• istanbul, beykoz, poyrazköy'de yaşanan; restorantların sahili işgal etmesi rezaletidir.

    https://eksiup.com/p/sm65425ct5sw
    https://eksiup.com/p/ey65426emaqj
    https://eksiup.com/p/wb65427ur9sy
    https://eksiup.com/p/gq654282xsdn
    https://eksiup.com/p/x265430ztig6
    https://eksiup.com/p/8p654317r6oy

    gerek kıyı koruma kanunu, gerekse de anayasamız kıyı şeritlerimizin bütün vatandaşlara ait olduğunu belirtmiştir. şu anda poyrazköy'de öyle bir rezalet yaşanıyor ki; plajı işgal etme hakkını kendinde gören restorantlar resimde görüleceği şekilde bütün plajı restoranta çevirmişler.

    normalde vatandaşın denize ulaşacağı kumsalda restorantların masaları var ve vatandaşın denize girmesi yasak. kendilerini ''poyrazköy kalkındırma ve doğayı koruma derneği'' korumaları(!!!) olarak tanıtan kişiler plajı, restorantlara kiraladıklarını ve restorantlar izin verirse vatandaşın yüzebileceğini belirtiyorlar.

    şahıslara ''özel güvenlik kimlik belgesi'' sorulduğunda ise ''şöyle kenardan gir denize gireceksen, bizde kimlik falan yok...'' şeklinde cevap veriyorlar.

    konu ile alakalı beykoz belediyesi'ne defalarca şikayette bulundum fakat kasıtlı olarak ilgilenmiyorlar. normalde o masaların oradan kaldırılması 1 saat dahi sürmez.

    gün geçmiyor ki türkiye'de rezaletlerin boyutları katlanmasın. ''beach club'' denen yerlerde hiç değilse para verip, denize girebiliyorsun. poyrazköy'de ise rezalet boyut atlamış, parasını versen dahi denize giremiyorsun çünkü plaj artık plaj değil, restorant olmuş.

    bir de bu rezaleti; ''denize sıfır masamız var efendim!'' şeklinde bağırarak pazarlıyorlar, müşteri çekmeye çalışıyorlar ki sözün bittiği yer burasıdır.
  • bu kıyı yerlerindeki problemi kasıtlı olarak çözmüyorlar çünkü tüm siyasiler bu rantın içinde
  • bıçaklanmayı ya da kurşunlanmayı göze alabilen birinin olaya el atması lazım. oyum abraham seeetvoice'den yana. ve evet rezalet gibi rezalet belediyenin ilgisizliği.
  • büyükşehir belediye başkanı olsam herhalde dozerle üzerinden geçerdim o masaların. laftan sözden anlayacak seviyede değil netekim bu arkadaşlar.
  • o değil de, insanlar bunu kabullenmiş ya işte o koyuyor.
  • yazıklar olsun. kendi ülkemizde denize bile giremiyoruz.
  • adamlar ecrimisil ödemiş sokarmı seni denize ?? valiye söyleyeceksin onu; nasıl burayı kiraya verirsin diye... çok pis konu be!!
  • belediye-valilik uykuda, gözünü kapatıp görmezden geliyor, belli ki uğraşmaya gözü yemiyor yetkililerin ama peki oraya gidip yemek yiyip içen halka ne demeli?
    halk kendi hakkının gasp edilmesine göz yumup, kumun içinde garsonların hizmet etmesini normal görüyorsa yapacak bir şey yok. uzaylılar gelip tepki göstermeyecek!!!
  • aynı bokun lacivertini datça'da da yapıyorlar ama burada laga luga yapan ılıklar oradan rakı masası storylerini paylaşırken pek bi mutlular.
    datça kaymakamı halktan şikayet gelirse kaldırtırım demesine rağmen,beklenen halk henüz ortada yoktur.
    sn.kaymakam ve twitter şirini datça belediyesi;
    kıyı kanununu açıkça çiğneyenlere göz yumuyorsunuz,o yüzden benim rotamda artık datça yok.
  • an itibari ile beykoz belediyesi'nden ''ilgileneceğiz'' mesajı geldi. bu rezaletlerden bıkmış poyrazköy halkı olarak sonucunu merakla bekliyoruz.
hesabın var mı? giriş yap