• aynı zamanda yanan veya soyulan evlerinde 100-200bin liraları olan kişilerdir. show tv ana haberde her akşam bir örneği görülebilir.
  • kendi müşterisini fatura ödemeye gelenlerin arkasına atacak bankayla çalışmayın. bu kadar basit.
  • bunun bir de atm'de 8-9 karta çaprazlama olarak her birinin ibanını kağıttan okuyup girmek suretiyle para transferi yapan versiyonu olan örgüttür. sürekli yapıyordu sanırım sok çıkar sok çıkar eli hızlıydı da biz arkadaşla repo yapıyor diye düşünmüştük. ya da atm'de fatality listesi gibi kombo tuşlara basınca bilinmeyen gizli bir bölümün de açıldığını düşünmedik değil.
  • bankamatikten çok rahat
  • genelde yaşlıdırlar, konu komşusu dışında pek kimseleri yoktur.
    yaşları gereği teknolojiyle araları iyi değildir.
    hayatın sillesini yemiş, yoklukla büyümüş, umutları, hayalleri milyarlarca kez örselenmiş kişilerdir.
    3 kuruş parayla hayatını idame etmeye çalışırlar.
    sen ne anlatırsan anlat eline ödediğine dair makbuz alamayınca borcunu ödememiş hisseder.
    plazada oturup, maybach'a binen kişi trilyonlarca vergi affından rahatsız olmaz da bu amcalar/teyzeler 100 liralık faturayı zamanında ödemek için ar eder...

    geçenlerde bankada denk geldim. yaşlı bi teyze, banka personeline otomatik ödeme vermiş.
    ''size zor oluyo mu oğlum bu faturaları yatırmak'' diye sordu...
    kadın, bankacının belediyeye gidip su faturası sırasında bekleyip yatırdığını sanıyor...
    çok görmeyin, kınamayın. iyi, temiz, masum insanlar bunlar.
  • facebook ya da instagram pay gibi ürünler çıkmadan bu cinsin değişmesi dönüşmesi mümkün değil.
  • otomatik ödeme şarttır. fatura bir değil ki. elektrik.su,doğalgaz,cep telefonu, internet, kredi kartı aylık ödemesi,kredi çekilmişse onun ödemesi, evde 3-5 kişi varsa ekstra onların cep telefon faturası,bizim apartmanda aidat ta otomatik ödemede.nereden baksanız 10 adet fatura.benim yukarıda yazdığım her şey otomatik ödemede.
    otomatik olamayan sürekli ödemeler de var sadece onlarla uğraşıyorum.arabanın yılda 2 vergisi, arabanın sigortası, gayrimenkul vergisi ,çevre temizlik vergisi,dask, gerçi bunları da internetten yatırırım hiç kuyruğa girmedim.tüm bunları, hepsini kuyruğa girerek yatırdığınızı düşünsenize. normal hayatı bırakıp bunlarla uğraşmaya bir kişi gerekir.
  • 60 yaşındaki emekli babam gayet profesyonel şekilde internet bankacılığı kullanıp fatura ödeme gibi işlemler için bankaya adım atmazken kırklı yaşlarındaki bir arkadaşım ısrarla şubeye gider faturalarını öder. bu devirde hala şubelerin bunu kabul etmesi bile bir mucize, genç yaşlı fark etmez herkes maaşını bir şekilde bir bankadan alıyor, herkese otomatik ödeme talimatı tanımlansın olsun bitsin işte.
hesabın var mı? giriş yap