• kendisi samsung tarafından üretilen yeni nesil 10 nm boyutlarındaki ilk işlemcidir. 8 çekirdeklidir ve kullanılacağı ilk telefonlar samsung galaxy s8 ve xiaomi mi 6'dır. bugün çıkan bir habere göre en yakın rakibi apple a10 işlemciyi ufak farklarla geride bırakan işlemci gelecek yılın amiral gemisi telefonlarına güç verecek. antutu testine göre a10 işlemci kullanan iphone 7 plus 172,644 puan alırken snapdragon 835'in antutu skoru 181,434 olarak çıkmış.

    kaynak: http://shiftdelete.net/…on-835-antutuda-costu-77564

    not: benchmark testleri telefonun o anki sıcaklığına, işlemcinin ne kadar süredir kullanıldığına, telefonun o anki kullanım koşullarına göre farklılık gösterebilir. benchmark testleri bir telefonu almakta kriter olarak kullanılmamalıdır ve yanıltıcı olabilir.
  • çok sağlam bir işlemci olmuş. artık win32 uygulamalarıda çalıştırabiliyormuş !!

    tolga cem tüm teknik özelliklerini güzel bir makale ile açıklamış. buyurunuz link
  • tam sürüm win10 çalıştırıyor ve snapdragon 835 işlemcili laptoplar bu sene sonu marketlerde yer alacak. tahminen enerji tüketimi konusunda intelin oldukça ilerisinde. intel mobil pazarda zaten kaybetmişti bir-iki seneye laptop-ultrabook pazarını da kaybedebilir.

    https://www.youtube.com/watch?v=a_glgglbu1u

    https://www.youtube.com/watch?v=osxudkpkbx4
  • hele önce bir oturup soluklansın, apple'ın işlemcilerini geçsin de ondan sonra dizüstü pazarında intel'i geçip geçmeyeceği konuşulabilir.

    (bkz: şakaysa hiç komik değil ciddiyse çok komik)
  • 2017 yılının amiral gemisi akıllı telefonlarında adı sık sık duyulan, qualcomm tarafından üretilen bir işlemcidir. adı bu işlemciyle birlikte anılan bazı telefon modellerini örnek vermek gerekirse samsung galaxy s8 (hem exynos 8895 hem de snapdragon 835'li versiyonu vardır), sony xperia xz premium, htc u11, xiaomi mi 6 ve one plus 5 yeterli olacaktır.
    piyasa çıktıktan sonra ilk zamanlar stok sıkıntısı olduğundan dolayı birçok üst seviye akıllı telefon snapdragon 821 ile piyasaya çıkarılmak zorunda kalmıştır ancak artık erişilebilir bir durumdadır.
    rakipleri ise samsung exynos 9 octa 8895, hisilicon kirin 960 ve bu sene tanıtılacak olan apple'ın amiral gemisi akıllı telefonlarına güç verecek muhtemel işlemcisi apple a11'dir.
  • windows 10'u çatır çatır çalıştırabilen işlemci.

    https://www.youtube.com/watch?v=laezhvqr8zm
  • windows 10'un arm mimarisi ile uyumlu sürüm çıkarmasından dolayı windows 10 çalıştırabilmektedir. bunu pek ala arm mimarisinde olan ve yeterli işlem gücüne sahip olan herhangi bir işlemci de yapabilir. işin bu boyutunun dışında arm destekli windows çıkması intel'in götünden terler akmasına sebep olmuştur. snapdragon 835 samsung ile işbirliği içinde 10nm olarak piyasaya sürüldü. qualcomm masaüstü işlemci piyasasına göz kırptı bir nevi. ciddi anlamda intel'e manevra çektiler.
  • kendinden bir önceki seri olan qualcomm snapdragon 820-821'e nazaran fersah fersah önde bir yonga seti.

    sony xperia xz(820) ve xz1(835) ile karşılaştırma fırsatım oldu dün. açık havada gps açık, yoğun kamera kullanımında 4k kısa çekimler, panorama fotoğraflar alırken xz ısınma uyarısı verip kapattı kamerayı. xz1 ise cayır cayır çekmeye devam ediyordu üstelik günün sonunda şarjı %40'larda devam ediyordu. xz1 güneş altında 4k çekerken bile ısınmadı elimde, xz ise tutarken rahatsızlık vermeye başlamıştı.

    yani elinizde sd820-821 varsa telefon değiştirme zamanınız geldi veya yakında gelecek demektir. gözle görülür derecede fark yaratmış 835.

    835'in ise kronik bir ısınma problemi olmamasından ve verimli güç tüketiminden ötürü en az 2 yıl daha sorunsuz kullanılabileceğini düşünüyorum.
  • 2020 yılında hâlâ çatır çutur kullanıyorum
hesabın var mı? giriş yap