naomi watts 21 grams, mulholland drive ve king kong gibi ses getiren filmlerde başrolde yer aldı.

    - david gilmour'ın gruba dahil olması yakışıklılığından dolayı değildi elbette ama yakışıklı olması da grup için artı bir puan oldu.
  • mark blake tarafından yazılmış pink floyd kitabı. tahminimce ismini live 8'te pink floyd sahnedeyken kameralara yansıyan üzerinde "pink floyd reunited pigs might fly" yazan pankarttan almıştır. kalite bakımından nick mason'ın yazmış olduğu inside out a personal history of pink floyd haricinde, grup hakkında dışardan yazılmış en iyi kitaplardan biridir.
hesabın var mı? giriş yap