• italyan hükümetinin hazineye gelir olması için açık arttırmaya çıkardığı ada. halk, halk dediğim de komşu adanın halkı, buraya çok lüks oteller yapılacak adanın cılkı çıkacak, huzurumuz kaçacak, güzelliğimiz bozulacak konseptiyle bu satışa karşıdırlar efendim. olay halkın hükümetine karşı duruş sergilemesinin yanında bi çok tarafıyla güzellik taşımakta.

    ayrıca ben adaya hasta oldum, resmen ıssız, hatta hayaletli(!) olduğu iddia edilen ada gerçekten ilgimi çekti. tüm bu veba ve akıl hastanesi muhabbeti karanlık bi tarafımı cezbetmiyor değil. eğer kurtarabilirsek adayı ve uygun koşulları yakalarsam şaka fln değil baya da yaşamak isterim burda. param olsa alır, o halkla da koyniş koyniş yaşardım... kurtarabilirsek diye neden dedim, çünkü bu ayaklanan halk fbta hesap açmışlar yardım bekliyorlar, ahan da linki

    haber için de buyurun
  • hayalet hikayeleriyle meşhur
  • 160 bin vebalının hayatını son nefesini verdiği, sonrasında akıl hastalarının nakledildiği lanetli poveglia adasının toprağı söylenceye göre yarı yarıya insan cesetleri ile doluymuş. jonathon holt'un carnivia üçlemesinin ilk kitabı yüzkarası romannda sırp mafiası, cıa ve katolik kilisesinin karıştığı olağanüstü bir komplonun düğümlendiği mekan olarak bahsi geçmektedir.
  • poveglia, veba adası olarak da bilinir. 1793 ile 1814 yılları arasında vebaya yakalanan yaklaşık 160 bin kişinin karantinaya alındığı, kuzey italya venedik lagünü'nde bulunan ufak bir adadır. adada hala karantinaya alınmış kişilere ait toplu mezarlar bulunur. bir dönemde intihar etmeleri öncesinde doktorların tuhaf deneylerine maruz kalan akıl hastalarının tutulduğu poveglia ile ilgili halk arasında hayalet efsaneleri türemiş durumdadır.

    kaynak
hesabın var mı? giriş yap