• gitarda sadece tek bir notaya bir vuruş şeklinde yapıldığında o perdeden çıkabilecek en ince sesi almamızı sağlayıp sırasıyla tırnak-et-pena şeklinde yapılan ve elektro gitarda distortion efekti ile yapıldığında çoğu kişinin feedback ile karıştırdığı olay..feedback ile bir alakası yoktur..hüzünlü şarkılarda acıyı en iyi anlatan ses bu sayede çıkar...örneğin comfortably numbda ikinci ve öldürücü olan solonun ilk notası bu şekilde basılır david baba tarafından..
  • gitar calarken, penadan hemen sonra parmakla tele hafifce dokunma ile telin otmesini saglama teknigi, picking olarak da bilinir. blind guardian sololarindaki parlayan notalar buna ornek verilebilir. tel uzerindeki harmoniklerin calinmasina dayanir, telin neresinden yapildigi onemlidir.
  • overdrive veya distortion ile daha net ve guzel sonuclar elde edilebilecek, secili manyetiklerin de etkili oldugu teknik. steve vai tarafindan gayet guzel uygulanir.
  • gitar çalan insanı paranoya yapabilen bir tekniktir..200 metronomda gam inerken diyelim ki gam ın 8. notasında pinch harmonic i yerleştirip saniyenin yarısı kadar olan bir sürede bir de üstüne vibrato yaptıktan sonra soloya devam etmeniz gerekmektedir,8.notaya yaklaşırken(ki 200 metronomda düşünebilmeniz için gerekli süre saniyenin 4 te 1 i kadardır) insan "ya yapamazsam" konumuna gelir,yapabilidiğinizde eşi benzeri olmayan kısa süreli bir orgazm yaşatır ve "oh bee" dedirtir adama..paco abimizin dediği gibi "kıçımı kasıp parmaklarımı rahat bırakıyorum..budur olay,ve tabii çalışmak,çalışmak (bkz: loop)
  • hiç zor olmayan şey aslında. burda şu önemli bu hareketi yapmak için baş parmağınız penanın ucuna normal tutuş şekline oranla bayağı bir yakın olması gerekiyor ve tele vururken penayla diklemesine vurmak ard arda birden fazla bu şekilde çalma olayın kolaylaştırıyor. bir de şu var bu teknik yapılacakken vurulacak olan telin yeri perdeden perdeye değişim göstermektedir. genelde telin, normal çalış durumundan biraz daha ön taraflarına vurmak lazım ama mesela g teli üzerinde düşünelim 4. perdeye basıyoken tele vurucağımız yeri ile 9. perdedeykenki arasında biraz mesefe var. 9. telden ses çıkarmak için biraz daha geriden vurmak lazım. dip perdelerde bunu yapma ve yaptıktan sonra uzun süre çınlamasını sağlamak biraz zor olabiliyor hele ki böyle çaldın çaldın en son pinch yapayım diyorsan biraz kastırabilir. ama sonuçta gitarda oktav coşması yaşatan güzel bir tekniktir. he tabi bir de distorsiyon olması lazım, clean tonda yaptığına değmez.
  • clean tonda da gayet güzel yapılır. yerine göre oldukça leziz olur fakat asla distortiondaki gibi haz vermez o ayrı
  • pinch harmonic yanlışlıkla akustik gitarda kısmen yapabileceğiniz, elektroda coşabileceğiniz, bassta e artık... diyeceğiniz ve kendinizi glass harmonica (bkz: glass harmonica)'yı gitarda çalıyormuşsunuz gibi hissedeceğiniz, çok dinlendiğinde mideyi delirten (farkı bu), yapınca mal gibi upuzun cümle yazdıran, pink floyd'dan (bkz: pink foyd) dinleyince ağlatan gitar efekttidir.
  • zakk wylde'ın signature'u olmuş bir tekniktir günümüzde.
  • diğer ismi artificial harmonic'tir. pena tutan parmağımızı da pena vuruşu sırasında tele dokundurarak yapabiliriz. zevkli ve gaza getiricidir ama öyle abartılı bir zorluğu da yoktur.
  • (bkz: mark tremonti)
hesabın var mı? giriş yap